A glukoze mam 92,7, to jest dobry wynik czy nie??
W ciąży norma jest do 92. Więc czeka Cię obciążenie glukozą pewnie.
Ja też dzisiaj odebrałam wyniki i mam 89, według mojego laboratorium norma jest do 99
W ciąży w PL normy są do 92.
Spróbuję na razie z tą woda, ja na razie biorę lactovaginal, lekarz mi przepisał, bo miałam na ostatniej wizycie za dużo śluzu, ale robił test patyczki em i wyszedł ok, więc myślę że dał mi bardziej zapoviegawczo żeby nic się nie rozwinęło. Myślę na razie nie będę nic innego brała bez konsultacji z lekarzem i chyba poczekam na tego 1.07
mam nadzieję że to nie jest jakiś wynik zagrażających ciąży co? Czy powinnam się skontaktować już z lekarzem?
Ja bym poczekała do środy. Jeśli nie czujesz dyskomfortu i dzień przed wizytą zrobiła ponownie padanie moczu.
Kochana błagam powiedz że znasz jakiś sposób żeby żołądek tak nie bolał. Wyje z bólu. Jestem taka zmęczona tym wszystkim
. Nie chce jechać do szpitala bo się boję że mnie czymś zarażą
ale dziś jest jakiś apogeum. Nawet łyk wody mi nie wchodzi
Może okład z letniej ścierki lub ciepła kąpiel pomoże?
Mam już wyniki krzywej cukrzycowej
Na czczo 96- norma 92
Po 1h 182 - norma 180
Po 2h 163 - norma 153
Któraś miała podobnie? Co dalej mnie czeka z takimi wynikami? Jest to już powód do zmartwień? Wizytę mam dopiero 2.07
Dobrze że po 2h spadła ale jest za wysoko.
Wejdź sobie na stronę slodkiemamy.pl chyba (wpisz w google i znajdziesz). Tam jest wiele informacji. Możesz sobie pobrać aplikację sweet pregna i zacząć stosować dietę. Umów się też do diabetologa.
Wg mojego laboratorium norma glukozy jest 99....
M@lly, dopiero 05.08? Ojej, długo musisz czekać. Zawsze masz tak co 6 tyg?
Norma glukozy w pl w ciąży jest do 92, poza ciąża 100 lub 120.
W poradni patologii ciąży mam za 6 tyg.
26.06.2020 mam u gina na NFZ
30.06 lub 02.07 mam u lekarza prowadzącego prywatnie.
17.06 prenatalne.
05.08.2020 patologia ciąży
Potem 11 lub 13.08. u prywatnego.
I na NFZ jeszcze nie mam terminu.
Plus wizyty u diabetologa, dietetyka i jeszcze kilku specjalistów.
Może jeszcze między 2 a 17.07 sie umówię ale obaj ginekolodzy są na urlopie.
Super, że udało Ci się umówić na prenatalne w placówce w której chciałaś ☺ nieskromnie powiem że 16stego stycznia rodzą się super ludzie haha
Który tydzień u Ciebie? Niesamowite że w przeciągu kilku dni zarodek urósł aż 10mm
No od piątku do wtorku
. Zobaczymy ile urośnie do piątku bo mam kolejną wizytę.
.
Ja mam cukrzycę ciążową. Ale nie jestem w stanie trzymać się stricte diety. Unikam słodyczy, jem dużo warzyw pilnuje by przerwy byly 1.5-3h. Nie pije soków, ograniczam herbatę do 2 dziennie. Ale nie jestem w stanie unikać owoców czy lodów. Ale zawsze potem sprawdzam cukier i się jakoś łapę. Nie powinnam pić też piwa ale pije radlery 0% bo jest upał i rzygam wodą. Wejdź sobie na stronę słodkie mamy i poczytaj o diecie, cukrzycy ciążowej itd.
Ja jestem na takiej diecie od grudnia, dieta z niskim indeksem glikemicznym, można jesc naprawdę pysznie
Udaje Ci się unikać owoców i słodyczy.? Ja tęsknię za płatkami granola ale one mają mega dużo cukru. Ogólnie sprawdziłam chyba wszystkie płatki nawet fitness i mają strasznie dużo cukru.
Hej. Czy badacie sobie poziom progesteronu? Dziś mam 8+2, jutro idę na wizytę do ginekologa. Na poprzedniej byłam 6+0 i był zarodek bez serduszka. Lekarz przepisal mi 2x duphaston, ponieważ miałam wtedy progesteron 14.
Dziś zrobiłam kolejne badanie przed jutrzejszą wizyta i wyszedł 21,9.
Wg. Laboratorium jest w normie ale wg. Norm z internetu to jest ciut za nisko. Co myślicie, czy powinnam się stresować?
Duphostan to sztuczny progesteron i on nie wyjdzie w badaniu krwi.
Witam Was dziewczyny
również podczytuje Was os dłuższego czasu. Jestem po 2 poronieniach, teraz trzecia ciąża, ale tak daleko jeszcze nie doszłam
aktualnie 9+3…dzidzius na prawie 2,5 cm, serduszko pięknie bije. Czytam, że wiele z Was plami. Ja również, już cały miesiąc, plamilam i czasami lekko krawawilam. Kilka dni temu dostałam krwotok. Okazało się, że jest krwiak. Chyba mnie ta wiadomość trochę uspokoiła, bo przynajmniej wiem, co było przyczyną ciągłych plamień. Aktualnie leżę, przez najbliższe 2 tygodnie, krwiak się wchlania. Kiedyś w końcu musi być dobrze
pozdrawiam!
Też jestem po dwóch stratach. Aktualnie 9+1. Tak daleko jeszcze nie zaszłam. Teraz musi być dobrze