reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny co kupić 7latce na urodziny? Lego i książki dostała na dzień dziecka. Ja już nie mam pomysłów.
Zależy w sumie od dziecka ja zawsze kupuje coś do ubrania , gry logiczne albo manualne, jakieś kreatywne zestawy do tworzenia swoich mydelek np itp. Mojej przyjaciółki córka kocha się kąpać więc zawsze jakieś zestawy do wanny typu muss do kąpieli, perełki bardzo dużo tego jest w zestawach z Elzami albo innymi postaciami. Nie mam pojęcia co jeszcze.

reklama
Witam piękne Panie
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace 😁
Ja dziś ledwo żyje nie spałam prawie całą noc przez gorąc w domu :no:
Wiedz jak już usnelam to wstałam ze strasznym bólem głowy boli do tej pory
U nas w cieniu 32 stopnie :o dosłownie się topie a jeszcze obiad gotuje mam nadzieję że coś popada i się trochę chłodzi.
Byle nie znów jakas nawałnica 😑

Załączniki

• 1593426386408535772069.jpg
    1593426386408535772069.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 55
Ja pamiętam że moja córka to w tym wieku uwielbiała pet shop do dzisiaj ma ich całe pudło, albo jakieś planszówka może 🤔 ciężko dzieciom teraz coś kupić bo wszystko mają 🙄

Pet shopami i LOLem już się nie bawi, wszystko leży.

Domowe karaoke też spoko jeśli lubi sobie pośpiewać. W empiku są zestawy z płytami i mikrofonem

Już ma.
To jest ten problem, że ona ma wszystko. :oo2:

Zależy w sumie od dziecka ja zawsze kupuje coś do ubrania , gry logiczne albo manualne, jakieś kreatywne zestawy do tworzenia swoich mydelek np itp. Mojej przyjaciółki córka kocha się kąpać więc zawsze jakieś zestawy do wanny typu muss do kąpieli, perełki bardzo dużo tego jest w zestawach z Elzami albo innymi postaciami. Nie mam pojęcia co jeszcze.

Ma problemy skórne i uczulenie na wszystko więc wszystko takie odpada. :rolleyes2:
Gry kupiliśmy kilka razy, ale ona nie jest zainteresowana.

W końcu damy kasę i niech sami kupią.

O rany - 7 cm! Toż to już duży człowieczek! Ogromna szkoda, że nawet nie miałaś jak go obejrzeć 😕 osobny monitor z widokiem dla mamy powinien być w każdym gabinecie! Najważniejsze, że wszystko dobrze i dzidzia rosnie jak na drozdzach! Ktory to juz tc u Ciebie? 🤩
Teraz jestem 13 +2 dni. Już się zapisałam prywatnie jeszcze raz na prenatalne i to jeszcze dzisiaj 😁.
Sorki że tak panikuje ale badanie prenatalne jest dla mnie najważniejszym badaniem. Tym bardziej że sama urodziłam się z wadą wrodzoną. Muszę mieć pewność że zostałam dobrze zbadana:)

Dziewczyny które wymiotują mam do Was pytanie - ile razy dziennie zdarza się Wam wymiotować? Czy w ogóle wymiotujecie codziennie? Zalecił Wam na to lekarz jakieś leki? Czy jest cokolwiek co Wam pomaga oprócz imbiru i coli? Imbiru nie cierpię i jeszcze wzmaga mi ten odruch wymiotny, a cola daje ukojenie na kilka minut 😶 Powiem Wam, ze u mnie dzisiaj 11+5 i od dwóch tygodni miałam może 2-3 takie dni w których nie wymiotowałam.. chodzę już jak cień cienia, poleguję tylko na kanapie bo nawet nie mam siły, zeby cokolwiek w domu zrobić.. 😔
Kochana wymiotuje od 8 tygodnia codziennie. Lekarz przepisał mi Torecan w czapkach. Biorę jeden dziennie. Ogólnie pomaga na wymioty z mdłosciami jest różnie. Mi nic po nim nie dolega. Bardzo polecam.

