reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny. Śniło wam się coś dzisiaj? Mi się śniło że urodziłam w stodole noworodka jak laleczka i zaraz po pierwszym karmieniu go gdzieś położyłam i.. Zgubiłam! A w tej stodole było mnóstwo lalek i nie mogłam go znaleźć.. Po chwili zaczęłam zapominac jak wygląda od oglądania tych lalek [emoji55] szukałam razem z mezem i w końcu go znalazłam, ale obudziłam się o 5.30 z silnym poczuciem, że muszę go nakarmić [emoji28] tak silnym że potrzeba nakarmienia towarzyszyła mi jeszcze chwilę od pobudki [emoji23]
To musiał być koszmar a nie sen mi jakoś nic się nie śni i dobrze bo za takie sny to ja dziekuje

reklama
Tak, bo owu jest najczęściej 2tyg przed kolejną miesiączka, wiec wtedy mniej więcej wiadomo kiedy doszlo do zapłodnienia i tak jakby to jest bodajże wytyczna dla kalkulatorów [emoji4] ale mogę się mylić [emoji28]
Mnie w żadnej ciąży lekarka nie wypytywała o długość cyklu. Jest przyjęte że wpisuje się 28 jeśli np miesiączkuje się między 27 a 35 dzień no to jest dla, lekarzy regularne a owuacja może być 11-14 dni przed okresem

Wczoraj mówię do męża że muszę w piątek się doprowadzić do stanu użyteczności przed wizytą ogolić się tu i tam itd a on do mnie po co przecież i tak lekarka nie będzie widziała jak wyglądasz maska buzię zakryje faceci i jeszcze podsumował że ta lekarka do której idę pracuje na IP na patologii ciąży w szpitalu i pewnie widziała takie przypadki z ulicy że nic ja nie zdziwi haha

Hej dziewczynki 😘
Jeżeli o mnie chodzi z moimi cyklami 26 dni to termin porodu lekarz wyliczył mi 3 dni wcześniej.
Czyli powinnam mieć przy cyklach 28 dni na 13.01, ale ze mam krótsze cykle mam na 10.01. Są aplikacje, które wyliczają biorąc pod uwagę długość cyklu. Ale tu chodzi tylko o tą przesunięta owulacje 😊😊
A co do śniadania, mam takiego lenia... Że najchętniej poczekałabym aż ktoś mi zrobić 😅

Ja mam termin na koniec stycznia 25-30.01. Tylko 2 pierwsze porody przed czasem więc teraz też się nastawiam na początek stycznia raczej. Ja rodziłam 9 i 6 lat temu to się pewnie w szpitalach pozmieniało. Zwłaszcza UCK to zupełnie inne miejsce podobno bardzo dobre warunki ale tam nie rodziłam i nie znam stamtąd lekarzy raczej. UCK i Zaspa mają 3 stopień referencyjnosci więc jeśli sporo przed czasem to któryś z tych szpitali trzeba wybrać. Ja do 2giego porodu jechałam karetka więc zawiezli mnie do najbliższego a był to Wojewódzki. Bałam się porodu tam a ostatecznie byłam super zadowolona. Zrobili mi szew wewnętrzny samo rozpuszczalny extra prawie niewidoczny i dużo szybciej doszłam do siebie. Przy pierwszym na Zaspie szyli mnie czarna nicia😉

Ja też jestem z Gdańska i termin z 2 stycznia przesunął się na 28 grudnia ale wiadomo różnie może być. Też sie właśnie zastanawiam w jakim szpitalu byloby najlepiej urodzic :)

Ja kieruje się referencyjnoscią szpitala przede wszystkim. Będę czuł a się pewniej jeżeli będę wiedzieć że szpital jest w nagłym przypadku w stanie zająć się moim dzieckiem zamiast transportować to do innego. Wolę być przezorna. Następnie mam dobre doświadczenia z UCK jak pracowałam w MOPR to czasem odbierałam pozostawione dzieci tam i zespół jest na prawdę na wysokim poziomie. A poza tym mojego starego siostra niedawno miała tam cc i bardzo dobrze się nią zajęli a była obciążona cukrzyca i nadwagą. Sale i sprzęt są nowe i każda sala ma swoje wc.

