reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Po jakim czasie miałyście wynik na HIV?
Ja dziś byłam w laboratorium, badania morfologia i całą resztę tych pierwszych robiłam - na NFZ, lecz w tym samym laboratorium, w którym mam kartę, bo w ciąży z synem robiłam tam tyle, że prywatnie. Wtedy kojarzę najpierw dostałam jedne badania a po jakimś czasie na hiv, ale wtedy byłam zalogowana na portalu, więc to może mieć wpływ duzy. Tym razem Pani w laboratorium mówiła, że mam jednorazowy numer, wpisuje i wynikow nie ma, no i tak się zastanawiam czy dopiero będa po paru dniach (gin mi mówił że nawet może być po tyg około), a po prostu wszystkie razem. Obawiam się żeby tylko mi do przyszłego wtorku doszły....

reklama
Zgadzam się. Do tego dochodzi tempo życia, pogoń za pracą i pieniędzmi, permanentny stres i faktycznie wszystko odbija się na staraniach o dziecko a później na donoszeniu zdrowej ciąży. Przykre to jest... Teraz co rusz słyszy się o poronieniach, wadach genetycznych itd. [emoji17][emoji17][emoji17]
Dokładnie.. Dobrze to też widać na przykładzie kobiet, które już mają dzieci, a po kilku latach okazuje się, że o następne już nie jest tak latwe, chociaż rocznik jeszcze w miarę ok.. Szkoda, że na to co jemy, wdychamy itd mamy tak naprawdę wpływ w małym stopniu...

Ale Wy dużo piszecie! Nie nadążam ;)
Melduję się po wizycie. W badaniu nic niepokojącego. Dzidziuś bardzo ruchliwy był :) 1 lipca mam kolejną wizytę, bo od 1 lipca idę na L4. Dostałam skierowanie na prenatalne, ale w konkretne miejsce i już oczywiście terminów nie ma. Jutro jeszcze będę próbowała dzwonić.
Termin mam na 13 stycznia, ale lekarka już mówiła, że jakiś tydzień wcześniej zrobi planowaną cesarkę.
IMG_20200622_202556.jpeg
IMG_20200622_165133.jpeg

Ja dziś byłam w laboratorium, badania morfologia i całą resztę tych pierwszych robiłam - na NFZ, lecz w tym samym laboratorium, w którym mam kartę, bo w ciąży z synem robiłam tam tyle, że prywatnie. Wtedy kojarzę najpierw dostałam jedne badania a po jakimś czasie na hiv, ale wtedy byłam zalogowana na portalu, więc to może mieć wpływ duzy. Tym razem Pani w laboratorium mówiła, że mam jednorazowy numer, wpisuje i wynikow nie ma, no i tak się zastanawiam czy dopiero będa po paru dniach (gin mi mówił że nawet może być po tyg około), a po prostu wszystkie razem. Obawiam się żeby tylko mi do przyszłego wtorku doszły....
Różnica w tamtych latach a w tych jest taka że jedzenie (moim zdaniem) w sklepach jest na tyle nie zdrowe że to przez to kobiety mają problem z zajściem w ciążę czy tak często słyszy się o poronieniach, dzieciach z wadami genetycznymi.. Kiedyś tego nie było w takiej skali jak to się dzieje teraz, uważam że medycyna po prostu musi sprostać temu w jaki sposób świat się zmienił (niestety moim zdaniem na gorsze - te wszystkie choroby itp) a to wszysrko pewnie przez te jedzenie na które jesteśmy skazani 🤷‍♀️. Niestety tego starsi ludzie chyba nie rozumieją..
Zgadzam się z tym jedzeniem teraz jest tyle tej chemii ze szkoda gadać powiem tak dawniej tak jak na wsi było inne życie każdy miał swój przychówek świnka kurka itd wiedz były własne wyroby i cała reszta wiedz to jedzenie było może nie zdrowsze ale na pewno mniej chemii a teraz jak jadę do rodziców to ciężko nawet kupić wiejskie jajko bo prawie nikt kur nie choduje 😂

Robiłam badanie na HIV dzisiaj na NFZ o godzinie 9 rano, a przed 16 był już wynik.

Natomiast robiłam też dziś badania prywatnie w diagnostyce i wyniki były przed 21. Ale może zależy też jakie konkretnie badanie na hiv miałaś? Ja robilam HIV Ag/ab combo.

Zgadzam się z tym jedzeniem teraz jest tyle tej chemii ze szkoda gadać powiem tak dawniej tak jak na wsi było inne życie każdy miał swój przychówek świnka kurka itd wiedz były własne wyroby i cała reszta wiedz to jedzenie było może nie zdrowsze ale na pewno mniej chemii a teraz jak jadę do rodziców to ciężko nawet kupić wiejskie jajko bo prawie nikt kur nie choduje 😂
Oo ja na szczęścia jajka mam swojskie od mamy 😁 chociaż tyle

Ale Wy dużo piszecie! Nie nadążam ;)
Melduję się po wizycie. W badaniu nic niepokojącego. Dzidziuś bardzo ruchliwy był :) 1 lipca mam kolejną wizytę, bo od 1 lipca idę na L4. Dostałam skierowanie na prenatalne, ale w konkretne miejsce i już oczywiście terminów nie ma. Jutro jeszcze będę próbowała dzwonić.
Termin mam na 13 stycznia, ale lekarka już mówiła, że jakiś tydzień wcześniej zrobi planowaną cesarkę.Zobacz załącznik 1137644Zobacz załącznik 1137645
Ale piękne zdjęcie!!! To Twoja kolejna ciąża? Bo brzusio już całkiem solidny [emoji7] i który to dzień z OM? [emoji4]

ja badania robiłam w Luxmed i HIV miałam po 5 dniach, najpierw odebrałam część wyników i na tym samym numerze po 5 dniach miałam wynik na HIV

reklama
Jeśli chodzi o badania prenatalne ja zdecyduję się na USG i pappa, zielona w tym jestem ale tak jak któraś z Was pisała - samo USG może sfałszować pozytywnie badanie, wolę miec pewność mimo wszystko.
Eh, a u mnie jakiś gorszy dzień dzisiaj. Mąż tak mnie dzisiaj wyprowadził z równowagi że nie chce mi się z nim rozmawiać 🙄 on tez sie wielce obraził 🤦‍♀️ Masakra, oby jutro wyszło u nas słońce choć ma chwilę bo póki co same deszczowe dni i pomału wpadam w bardzo depresyjny nastrój.

Mam pytanie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - zamierzacie uczęszczać do szkoły rodzenia? ☺

Ja będę miała CC więc nie widzę sensu chodzenia do szkoły rodzenia ;).

Na drugi dzień były u lekarza. Badania na NFZ.

Zjadłam kolację i mam dość. Chyba za dużo ,;P

Do góry