reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dziewczyny ja już w łóżku . Dziś od rana nie mogłam sobie znaleźć miejsca a dopiero wieczorem miałam ta wizytę . Głowa mnie teraz boli pewnie od nerwów . Mama i mąż mówili nie denerwuj się ale co ja zrobię jak ja taki typ . Lekarz od razu się zapytał o acard i powiedział ze super ze biorę , nawet mi sprawdził przepływy i serce dokładnie choć mówi ze to na połówkowych . Wiem ze od dziś mogę się zacząć cieszyć tak w pełni . Wam również gratuluje udanych wizyt :))

Po jakim czasie miałyście wynik na HIV?
Ja dziś byłam w laboratorium, badania morfologia i całą resztę tych pierwszych robiłam - na NFZ, lecz w tym samym laboratorium, w którym mam kartę, bo w ciąży z synem robiłam tam tyle, że prywatnie. Wtedy kojarzę najpierw dostałam jedne badania a po jakimś czasie na hiv, ale wtedy byłam zalogowana na portalu, więc to może mieć wpływ duzy. Tym razem Pani w laboratorium mówiła, że mam jednorazowy numer, wpisuje i wynikow nie ma, no i tak się zastanawiam czy dopiero będa po paru dniach (gin mi mówił że nawet może być po tyg około), a po prostu wszystkie razem. Obawiam się żeby tylko mi do przyszłego wtorku doszły....
Ja miałam następnego dnia rano wynik 😊

Ja będę miała CC więc nie widzę sensu chodzenia do szkoły rodzenia ;).
Ale na szkole rodzenia pokazują wiele innych przydatnych rzeczy, jak choćby kąpiel maluszka i inne czynności podczas których na początku będą telepać się łapki 😁 ja się wybieram, mam nadzieję że uda mi się znaleźć coś fajnego w okolicy ☺

Ja będę miała CC więc nie widzę sensu chodzenia do szkoły rodzenia ;).

Na drugi dzień były u lekarza. Badania na NFZ.

Zjadłam kolację i mam dość. Chyba za dużo ,;P
Na szkole rodzenia uczysz się też jak kąpać dzidziulka, jak go trzymać bezpiecznie, przewinąć. Dużo też na temat połogu i tego jak pielęgnować ciało po porodzie, bliznę po CC. 😊

Ja liczę na to ze niedługo będę się czuć ok i zacznę coś działać. Teraz to nawet po farbę na sufity mi się nie chce jechać 🤷🏻‍♀️
Materialy to już praktycznie wszystkie mam do dłubania, no jeszcze jakieśdrobiazgi muszę dokupić. Teraz tylko czekam na chęci.
Myslalam, ze w ciąży będę się tak super czuć i wreszcie na l4 będę miała czas na rozwijanie moich pasji no i się przeliczyłam ☹
Ja właśnie też miałam bardzo ambitne plany, że czego to ja nie będę robić jak będę w ciąży i póki co na planach się skończyło 😞

Ale na szkole rodzenia pokazują wiele innych przydatnych rzeczy, jak choćby kąpiel maluszka i inne czynności podczas których na początku będą telepać się łapki 😁 ja się wybieram, mam nadzieję że uda mi się znaleźć coś fajnego w okolicy ☺
Na szkole rodzenia uczysz się też jak kąpać dzidziulka, jak go trzymać bezpiecznie, przewinąć. Dużo też na temat połogu i tego jak pielęgnować ciało po porodzie, bliznę po CC. 😊

Dzięki dziewczyny będę się zastanawiać koło 20tc. Mi się szkoła rodzenia kojarzy z nauką jak przeć

reklama
Zgadzam się z tym jedzeniem teraz jest tyle tej chemii ze szkoda gadać powiem tak dawniej tak jak na wsi było inne życie każdy miał swój przychówek świnka kurka itd wiedz były własne wyroby i cała reszta wiedz to jedzenie było może nie zdrowsze ale na pewno mniej chemii a teraz jak jadę do rodziców to ciężko nawet kupić wiejskie jajko bo prawie nikt kur nie choduje 😂
To prawda. My mamy swoje 7 kur i koguta, jajej na ta chwile nie do przejedzenia, wiec nadwyzki M sprzedaje w pracy. Mamy też królika, juz zakocona i niedlugo powinny byc male kroliczatka. Króliki na.mięso chowamy. W planach byla tez koza, ale powiedzialam, ze najpierw musi stanac wędzarnia, zeby wedzic sery z koziego mleka. Swoje grzadki z warzywami tez są, chociaz przez pogodę zbiory beda raczej mocno opóźnione niestety..

Do góry