Fajnie usłyszeć Wasze opinie! Ciekawe czy uda się, którymś z nas spotkać na porodówce 😉

Dzień dobry! My właśnie jeny śniadanko, mąż przyniósł świeże bułeczki z piekarni.
Starszy wstał dzisiaj o 4! [emoji2962][emoji2962][emoji2962][emoji2962] między godzinę po nim. To będzie długo dzień:)

Słuchajcie, wczoraj dowiedziałam się, że żona kuzyna jest w ciąży! Super, cieszę się ogromnie! Ale to jeszcze nie koniec. Ma termin na ten sam dzień co ja! :D ale jaja :D i mojej ciąży jeszcze nie wiedzą, chciałam poczekać do następnego usg, ale tetaz dostałam kopniaki, żeby już wszystkim powiedzieć i myślę co robić.
Może tu jest z nami? [emoji1998][emoji1998][emoji1998]

Wczoraj mówię do męża że muszę w piątek się doprowadzić do stanu użyteczności przed wizytą ogolić się tu i tam itd a on do mnie po co przecież i tak lekarka nie będzie widziała jak wyglądasz maska buzię zakryje faceci i jeszcze podsumował że ta lekarka do której idę pracuje na IP na patologii ciąży w szpitalu i pewnie widziała takie przypadki z ulicy że nic ja nie zdziwi haha
No po co bedziesz w domu wode marnowac.Moze u lekarki bedzie bidet,wez z domu recznik,mydlo,gumowa kaczuszke i heja :D
Faceci.....

Dzień dobry! My właśnie jeny śniadanko, mąż przyniósł świeże bułeczki z piekarni.
Starszy wstał dzisiaj o 4! [emoji2962][emoji2962][emoji2962][emoji2962] między godzinę po nim. To będzie długo dzień:)

Słuchajcie, wczoraj dowiedziałam się, że żona kuzyna jest w ciąży! Super, cieszę się ogromnie! Ale to jeszcze nie koniec. Ma termin na ten sam dzień co ja! :D ale jaja :D i mojej ciąży jeszcze nie wiedzą, chciałam poczekać do następnego usg, ale tetaz dostałam kopniaki, żeby już wszystkim powiedzieć i myślę co robić.
Może tu jest z nami? [emoji1998][emoji1998][emoji1998]
Obadaj z tabelki kto ma taki termin :p

reklama
Cześć dziewczynki.
Od rana dziś nie zaglądałam, więc mam trochę do nadrobienia. Mam dziś fatalny dzień, od rana zalewam się łzami, nie wiem co mam robić. Nie chcę rozmawiać z nikim znajomym, a duszenie tego wszystkiego w sobie sprawia, że czuję się jeszcze gorzej.
Otóż mój narzeczony stwierdził dziś, że potrzebuje czasu żeby sobie wszystko poukładać. Miesiąca może dwóch osobno, bo nie jest pewnien czy chce spędzić ze mną życie. 😭😭 oczywiście mogę liczyć na jego pomoc finansową i twierdzi, że będzie dbał o maluszka. Jestem w totalnej rozsypce...
Przepraszam, że Was tutaj tym męczę 😞 ale przynajmniej czuję , że mogłam się wygadać...

Mam nadzieję, że dzisiejsze wizyty poszły dobrze. 😊❤ zabieram się za nadrabianie zaległości. 😊

Ciąża to słaby czas na takie decyzje ale może się przestraszył?
Powiem Ci, że mój też nie był zachwycony, na początku mówił, że nie cieszy się z tej ciąży itp. Ale jak wczoraj zobaczył film z USG na którym widać już wyraźnie dziecko to zmienił nastawienie.
Może Twój też jak zobaczy już większe dzieciątko, które rusza się w brzuchu to zmięknie?

Do góry