reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Powiedzcie mi moje drogie, czy jest tu kobitka która ma problem z nawracającą grzybicą? Nie mam pieczeń ani boli tylko te uplawy nieznośne, jestem już po antybiotyku i znowu wróciła jakiś czas temu... Lekarz pobrał wymaz i powiedział że to od luteiny i nic mi nie przepisał.. Jutro do niego zadzwonię, a czytam że dużo kobiet boryka się z tym całą ciążę...jak sobie z tym radzić i jakie jest ryzyko że zaszkodzi to dziecku? 🙄🙄
Skoro twierdzi, ze od luteiny, to moze niech ci zmieni na doustna? Zawsze to obejdzie sie bez gmerania w newralgicznym miejscu.
Ze swojej strony jeszcze tylko na czeste infekcje mige polecić spanie bez bielizny, nie używanie wkladek, a jak wyplywa duzo, to po prostu czesciec zmieniać majty. I lepiej jakieś luzniejsze i spodnie tez, zeby byl tam jakis przewiew i majty tylko bawełniane. Może to banały, ale mogą pomóc.

reklama
Powiedzcie mi moje drogie, czy jest tu kobitka która ma problem z nawracającą grzybicą? Nie mam pieczeń ani boli tylko te uplawy nieznośne, jestem już po antybiotyku i znowu wróciła jakiś czas temu... Lekarz pobrał wymaz i powiedział że to od luteiny i nic mi nie przepisał.. Jutro do niego zadzwonię, a czytam że dużo kobiet boryka się z tym całą ciążę...jak sobie z tym radzić i jakie jest ryzyko że zaszkodzi to dziecku? 🙄🙄
Może porozmawiaj z ginem nad zmianą luteiny z dawcipnej na podjęzykową? I może problem minie?

Będziesz ubierac jednakowo? Ja od początku mówiłam, ze jak będzie ta sama plec, to absolutnie nikt ma nie kupować identycznych ubranek 😅

W 13 tc okreslil mi na 80%, ze syn

Rozumiem :) tez juz czekam na to zamknięte forum :)

dokładnie to samo powiedziałam! Kupiłam takie mini spodenki ale takie neutralne i dla chłopca i dla dziewczynki i wszyscy do mnie a gdzie drugie takie same ? A kto powiedział ze maja być ubrane identycznie? Wystarczy ze będą identyczne nie musza chodzić ubrane identycznie 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny, ja po wczorajszym dniu jestem dzisiaj totalnie rozbita. Nie umiem znaleźć sobie miejscach, ciągle mam czarne scenariusze w glowie. Rano włączyłam sobie detektor tętna i go nie znalazłam 😭 próbowałam po południu i wieczorem i nic. Co za beznadziejny dzień 😔😔. Cały dzień chodzę wściekła i ryczeć mi się chce.

Ale gratuluję dzisiejszych wizyt. Podnoszą na duchu ♥️

dokładnie to samo powiedziałam! Kupiłam takie mini spodenki ale takie neutralne i dla chłopca i dla dziewczynki i wszyscy do mnie a gdzie drugie takie same ? A kto powiedział ze maja być ubrane identycznie? Wystarczy ze będą identyczne nie musza chodzić ubrane identycznie 🤷🏼‍♀️
O widzisz, to mamy takie samo podejście. Dla mnie osobiście ubieranie identycznie to jakies nieporozumienie. Przecież to dwie odrębne osoby, a nie jedna w dwóch cialach. I tak sobie gdybalam, ze nawet jakies kombinezony grube czy cis, to sie bede starala, zeby chociaż kolorem sie różniły. Na szczęście caly czas liczę, ze dzuewczynce nie wyrosną jajeczka i nie bede miec tego problemu 😅

Skoro twierdzi, ze od luteiny, to moze niech ci zmieni na doustna? Zawsze to obejdzie sie bez gmerania w newralgicznym miejscu.
Ze swojej strony jeszcze tylko na czeste infekcje mige polecić spanie bez bielizny, nie używanie wkladek, a jak wyplywa duzo, to po prostu czesciec zmieniać majty. I lepiej jakieś luzniejsze i spodnie tez, zeby byl tam jakis przewiew i majty tylko bawełniane. Może to banały, ale mogą pomóc.
Dokładnie, a ja jeszcze polecam od siebie podmywanie Tantum rosa. Mnie jak tylko coś swedzi to rozpuszczam saszetkę w wodzie i przechodzi. Przed ciążą jak miewałam infekcje to też smarowalam clotrimazolum, nie wiem jak w ciąży czy mozna.

U mnie płeć musi być ta sama ale przynajmniej jeśli lekarz na prenatalnych stwierdzi ze jedno z dzieci jest na 100% określonej płci to drugie tez musi być tej samej :p mam większe szanse ze będę szybciej znajc płeć jeśli chociaż jedno będzie chciało współpracować ✊🏻✊🏻

dziewczyny pamiętacie jak Wam pisałam, że studentki z dołu zrobiły imprezę kilka dni temu? dzisiaj mam powtórkę z rozrywki, trochę w cichszej wersji niż ostatnio, no ale ile można.... [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] ja już nie mam siły do nich...

reklama
Dokładnie, a ja jeszcze polecam od siebie podmywanie Tantum rosa. Mnie jak tylko coś swedzi to rozpuszczam saszetkę w wodzie i przechodzi. Przed ciążą jak miewałam infekcje to też smarowalam clotrimazolum, nie wiem jak w ciąży czy mozna.
Można i faktycznie mozna spróbować,na pewno nie zaszkodzi

Do góry