reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
To juz brzmi zdecydowanie lepiej! Bądź dobrej myśli [emoji3590][emoji3059]Ja wprawdzie teraz mam beben jak sto dwa! Od dwóch dni zjadam michę bobu dziennie więc coz [emoji23] ale przed tym już nawet rano widziałam że coś się pojawia, pomimo że to pierwsza (prawidłowa) ciaza [emoji3059] i przyznam, że.. Cieszę się ta mała wypukłością jak dziecko [emoji16] nawet mąż ostatnio do mnie ostatnio czy ja już aż taki brzuszek mam bo już widać [emoji16]
O tak, takie "bąkotwórcze" produkty wzmagają efekt bębenka x3 😂 coś o tym wiem. czasem po takim posiłku jak mi wybije bęben i dodać do tego wypłukość podbrusza to mogłabym już spokojnie wywalczyć pierwszeństwo przy kasach😹😹 a tak serio widzę, że jesteśmy w sumie na tym samym etapie😁 i ja też pierwsza ciąża. radość ogromna jak się dojrzy tą małą górkę z rana tak wcześnie 😁

Cześć kobietki ! Ogólnie wczoraj ciężki dzień, dzisiaj też bo bezsenność męczy i śpię tyle co nic od tygodnia ... wczoraj na badaniach prenatalnych wszystko super, Pani powiedziała że idealny dzidziuś z książkowymi parametrami i wymiarami. Badanie trwało z 60 minut 😂🙈🙊! Tancerz, akrobata i do tego uparciuch. Mimo, ze chuda to tez czulam dyskomfort podczas badania, czasami musiała mocniej przycisnąć bo nasz dzidziuś jest bliżej kręgosłupa niż przodu haha do tego musiałam się "trzasc" , zmiany pozycji z leżącej na siedzącą hahah żeby zachęcić małe do wspolpracy. Ewidentnie był jednak bardziej zainteresowany bobo zabawa pepowina i drapaniem po buzi niz jakimiś przepychankami. Widzieliśmy pęcherz, brzuszek, komory serca, przepływy, paluszki przekroj mozgu ... byłam w szoku! Pani pokazała nam nawet jak maleństwo pije wody płodowe!! 🥰🙈. Ogólnie ma 6.4 cm. Też robiliśmy test pappa z krwi i czekamy na wyniki ale powiem Wam szczerze, że na pewno nie dostane wynikow do rąk ttlko ogólna informacje o wielkości ryzyka czy małe czy duże i tyle. Miałam zalecony ten test zewzględu na przebyte poronienia itp ale nie wiem czy sama bym się na to zdecydowała drugi raz bo znam siebie i swoje zdolności do paniki 🙈👌. A swoją drogą ja ostatnio mało się udzielam bo mi się krucyfiks jakieś serum prawdy uruchomiło i zaczepialstwo. wale asami z rękawa na czele z hormonami A potem sobie myślę weź ty idź I się puknij w głowę albo pomysl zanim coś powiesz lub zrobisz bo żyć się nie da ... Bo to ten czas kiedy wkurza mnie nawet głośne gryzienie, stukanie paznokciami, albo fontanna za oknem ... a u was tez występuje takie cergiele ? Czy oazy spokoju i opanowania ? Byłam wczoraj w lumpku i przepadlam za 6 chf nakupilam takie perełki że szok. Koniec referatu dziękuję za uwagę ❤🙈🥰
CZEŚĆ CIOCIE TO JA !
20200630_125552.jpg

A mnie zawsze zastanawia co naprawdę jest takiego złego w połogu? Fizycznosc czy psychika?
że jest się jak taki wrak, już chciałabys wrócić do normalności a nie możesz, brzuszek jeszcze wisi cycki pełne mleka, zasypiasz po dobranocce, hormony szaleją, dziecko ryczy heheheh i tak o se żyjesz 😆 ale fakt jest taki że wszystko potrzebuje czasu i na powrót do formy też przyjdzie pora więc trzeba uzbroić się w cierpliwość. Oczywiście to tylko moje spostrzeżenie na temat połogu może ktoś inny ma inne doświadczenia:D

Cześć kobietki ! Ogólnie wczoraj ciężki dzień, dzisiaj też bo bezsenność męczy i śpię tyle co nic od tygodnia ... wczoraj na badaniach prenatalnych wszystko super, Pani powiedziała że idealny dzidziuś z książkowymi parametrami i wymiarami. Badanie trwało z 60 minut 😂🙈🙊! Tancerz, akrobata i do tego uparciuch. Mimo, ze chuda to tez czulam dyskomfort podczas badania, czasami musiała mocniej przycisnąć bo nasz dzidziuś jest bliżej kręgosłupa niż przodu haha do tego musiałam się "trzasc" , zmiany pozycji z leżącej na siedzącą hahah żeby zachęcić małe do wspolpracy. Ewidentnie był jednak bardziej zainteresowany bobo zabawa pepowina i drapaniem po buzi niz jakimiś przepychankami. Widzieliśmy pęcherz, brzuszek, komory serca, przepływy, paluszki przekroj mozgu ... byłam w szoku! Pani pokazała nam nawet jak maleństwo pije wody płodowe!! 🥰🙈. Ogólnie ma 6.4 cm. Też robiliśmy test pappa z krwi i czekamy na wyniki ale powiem Wam szczerze, że na pewno nie dostane wynikow do rąk ttlko ogólna informacje o wielkości ryzyka czy małe czy duże i tyle. Miałam zalecony ten test zewzględu na przebyte poronienia itp ale nie wiem czy sama bym się na to zdecydowała drugi raz bo znam siebie i swoje zdolności do paniki 🙈👌. A swoją drogą ja ostatnio mało się udzielam bo mi się krucyfiks jakieś serum prawdy uruchomiło i zaczepialstwo. wale asami z rękawa na czele z hormonami A potem sobie myślę weź ty idź I się puknij w głowę albo pomysl zanim coś powiesz lub zrobisz bo żyć się nie da ... Bo to ten czas kiedy wkurza mnie nawet głośne gryzienie, stukanie paznokciami, albo fontanna za oknem ... a u was tez występuje takie cergiele ? Czy oazy spokoju i opanowania ? Byłam wczoraj w lumpku i przepadlam za 6 chf nakupilam takie perełki że szok. Koniec referatu dziękuję za uwagę ❤🙈🥰
CZEŚĆ CIOCIE TO JA !
Zobacz załącznik 1141922
Super! Gratuluję! Fajnie, że wizyta była tak dokladna:)

Ja
CZEŚĆ CIOCIE TO JA !
Zobacz załącznik 1141922
[/QUOTE
Ja mam teraz też taki etap wkurzenia na wszystko dookoła.. No a wczoraj ryczałam przez pizze która mi spadła na ziemię.. Paranoja.. Normalnie siebie nie poznaje.. Liczę że to minie..

reklama
Dodam jeszcze ze miałam cc wiec może tez inaczej ? Szybko wstałam i nie zwracałam uwagi na ból bardzo mi to pomogło :) dodatkowo było piękne lato , jakoś wszystko się układało :) w domu miałam pomoc bo jeszcze mama i maz mieli urlop ;) No i nie kp wcale wiec to musi mieć znaczenie :) mimo ze mój synek od urodzenia był turbo HNB i jest do dziś to od razu chciałam drugie ale mąż mnie stopował aż do kwietnia tego roku :D

Do góry