Kurcze imieniny Prezesa i częstowali białym winem i się zapomniałam... Wzięłam chyba że 2 czy 3 łyki... Mam nadzieję że nic nie będzie... Aż mi się gorąco zrobiło..
Nic się nie stanie, ale trzeba się pilnować.
Pet shopami i LOLem już się nie bawi, wszystko leży.

Już ma.
To jest ten problem, że ona ma wszystko. :oo2:

Ma problemy skórne i uczulenie na wszystko więc wszystko takie odpada. :rolleyes2:
Gry kupiliśmy kilka razy, ale ona nie jest zainteresowana.

W końcu damy kasę i niech sami kupią.
Z tymi lolami to pocieszyłaś, u nas już 3 rok jest szał i czekam kiedy minie, jest nadzieja...
Q takie zestawy do robienia biżuterii jakiś bransoletek itp. ja oglądałam taki dla młodej, ale zwatpiłam z uwagi na potencjalny bałagan ;)

Hej Dziewczyny, trzymam kciuki za wizytujące i czekam na wieści, ciekawe czy dzieciaki pokażą płeć 😉. Dzisiaj 12+1 ale jest słabo od rana mdlosci, zapach pieczonego kurczaka w kuchni nie pomaga... 🥴Kilka dni temu dostałam od męża wielki pęk lilii i od
Wczoraj stoją na tarasie - glowa mi pęka od tego zapachu, wywaliłabym je, ale nie chcę zrobić przykrości mężowi - śmieje się że zaczyna mnie juz podtruwać😂

Hej dziewczyny. Kilka stron do nadrobienia było, ale szybko poszło. Co do kąpieli to ja biorę cały czas, zdecydowanie wolę niż prysznic. Prenatalne mam dopiero 20 lipca i odliczam już tygodnie, bo doczekać się nie mogę. Co do prezentu dla 7 latki to napewno sprawdzi się Barbie z jakimiś ciekawymi akcesoriami. Moja córka ma już 9 lat i w tym roku jednak postawiła na bardziej "dorosłe" prezenty, ale u mnie w rodzinie cały babiniec i mimo, że dziewczyny mają już Barbie to jak biorę swoje chrześnice do sklepu to zawsze wybierają Barbie. Jesli masz możliwość to uważam to za najlepszy sposób by dziecko samo sobie wybralo prezent.
Co do aktywności fizycznej to jeśli ktoś był aktywny przed ciążą i ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma przeciwwskazań, gorzej jeśli ktoś chce zacząć to jednak powinien startować od malo wymagających ćwiczeń. My chodziliśmy na długie spacery po lesie i jeśli tylko siły mi wrócą to zamierzam korzystać z tego nadal tym bardziej, że mieszkamy praktycznie w lesie. Niestety na większą aktywność mnie nie stać, kondycja mega słaba.

Teraz jestem 13 +2 dni. Już się zapisałam prywatnie jeszcze raz na prenatalne i to jeszcze dzisiaj 😁.
Sorki że tak panikuje ale badanie prenatalne jest dla mnie najważniejszym badaniem. Tym bardziej że sama urodziłam się z wadą wrodzoną. Muszę mieć pewność że zostałam dobrze zbadana:)
Koniecznie daj nam znać po !! O której idziesz?

reklama
Ja z Opolszczyzny wsumie to ż Opola i ja się łapie na darmowe prenatalne dla starszych pań 😂

Oo, a gdzie będziesz robiła? Mnie wysłała moja ginekolog do Opola, ulica to Aleja Solidarności chyba obok Castoramy🤔 Jestem ciekawa czy będąc na bezpłatnych badaniach będę miała szanse na USG 3/4D.. Bo wydaje mi się, że wykonują je dopiero po zapłacie, ale nie jestem pewna.

Do góry