Na razie nie używam nic. Szczerze wieczorami jestem tak leniwa że nie mam siły, a rano brak czasu. Ale myślę że od sierpnia/września zacznę właśnie zwykłą oliwką.
Ja mogę pić. Ale ja jestem z tych osób co zwykłej nie piją. Tylko z ekspresu albo kawiarni. A mój padł i jest naprawie. Ja pije 100 ml mleka mega spienionego i 20-30 ml kawy. Boże marzenie.
Przed ciążą myślałam nad Nifty teraz poczekam do wyników prenatalnych i pappa i zdecyduję. Obojętna mi płeć byle zdrowe
.
My z mężem podjeliśmy decyzję wczoraj, że jednak nie kupujemy detektora bo jeśli nie znajdziemy serduszka to będziemy panikować, a przed 25 tc i tak nas nie uratują
.
Mam cichą nadzieję, że tym razem będzie dobrze.
Serio? O tym nie słyszałam
. Ale to wystarczy mi w lustro spojrzeć
.
Tak oficjalnie duphostan odstawia się w 14tc ponieważ rolę przejmuje łożysko. Jeśli są plamienia lub notoryczne/silne bóle brzucha to przechodzi się na Luteinę.
Ja mogę ale nie mam jak. Ekspres w naprawie a w kawiarni codziennie pić nie będę bo zbankrutuję
.
W pierwszym rozporządzeniu czy uchwale nakazującej noszenia maseczek jest informacja kto nie musi i że nie można wymagać zaświadczenia od lekarza bo on nie siedzi w naszym organizmie i nie wie jak my reagujemy. Muszą nam wierzyć na słowo. Ja jestem mega alergikiem. Noszę w komunikacji miejskiej, u lekarzy, czasem w sklepach jeśli zwrócą mi uwagę. Ale źle się w niej czuję.
Ile dałaś? w ciąży można? Tez bym zjadła ale ostatnio na targu był za 60zł/kg ;/
Nie. Luteina to naturalny progesteron. I on wychodzi w badaniach. Więc jeśli ktoś bierze luteinę i nie mieści się w normach to powinien skontaktować się z lekarzem i zwiększyć dawkę lub dołożyć duphostan.
Bez problemu. Chyba że trafisz na osobę, która uznaje że ciąża to nie choroba.
Ja jak jestem chora to nie wychodzę z domu i tego też oczekuję od innych. Wiem jestem naiwna. Dla mnei nakaz noszenia maseczek jest bez sensu. Nie da się w nich oddychać. Mi zaraz duszno i boli mnie głowa.
Dwa metry odstępu? W urzędach to nie obowiązuję. Zwróciłam dziś uwagę gościowi ze straży miejskiej a on do mnie bym ubrała mundur i spróbowała ludźmi koordynować.
Ehh. nie którzy ludzie nie powinni pracować.