reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Jestem kochane już po wizycie jejku pójść tylko do lekarza a tyle do nadrobienia czytania miałam 😘 a więc do rzeczy bejbik ma 4.70 cm dwie rączki dwie nóżki i serce jak dzwon 172. Pan doktor powiedział że wyniki mam książkowe. Przytyłam całe 400 gram także już nie chudnę. Na zmęczenie kazał zakupić sobie magnez b6 i brać 2 razy po tabletce. Kolejna wizyta 10 lipca ale jeszcze 30.06 prenatalne. Także pochwalił mnie że mimo mojego złego samopoczucia widzi już dziś uśmiech na mej buzi życzył abym była zawsze pozytywnie nastawiona. A termin się przesunął na 5.01 ale lekarz mówił że to na początku tak jest ze dziecko szybko rośnie i się termin będzie zmieniał jeszcze kilka razy.
Super wiadomości! Dzisiaj kolejny piękny dzień dla nas babeczki! Piękny duży dzidziuś !! ❤🥰

reklama
Stelle,cos mi sie nie zgadza,moze ja cos zle licze?bo skoro jestes 7+5 a masz termin 31.01,to jak to jest mozliwe,ze ja mam 7+2 a termin z OM mam dopiero na 7 lutego?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam ze synkiem . Tak dobrze mi się spało bo rano padał deszczyk 😊
Narazie bez większych mdłości.
Kolejny dzień śnią mi się pierdoły 😡😱

Czy któraś ma konkretnie smaka na coś ? Typu kwaśne słodkie ??
Ja w ciąży że synkiem miałam ochotę na kwaśne. Potrafiłam lecieć do sklepu po ogórki kiszone , po kapustę . W święta to reklamówkę pomarańczy kupiłam bo tak mi się chciało kwaśnego 😂🤤
Teraz ni jak ten smak . Raz mam na słodkie raz na kwaśne. Mówią że kwaśne to na chłopca.
Z synkiem bardziej słodkie lubiłam, od wszystkiego co kwaśne soki w żołądku szalały jeszcze bardziej.
A teraz mam tak, że młoda kiszona kapusta na zmianę z truskawkami 🤣 ogólnie wszystko bym jadła i na wszystko mam smaka 😅
Ja cały czas mam ochotę na lody owocowe kwaskowe typu jabłko😉
Do słodkiego w ogóle mnie nie ciągnie a przed ciążą potrafiłam jeść tonami czekoladę. 😅

Dziś na obiad u mnie będą pampuchy, normalnie wieki nie jadłam🍴🥰

Ja mam ochotę na wszystko i nic.

Cudo pokaż w środku.

Przepiękne! Świat i natura to coś wspaniałego ! Wszędzie znajdzie się coś co zapiera dech w piersiach. Mój T. Bardzo też chce jechać na polskie mazury i zwiedzić trójmiasto oraz Kraków itp. Ja już mimo wszystko mentalnie to na tej plaży już jestem.

Mazury są piękne. W KRK mogę polecić lokal knajp na obiad, świetne lody i co warto zobaczyć.

Super ciuszki 🙂 ja jeszcze nic nie mam ale może po prenatalnych jak wszystko będzie dobrze to kupię

Też mam taki plan

Ja na dwóch pierwszych wizytach dostałam zdjęcie a na trzeciej ostatnio nie :(

Ja na rządnej nie dostałam od lekarza ale biorę od rejestratorki. Nie mam tylko pierwszego. Ale dzisiejsze i z ostatniej wizyty już tak.

Ja kupiłam mężowi skarpetki "I love dad" na dzień ojca chce mu dac ♡
Tak symbolicznie 🤩
30.06 mamy prenatalne i cos czuję że nie obędzie się bez wejścia do sklepu dziecięcego 😂 tym bardziej że mąż jedzie ze mna 😍 u mnie to pierwsza ciąża i nie śmiało najpierw kupiłam body ,ktore pokazaliśmy przy okazji informowania o ciąży, a teraz po ostatnich badaniach kupiłam śpioszki ,wszystko białe uniwersalne :)

Może skradne pomysł i też coś kupię. W dzień ojca wizytę w poradni patologii ciąży. Masz będzie czekał przed szpitalem. Ja każda wizytę chodzi. Powiedział w pracy że jak nie dadzą mu wolnego to idzie na L4 lekarz poz nam zawsze daje mąż jest po onkologi. I powiedział że nie odpuści żadnej wizyty nawet z pod budynku. Przezywa wszystko tak samo jak ja.

U nas wszystko dobrze. Nie pamiętam kiedy byłam taka szczeliwa. Dzidzia z om 8+4 z USG 9+0. I urosła 1cm. I mam znów wizytę za tydzień w piątek tj 26.06.2020 o 9. Bo potem lekarz idzie na 3 tyg urlopu. Więc w przyszłym tygodniu mam dwie wizyty.
Potem prenatalne 17.06. a potem jedziemy do teściów na 2-3 dni i nad morze. Mam nadzieję, że za 6 msc będziemy już w trójkę.

