reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Ja dzisiaj mam nadprogramową wizytę... Zobaczyłam na bieliźnie brązową plamkę i myślałam że na zawał zejdę, więc od razu telefon do lekarza i w ciągu godziny siedzę już pod gabinetem... super że mnie przyjmie... Więcej już nie było żadnych plamień, wiem że to normalne w pierszym trymestrze, ale umieram że strachu, zaraz tu zejdę normalnie... Jeszcze w tej maseczce to jak w ogóle mi słabo, do tego nerwy:-( trzymajcie kciuki :-( :-( a pisałam, że dzisiaj że jakoś dziwnie dobrze czułam...
[/QUOT

reklama
Dziewczyny czy komuś wycieka przezroczysty płyn z piersi ? Czytałam że siara wytwarza się od około 16 tygodnia. Trochę mnie to martwi bo jak nie siara to co to może być?
Mi, po kropli tylko z prawej piersi. Lekarz - jak zawsze- do obserwacji, póki małą ilość to nie panikować, pewnie hormony szaleją, na kolejnej wizycie zrobimy usg. Natomiast mnie to mimo wszystko martwi. Jakbyś akurat wizytowała to spytaj co twój lekarz na to.
Dziewczyny czy któraś malowała lub planuje malować w domu w ciąży?
Ja mam Pewne obawy aby być wtedy w domu ale kuzynka mnie zapewnia że ona w ciąży malowała pokój sama i wszyscy mają się dobrze..... Co myślicie?
Mój ma 2 tyg urlopu w lipcu, nigdzie nie jedziemy, żeby nie kusić kontroli z ZUS więc padło na odświeżanie mieszkania i będziemy malować. Ja z typu Zosia Samosia i sama wałkiem zamierzam machać... jak dam radę ;)

Co do SZKOŁY RODZENIA jest jedną mega ważna rzecz, której powinni nauczyć, a która jest sto razy ważniejsza niż oddychanie, karmienia i kąpanie - PIERWSZA POMOC i dlatego, jeśli się nie zna chociaż podstaw to moim zdaniem koniecznie.
Ja mimo, że drugie dziecko, jeśli będzie, to chyba pójdę, po 1 już mi brakuje kontaktów międzyludzkich na l4, po 2 u mnie chodzenie na szkołę rodzenia znacząco zwiększa szansę na fajną salę poporodową (są 4 takie wypasione 1 osobówki ;) ) i niby łatwiej ze znieczuleniem, acz ja akurat nie bardzo planuje chcieć.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny co za dzień się zapowiada. Od rana czuję, ze wszystko mi stoi w gardle, napisałam do szefa z prośbą o dzień zdalny bo tak się boję, że zwymiotuje w pracy. Ja jeszcze mam tak, że nie jestem w stanie tego zatrzymać, czuje że to się stanie może sekundę wcześniej. Mam nadzieję, że kierownik ma do mnie tyle cierpliwości ile myślę, że ma, na l4 jeszcze dla mnie za wcześnie byłam przez tydzień i już całe biuro przychodziło pytać co też się ze mną działo, sekretarka głównego szefa nawet wymyśliła sobie plotkę, że zasłabłam w pracy co jest totalną bzdurą. I jeszcze do tego wszystkiego prezydent mojego miasta na kwarantannie od piątku a w czwartek był u nas w biurze i być może rozsiewał to dziadostwo 😂😂😂

Po jakim czasie miałyście wynik na HIV?
Ja dziś byłam w laboratorium, badania morfologia i całą resztę tych pierwszych robiłam - na NFZ, lecz w tym samym laboratorium, w którym mam kartę, bo w ciąży z synem robiłam tam tyle, że prywatnie. Wtedy kojarzę najpierw dostałam jedne badania a po jakimś czasie na hiv, ale wtedy byłam zalogowana na portalu, więc to może mieć wpływ duzy. Tym razem Pani w laboratorium mówiła, że mam jednorazowy numer, wpisuje i wynikow nie ma, no i tak się zastanawiam czy dopiero będa po paru dniach (gin mi mówił że nawet może być po tyg około), a po prostu wszystkie razem. Obawiam się żeby tylko mi do przyszłego wtorku doszły....
Ja robiłam wczoraj część badań miałam wczoraj a job cytomegalia i toxo dziś rano mi wstawili

To prawda. My mamy swoje 7 kur i koguta, jajej na ta chwile nie do przejedzenia, wiec nadwyzki M sprzedaje w pracy. Mamy też królika, juz zakocona i niedlugo powinny byc male kroliczatka. Króliki na.mięso chowamy. W planach byla tez koza, ale powiedzialam, ze najpierw musi stanac wędzarnia, zeby wedzic sery z koziego mleka. Swoje grzadki z warzywami tez są, chociaz przez pogodę zbiory beda raczej mocno opóźnione niestety..
Ja też mam kury króliki były jeszcze barany teść zadbał żeby nie brakowało Warzyw i owoców koło domu zawsze mam pod dostatkiem przez całe lato i w sumie staram się to jeść za bardzo nie przepadam za mięsem rzadko jadam uwielbiam zupy i makarony w różnej postaci

Moje prenatalne o 10:30, juz nie mogę sie doczekać. Stresik lekki jest, ale bardziej ekscytacja czego tez tam sie dowiem :) czy uda sie plcie ustalic, czy moje przypuszczenia sie potwierdza itp. Bo ze sae zdrowe to innej opcji nie biore pod uwage w zadnym wypadku. Az sie zastanawiam czy pobadaniu nie wejsc.do. sklepu na piwrwsze mini zakupy :D

Witajcie dziewczyny. Ja już od 7 siedzę sobie na badaniu krzywej cukrzycowej. Strasznie nudno A dopiero za 20 min minie pierwsza godzina. Co do samej glukozy do wypicia nie było źle- nawet smaczna 😋 ale pewnie dlatego mi tak dobrze weszła bo w ciąży mnie mega ciągnie do słodkiego. Przed ciąża to czekoladę miałam na miesiąc. Nie lubiłam słodyczy. Także ja sobie jeszcze 1,5h posiedzę w poczekalni, a za wszystkie dziś wizytujące trzymam mega kciuki 😍🤗

reklama
Dziewczyny wizytujące powodzenia. Ja czekam do 29.06 😂 ale też zleci. Trzeba obiad nastawić zupka fasolowa i makaron z brokułami w sosie serowym mniam miłego dnia 🌞🌞🌞

Do góry