reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
O to zielone
Screenshot_2020-06-23-23-33-41.png

W ogóle dziewczyny ja po tych badaniach prenatalnych mam jakieś wątpliwości. Jak byłam w pon to lekarz większość anatomii maluszka oceniał przez powłoki brzuszne natomiast przy ocenianiu głowy musiał użyć głowicy dopochwowej. W ogóle mam wrażenie, z perspektyw dzisiejszego dnia jak zaczęłam analizować tą kartkę która mi dał, że główka jest duża mam nadzieję że to się wyrówna później z długościa crl oczywiście mieści się w zakresie normy ale ja już mam schizy zwłaszcza, że leczyłam się na boreliozę nie dawno a jak wiadomo ta chorobę da się tylko wyciszyć. Wiem tylko, że w przypadku zakażenia borelioza w ciąży na wczesnym etapie może dojść do wodogłowia. I tak będę się pewnie martwić mój mąż jak mu to dziś powiedziałam o swoich obawach oczywiście mnie zrąbał no ale ja już jak mam że analizuje wszystko😒

Hej. Czy badacie sobie poziom progesteronu? Dziś mam 8+2, jutro idę na wizytę do ginekologa. Na poprzedniej byłam 6+0 i był zarodek bez serduszka. Lekarz przepisal mi 2x duphaston, ponieważ miałam wtedy progesteron 14.
Dziś zrobiłam kolejne badanie przed jutrzejszą wizyta i wyszedł 21,9.
Wg. Laboratorium jest w normie ale wg. Norm z internetu to jest ciut za nisko. Co myślicie, czy powinnam się stresować?
Nie wiem czy Cię to uspokoi ale ja w momencie robienia beta hcg zrobiłam tez progesteron i był na poziomie 5,5 a dwa dni później 7,7 po 4 tabletkach dziennie luteiny. Teraz biorę 2 x1 tabletkę luteiny dopochwowo i jutro idę na badania z krwi i moczu to się dowiem ale wtedy przy poziomie 5,5 normalnie zagnieździły się bliźniaki ❤️❤️

dziewczyny, Wy jesteście skarbnicą wiedzy więc proszę Was o podpowiedź.
dzisiaj jakby było mało moich [emoji2961] to kilka godzin temu dostałam biegunki (ciekawe po czym, bułce z masłem?) i strasznie zaczął boleć mnie brzuch (przypuszczam, że od biegunki, ale jest to inny ból niż na biegunkę przed ciążą) i teraz nie wiem czy panikować i jechać na sor czy wstrzymać się do jutra? może któraś z Was tak miała?
Ja od początku objawów ciążowych mam mdłości ale nie wymiotuje ale za to stale mam biegunkę i to nie chce obrazowo przedstawiać ale leje się ze mnie ciurkiem. Bylam już na 3 wizytach u lekarza w międzyczasie i z dziećmi jest wszystko Ok. 2 różnych lekarzy twierdzi ze tak organizm reaguje raz góra raz dołem i tyle.

W ogóle dziewczyny ja po tych badaniach prenatalnych mam jakieś wątpliwości. Jak byłam w pon to lekarz większość anatomii maluszka oceniał przez powłoki brzuszne natomiast przy ocenianiu głowy musiał użyć głowicy dopochwowej. W ogóle mam wrażenie, z perspektyw dzisiejszego dnia jak zaczęłam analizować tą kartkę która mi dał, że główka jest duża mam nadzieję że to się wyrówna później z długościa crl oczywiście mieści się w zakresie normy ale ja już mam schizy zwłaszcza, że leczyłam się na boreliozę nie dawno a jak wiadomo ta chorobę da się tylko wyciszyć. Wiem tylko, że w przypadku zakażenia borelioza w ciąży na wczesnym etapie może dojść do wodogłowia. I tak będę się pewnie martwić mój mąż jak mu to dziś powiedziałam o swoich obawach oczywiście mnie zrąbał no ale ja już jak mam że analizuje wszystko😒
Jak jest w zakresie normy to nie ma się czym martwic, nie analizuj, na pewno wszystko jest dobrze;) gdyby było coś nie tak, to na pewno lekarz by powiedział.

reklama
Ja wczoraj tak na pełnych mdłościach marzyłam o żurku, bigosie, ogórkowej, barszczu z uszkami , kapuśniaku, serniku z brzoskwinia... I powiem że Szwajcaria to fajny kraj ale polskie żarcie to polskie żarcie. To jest kwintesencja smaków!
Przez was będziemy ważyć +39kg na koniec ciąży! Pasztet i Chipsy mało mnie z łóżka nie wydarły [emoji85]
To mój Starszy ma teraz fazę na Kotociaki. Obejrzał tę bajkę i każe siebie nazywać Budyń, młodszy to Krakers, a w brzuchu mama nosi Piankę [emoji15][emoji2372][emoji2360]

Za to dzisiaj rano był mega słodki. Młodszy obudził się po 5 i mąż go przejął, ja sobie jeszcze mogłam spać. Obudzili mnie jak starszy się wdrapał na mnie, podciagnal mi bluzkę i mówi do brzucha "dzidziuś Ty śpiiiiiiiisz ? " [emoji173]
Ale slodziasne [emoji3059][emoji3059][emoji3059]

Ja dziś byłam na poczcie i wzięłam kopertę, zaadresowalam, po czym okazała się za mała, wzięłam druga i wysłałam, po czym po wyjściu z poczty uświadomiłam sobie, że nie zapłaciłam za tą źle dobrana.. Wróciłam i powiedziałam co i jak, zapłaciłam. Już miałam odchodzić a Pani się jeszcze do mnie odwróciła i powiedziała, że bardzo mi dziękuję, że przyszlam dopłacić i docenia to [emoji3059] jak to mezowi opowiadałam to swieczki mi w oczach stanęły i aż się głos załamał tak się wzruszyłam[emoji16][emoji16][emoji28]

Dobranoc wam [emoji3590]

Do góry