reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
O to zielone
Screenshot_2020-06-23-23-33-41.png

W ogóle dziewczyny ja po tych badaniach prenatalnych mam jakieś wątpliwości. Jak byłam w pon to lekarz większość anatomii maluszka oceniał przez powłoki brzuszne natomiast przy ocenianiu głowy musiał użyć głowicy dopochwowej. W ogóle mam wrażenie, z perspektyw dzisiejszego dnia jak zaczęłam analizować tą kartkę która mi dał, że główka jest duża mam nadzieję że to się wyrówna później z długościa crl oczywiście mieści się w zakresie normy ale ja już mam schizy zwłaszcza, że leczyłam się na boreliozę nie dawno a jak wiadomo ta chorobę da się tylko wyciszyć. Wiem tylko, że w przypadku zakażenia borelioza w ciąży na wczesnym etapie może dojść do wodogłowia. I tak będę się pewnie martwić mój mąż jak mu to dziś powiedziałam o swoich obawach oczywiście mnie zrąbał no ale ja już jak mam że analizuje wszystko😒

Hej. Czy badacie sobie poziom progesteronu? Dziś mam 8+2, jutro idę na wizytę do ginekologa. Na poprzedniej byłam 6+0 i był zarodek bez serduszka. Lekarz przepisal mi 2x duphaston, ponieważ miałam wtedy progesteron 14.
Dziś zrobiłam kolejne badanie przed jutrzejszą wizyta i wyszedł 21,9.
Wg. Laboratorium jest w normie ale wg. Norm z internetu to jest ciut za nisko. Co myślicie, czy powinnam się stresować?
Nie wiem czy Cię to uspokoi ale ja w momencie robienia beta hcg zrobiłam tez progesteron i był na poziomie 5,5 a dwa dni później 7,7 po 4 tabletkach dziennie luteiny. Teraz biorę 2 x1 tabletkę luteiny dopochwowo i jutro idę na badania z krwi i moczu to się dowiem ale wtedy przy poziomie 5,5 normalnie zagnieździły się bliźniaki ❤️❤️

dziewczyny, Wy jesteście skarbnicą wiedzy więc proszę Was o podpowiedź.
dzisiaj jakby było mało moich [emoji2961] to kilka godzin temu dostałam biegunki (ciekawe po czym, bułce z masłem?) i strasznie zaczął boleć mnie brzuch (przypuszczam, że od biegunki, ale jest to inny ból niż na biegunkę przed ciążą) i teraz nie wiem czy panikować i jechać na sor czy wstrzymać się do jutra? może któraś z Was tak miała?
Ja od początku objawów ciążowych mam mdłości ale nie wymiotuje ale za to stale mam biegunkę i to nie chce obrazowo przedstawiać ale leje się ze mnie ciurkiem. Bylam już na 3 wizytach u lekarza w międzyczasie i z dziećmi jest wszystko Ok. 2 różnych lekarzy twierdzi ze tak organizm reaguje raz góra raz dołem i tyle.

W ogóle dziewczyny ja po tych badaniach prenatalnych mam jakieś wątpliwości. Jak byłam w pon to lekarz większość anatomii maluszka oceniał przez powłoki brzuszne natomiast przy ocenianiu głowy musiał użyć głowicy dopochwowej. W ogóle mam wrażenie, z perspektyw dzisiejszego dnia jak zaczęłam analizować tą kartkę która mi dał, że główka jest duża mam nadzieję że to się wyrówna później z długościa crl oczywiście mieści się w zakresie normy ale ja już mam schizy zwłaszcza, że leczyłam się na boreliozę nie dawno a jak wiadomo ta chorobę da się tylko wyciszyć. Wiem tylko, że w przypadku zakażenia borelioza w ciąży na wczesnym etapie może dojść do wodogłowia. I tak będę się pewnie martwić mój mąż jak mu to dziś powiedziałam o swoich obawach oczywiście mnie zrąbał no ale ja już jak mam że analizuje wszystko😒
Jak jest w zakresie normy to nie ma się czym martwic, nie analizuj, na pewno wszystko jest dobrze;) gdyby było coś nie tak, to na pewno lekarz by powiedział.

reklama
Ja wczoraj tak na pełnych mdłościach marzyłam o żurku, bigosie, ogórkowej, barszczu z uszkami , kapuśniaku, serniku z brzoskwinia... I powiem że Szwajcaria to fajny kraj ale polskie żarcie to polskie żarcie. To jest kwintesencja smaków!
Przez was będziemy ważyć +39kg na koniec ciąży! Pasztet i Chipsy mało mnie z łóżka nie wydarły [emoji85]
To mój Starszy ma teraz fazę na Kotociaki. Obejrzał tę bajkę i każe siebie nazywać Budyń, młodszy to Krakers, a w brzuchu mama nosi Piankę [emoji15][emoji2372][emoji2360]

Za to dzisiaj rano był mega słodki. Młodszy obudził się po 5 i mąż go przejął, ja sobie jeszcze mogłam spać. Obudzili mnie jak starszy się wdrapał na mnie, podciagnal mi bluzkę i mówi do brzucha "dzidziuś Ty śpiiiiiiiisz ? " [emoji173]
Ale slodziasne [emoji3059][emoji3059][emoji3059]

Ja dziś byłam na poczcie i wzięłam kopertę, zaadresowalam, po czym okazała się za mała, wzięłam druga i wysłałam, po czym po wyjściu z poczty uświadomiłam sobie, że nie zapłaciłam za tą źle dobrana.. Wróciłam i powiedziałam co i jak, zapłaciłam. Już miałam odchodzić a Pani się jeszcze do mnie odwróciła i powiedziała, że bardzo mi dziękuję, że przyszlam dopłacić i docenia to [emoji3059] jak to mezowi opowiadałam to swieczki mi w oczach stanęły i aż się głos załamał tak się wzruszyłam[emoji16][emoji16][emoji28]

Dobranoc wam [emoji3590]

Do góry