reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Do najważniejszych 3 trisomi jest porównywalna do amino nawet mamaginekolog pisała o tym na swoim blogu. Tylko te 2 tysiące ..
Ja slyszalam historie pary, ktora robila test za 2 tys, wyszlo wysokie prawdopodobienstwo jednej wady juz nie pamietam jakiej. Zrobili amnio i wyszlo ze dziecko bedzie zdrowe i urodzilo sie zdrowe

Mi coś ginekolog tłumaczyła raz ze samo usg wykryje 60% wad a z tym testem wykrywalność sięga 90% a pozostałe 10 % wychodzi na połówkowym no ale sama już nie wiem. Nie chciałabym się niepotrzebnie stresować
Prenatalne plus pappa daje 95% pewności. Ja zdecydowanie będę robiła. Dla mnie większy stres to żyć w niepewności.

Chętnie się dowiem czy pappa robić przed USG czy po , bo jak dzwoniłam że chciałam się dopisać to mi pani powiedziała że ja to nie ma zapisów i że mam przyjść tylko w godzinach porannych
Mi mój prowadzący powiedział żeby zrobić do tygodnia przed usg i na usg mieć już wynik to będzie mógł zrobić pełną analizę.
Do najważniejszych 3 trisomi jest porównywalna do amino nawet mamaginekolog pisała o tym na swoim blogu. Tylko te 2 tysiące ..
Boli te 2 tysie, ale jak wyjdzie mi kiepskie usg już to 02.07 to poważnie się zastanowię mimo, że po 10.07 na pewno zrobię jeszcze pappa przed wizytą u mojego.
Ja swoją drogą nienormalna 2 razy usg prenatalne mi wyjdzie...

Tak zapytałam o te prenatalne i płeć bo w pierwszej ciąży na pierwszych prenatalnych już wiedziałam że będzie syn :)
Ciekawe czy w poniedziałek się dowiem :)
Stresuję się bo nie jestem już najmłodsza i sobie wkręcam...
Dziewczyny powiedzcie mi kiedy mi mina te mdłości i przestana mnie drażnić zapachy. Prania nie wstawiam bo się boję poczuć płyn do płukania i kapsułkę 🤣
Nie ma reguły. Z synem miałam do 19 tygodnia, a z córką do 15. Zazwyczaj w 2 trymestrze mijają.

reklama
Do góry