mi1979
Fanka BB :)
Toxo można się zarazić przez odchody kocie, czyli np. sprzątanie kuwety w ciąży odpada.
Ale nie od głaskania, w takie coś nie uwierzę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja slyszalam historie pary, ktora robila test za 2 tys, wyszlo wysokie prawdopodobienstwo jednej wady juz nie pamietam jakiej. Zrobili amnio i wyszlo ze dziecko bedzie zdrowe i urodzilo sie zdroweDo najważniejszych 3 trisomi jest porównywalna do amino nawet mamaginekolog pisała o tym na swoim blogu. Tylko te 2 tysiące ..
Migdały najlepiej płatki i ssać w buzi albo całe rozgryźć i ssać super pomagaDziewczyny co polecacie na zgagę? Nie daje mi spokoju od dłuższego czasu
Prenatalne plus pappa daje 95% pewności. Ja zdecydowanie będę robiła. Dla mnie większy stres to żyć w niepewności.Mi coś ginekolog tłumaczyła raz ze samo usg wykryje 60% wad a z tym testem wykrywalność sięga 90% a pozostałe 10 % wychodzi na połówkowym no ale sama już nie wiem. Nie chciałabym się niepotrzebnie stresować
Albo przy pieleniu jak kot sikał np.Toxo można się zarazić przez odchody kocie, czyli np. sprzątanie kuwety w ciąży odpada.
Mi mój prowadzący powiedział żeby zrobić do tygodnia przed usg i na usg mieć już wynik to będzie mógł zrobić pełną analizę.Chętnie się dowiem czy pappa robić przed USG czy po , bo jak dzwoniłam że chciałam się dopisać to mi pani powiedziała że ja to nie ma zapisów i że mam przyjść tylko w godzinach porannych
Boli te 2 tysie, ale jak wyjdzie mi kiepskie usg już to 02.07 to poważnie się zastanowię mimo, że po 10.07 na pewno zrobię jeszcze pappa przed wizytą u mojego.Do najważniejszych 3 trisomi jest porównywalna do amino nawet mamaginekolog pisała o tym na swoim blogu. Tylko te 2 tysiące ..
Nie ma reguły. Z synem miałam do 19 tygodnia, a z córką do 15. Zazwyczaj w 2 trymestrze mijają.Tak zapytałam o te prenatalne i płeć bo w pierwszej ciąży na pierwszych prenatalnych już wiedziałam że będzie syn
Ciekawe czy w poniedziałek się dowiem
Stresuję się bo nie jestem już najmłodsza i sobie wkręcam...
Dziewczyny powiedzcie mi kiedy mi mina te mdłości i przestana mnie drażnić zapachy. Prania nie wstawiam bo się boję poczuć płyn do płukania i kapsułkę
A na podstawie ciąży idzie się usprawiedliwić? Trzeba by mieć kartę ciąży przy sobie pewnie?U nas dziś w Biedronce wpadł sanepid zamknęli drzwi wyjściowe i kto nie miał maseczki to każdy mandat 300zl