reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Do najważniejszych 3 trisomi jest porównywalna do amino nawet mamaginekolog pisała o tym na swoim blogu. Tylko te 2 tysiące ..
Ja slyszalam historie pary, ktora robila test za 2 tys, wyszlo wysokie prawdopodobienstwo jednej wady juz nie pamietam jakiej. Zrobili amnio i wyszlo ze dziecko bedzie zdrowe i urodzilo sie zdrowe

Mi coś ginekolog tłumaczyła raz ze samo usg wykryje 60% wad a z tym testem wykrywalność sięga 90% a pozostałe 10 % wychodzi na połówkowym no ale sama już nie wiem. Nie chciałabym się niepotrzebnie stresować
Prenatalne plus pappa daje 95% pewności. Ja zdecydowanie będę robiła. Dla mnie większy stres to żyć w niepewności.

Chętnie się dowiem czy pappa robić przed USG czy po , bo jak dzwoniłam że chciałam się dopisać to mi pani powiedziała że ja to nie ma zapisów i że mam przyjść tylko w godzinach porannych
Mi mój prowadzący powiedział żeby zrobić do tygodnia przed usg i na usg mieć już wynik to będzie mógł zrobić pełną analizę.
Do najważniejszych 3 trisomi jest porównywalna do amino nawet mamaginekolog pisała o tym na swoim blogu. Tylko te 2 tysiące ..
Boli te 2 tysie, ale jak wyjdzie mi kiepskie usg już to 02.07 to poważnie się zastanowię mimo, że po 10.07 na pewno zrobię jeszcze pappa przed wizytą u mojego.
Ja swoją drogą nienormalna 2 razy usg prenatalne mi wyjdzie...

Tak zapytałam o te prenatalne i płeć bo w pierwszej ciąży na pierwszych prenatalnych już wiedziałam że będzie syn :)
Ciekawe czy w poniedziałek się dowiem :)
Stresuję się bo nie jestem już najmłodsza i sobie wkręcam...
Dziewczyny powiedzcie mi kiedy mi mina te mdłości i przestana mnie drażnić zapachy. Prania nie wstawiam bo się boję poczuć płyn do płukania i kapsułkę 🤣
Nie ma reguły. Z synem miałam do 19 tygodnia, a z córką do 15. Zazwyczaj w 2 trymestrze mijają.

reklama
Do góry