Jednak stwierdzilam z mężem że dwóch lekarzy niezależnie kieruje mnie do prenatalnych na Kopernika więc tam zostanę.

W pracy jestem od 12 do 14.30. więc jeszcze 2h.

Załączniki

• IMG_20200619_105745.jpg
    IMG_20200619_105745.jpg
    775,8 KB · Wyświetleń: 60
Ja mam ochotę na wszystko i nic.

Cudo pokaż w środku.

Mazury są piękne. W KRK mogę polecić lokal knajp na obiad, świetne lody i co warto zobaczyć.

Też mam taki plan

Ja na rządnej nie dostałam od lekarza ale biorę od rejestratorki. Nie mam tylko pierwszego. Ale dzisiejsze i z ostatniej wizyty już tak.

Może skradne pomysł i też coś kupię. W dzień ojca wizytę w poradni patologii ciąży. Masz będzie czekał przed szpitalem. Ja każda wizytę chodzi. Powiedział w pracy że jak nie dadzą mu wolnego to idzie na L4 lekarz poz nam zawsze daje mąż jest po onkologi. I powiedział że nie odpuści żadnej wizyty nawet z pod budynku. Przezywa wszystko tak samo jak ja.

U nas wszystko dobrze. Nie pamiętam kiedy byłam taka szczeliwa. Dzidzia z om 8+4 z USG 9+0. I urosła 1cm. I mam znów wizytę za tydzień w piątek tj 26.06.2020 o 9. Bo potem lekarz idzie na 3 tyg urlopu. Więc w przyszłym tygodniu mam dwie wizyty.
Potem prenatalne 17.06. a potem jedziemy do teściów na 2-3 dni i nad morze. Mam nadzieję, że za 6 msc będziemy już w trójkę.

Jednak stwierdzilam z mężem że dwóch lekarzy niezależnie kieruje mnie do prenatalnych na Kopernika więc tam zostanę.

W pracy jestem od 12 do 14.30. więc jeszcze 2h.
gratuluję ❤️ i zazdroszczę takich krótkich dniówek w pracy

Potwierdzam, czytałam na ten temat i przy pomocy dobrego dietetyka można zdrowo i bez zagrożenia zrzucić kilka kilogramów.
Tylko nie będzie to takie odchudzanie na pełnej, tylko delikatne. Wynikać to będzie jedynie z dobrze zbilansowanej diety. Jeżeli ktoś jadł tłusto, a teraz zacznie po prostu zdrowo to waga sama będzie leciała, a dziecko dostanie odpowiednie składniki odżywcze.
Podpisuje się pod tym obiema rękami. Też powinnam ważyć mniej, a skrajnie wysoka waga jest o wiele większym zagrożeniem dla matki i dziecka niż pilnowanie posiłków, nie mówimy o glodzeniu się, ale tak jak ktoś wyżej napisał jesli się przed ciążą jadło niedietetyczne rzeczy to siłą rzeczy przedstawiając się na zdrowe żywienie schudnie się. I ZDROWE chudnięcie jest lepsze niż dodatkowe kilogramy w przypadku otyłości w ciąży.

Hej dziewczyny. Cudowna odmiana u mnie, zamiast wstawać tak jak wcześniej o 5 rano dzisiaj podpalam do 9.
Co do ciuszków to dla dziewczynki mam mnóstwo, dla chłopca będę musiała od początku kompletować wyprawkę.
Mam dwa upatrzone wózki, finalnie ciężko będzie się zdecydować. Rozstrzygnie to chyba ilość miejsca w bagażniku, chociaż oba wózki dość duże się wydają.
Napewno dla mnie must have to otulacze muslinowe/bambusowe. Tego zamierzam kupić sporo. Meble też już upatrzone mam, ale kupimy bliżej porodu, chyba, że wcześniej trafi się promocja.

Stelle,cos mi sie nie zgadza,moze ja cos zle licze?bo skoro jestes 7+5 a masz termin 31.01,to jak to jest mozliwe,ze ja mam 7+2 a termin z OM mam dopiero na 7 lutego?
Nie stresuj mnie bo ja w ogóle tego liczenia nie ogarniam 🙈😁 wkleję może co pokazuje mi aplikacja 🤔 u ginekologa byłam 11dni temu, wtedy wg USG był 6+1 🤷‍♀️ a ostatnią miesiączkę miałam 26 kwietnia

Dziewczyny dzisiaj zaliczyłam chyba najlepszy hit ciążowy do tej pory 🤪 rano cieszyłam się, że śniadanie ładnie weszło, a teraz poszłam umyć zęby i razem z pianą na ustach i szczoteczką w ręce wisiałam nad toaletą 🤮 nie mam pojęcia czy wywołał to posmak pasty, czy podrażniłam szczoteczką migdałki? Ja jestem coraz dalej, a tu coraz lepsze hity się zaczynają 😆
Ja tak właśnie mam od początku...zgroza:D

reklama
Do góry