reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Inka91 to mnie możesz też na lipiec wpisać: 2.07 15:00- wizyta usg, 15.07 10:10- prenatalne, 16.07 15:00 - wizyta usg.
Przepraszam za pytanie pewnie dla Ciebie banalne, ale czym się różni wizyta usg od prenatalnych? Bo ja ma tylko zwykłe usg i pobieranie krwi w ramach testu PAPP-A tego samego dnia i zdaniem specjalistów w medicover to już jest wystarczające. Nie wiem czy nie powinnam prywatnie zrobić lepszego usg u jakiegoś specjalisty.

reklama
Ja tez idę na prenatalne prywatnie nie zapytali mnie o skierowanie ale jak powiedziałam ze bliźniaki jj, jo,jk to o nic więcej nie pytali tylko liczyli ile czasu im jest potrzebne na te badania.
Dla mnie przykre jest to ze jak chciałam zapisać się do lekarza na NFZ to najbliższy termin za 1,5 miesiąca ... za tyle czasu to
Dziewczyny służba zdrowia na NFZ mnie zaskakuje codziennie 😂 zadzwoniłam o termin wizyty do ginekologa na NFZ. Najbliższy - wrzesień 2020 a jak powiedziałam Pani ze ciąża bliźniacza i we wrześniu to już mogę sobie te badania w D wsadzić znalazł się termin na jutro na 8:45 czary!
Nie wiem o co chodzi ale ja chodzę na NFZ i jak zadzwoniłam żeby zapisać się na pierwsza wizytę to od razu bylam zapytana czy to ciąża i już za 2 tygodnie miałam wizytę czyli w 7 tygodniu. W poczekalni była Pani która na wizytę czekała 4 dni bo późno dowiedziała się o ciąży (dopiero w 8 tygodniu) wiec termin znalazł się szybko

Wy chyba wszystkie powariowaly. Jeden dzień mnie nie było i 60 stron no ale się udało. Wczoraj cały dzień byliśmy u znajomych i przed powrotem dostałam większe plamienie no i oczywiście na sor . Wszystko jest ok serduszko super bije a wizytę mam we wtorek na 10.15. Dostałam luteine dopochwową i pytanie może dziwne ale te dziewczyny które ją przyjmują czy wykładacie palcem czy tym urządzeniem bo mnie osobiście ono przeraża
Ja palcem bo tym urządzeniem boję się że coś uszkodze

Przepraszam za pytanie pewnie dla Ciebie banalne, ale czym się różni wizyta usg od prenatalnych? Bo ja ma tylko zwykłe usg i pobieranie krwi w ramach testu PAPP-A tego samego dnia i zdaniem specjalistów w medicover to już jest wystarczające. Nie wiem czy nie powinnam prywatnie zrobić lepszego usg u jakiegoś specjalisty.
Te wizyty z usg co podałam to w sumie zwykłe wizyty u mojego gina, który mi zawsze robi usg. A prenatalne mam osobno w klinice. W sumie to nie wiem czemu do tych zwykłych wizyt dopisałam usg😆

Witam,
Chciałabym bardzo do Was dołączyć, jeśli oczywiście można.
Podczytuję od jakiegoś czasu, trochę wstydziłam się ujawnić, bo jestem tu chyba najstarsza....:o
Ale jesteście bardzo fajną ekipą, a ja potrzebuje kontaktu z "dobrą energią";)
Moja historia jest bardzo dłuuuuga, więc nie będę zanudzać. O ciążę starałam się ok 18 lat...długich lat i łatwo nie było. Aż nagle stał się cud i mam nadzieję, że będzie trwał i zakończy się szczęśliwie.
Obecnie 9+3, TP na 22 styczeń 2021

Kochana na tym forum nie ma "młoda, stara".. każda z nas będzie mamą i po to tu jesteśmy zeby się w tym niezwykłym czasie wesprzeć i poradzić (i nie rzadko pośmiać 😁) Witamy w grupie styczniówek 🤩

Te wizyty z usg co podałam to w sumie zwykłe wizyty u mojego gina, który mi zawsze robi usg. A prenatalne mam osobno w klinice. W sumie to nie wiem czemu do tych zwykłych wizyt dopisałam usg😆
Dziękuję Ci za odpowiedź :) pomyślałam, że może za mało ogarnęłam pewne ważne tematy. U mnie na wizytach niestety nie ma usg ;).

Wiem,ze go bierzesz na polpasca.Nas uczono,ze szkodliwy,bo jest co innego w postaci kremu.Natomiast alternatywy doustnej, leczenia polpasca wlasciwie nie ma.
Ja wczesniej tez słyszałam, ze szkodliwy wiec mnie nie dziwi, ze Was tak uczono ;) Moja lekarka cytowała mi ciekawe badania, sama poszperałam i okazuje się, ze sam acyklowir nawet w kremie (zovirax) nie zrobi krzywdy dzidziusiowi ;) To taka ciekawostka, ale nawet nie wszyscy lekarze o tym wiedza ;)

reklama
Do góry