reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
A czy można się zarazić toxo lub cytomegalia od innego człowieka który akurat choruje? Np dziecko przechodzi bezobjawowo

A na podstawie ciąży idzie się usprawiedliwić? Trzeba by mieć kartę ciąży przy sobie pewnie?
Nie mam pojęcia słyszałam teraz od sąsiadki bo była na zakupach i mówiła że nawet ludzie koszyki z zakupami zostawiali i chcieli zapleczem wyjść ostatnio jak byłam w Biedronce to były do kupienia może już nie ma

Ja slyszalam historie pary, ktora robila test za 2 tys, wyszlo wysokie prawdopodobienstwo jednej wady juz nie pamietam jakiej. Zrobili amnio i wyszlo ze dziecko bedzie zdrowe i urodzilo sie zdrowe
Bo w nifty można nawet ponad 100 różnych wad i zespołów bardzo rzadkich wykryć.Ale jest jedno ale jak dla trisomi 21 jest prawie 99.9 procent tak dla jakiejś innej choroby lub zespołu może być tylko 60 lub mniej.

A na podstawie ciąży idzie się usprawiedliwić? Trzeba by mieć kartę ciąży przy sobie pewnie?

Ja to mam tak beznadziejne maseczki - kupiłam wspierając jakiś mały lokalny biznes - że nie ma różnicy czy ją zakładam czy nie. Oddycha się tak samo :) Ale ja to prawie nie wychodzę z domu ;)

reklama
Do góry