reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny,czytam Was na bieżąco ale jakoś się nie udzielam,tylko raz się przywitałam,chyba żeby nie zapeszyć. Wczoraj byłam na wizycie,mamy serduszko ale i krwiak,dostałam duphaston i informacje ze jak się powiększy albo rozleje to będzie problem ale głupia ja nie zapytałam dlaczego,któraś z Was może miała krwiaka?to moja pierwsza ciąża długo oczekiwana wiec stres jest😕samopoczucie to chyba jak u niektórych z Was-"kac " i uczucie ciągłego głodu,gin mówił o migdałach żeby jeść i jeść co godzinę cokolwiek bo podobno głód potęguje mdłości,ja nie czuje głodu tylko w czasie jedzenia i 5 minut później😅pozdrawiam i za wszystkie Was trzymam kciuki✊

Kochana bardzo wiele dziewczyn zmaga się z krwiakami i z tego co tutaj podczytywalam, to odrazu miały zalecenia, żeby leżeć i wielu dziewczynom ten krwiak się pięknie wchłania 😊 musisz na siebie bardzo teraz uważać: nie podskakiwać, nie dźwigać i jak najwięcej polegiwac, żeby zminimalizować ryzyko pęknięcia i rozlania się krwiaka. Wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki! 😍

reklama
Tak, ja mam odstęp 3,5 tygodnia 😭 pierwsze dni po wizycie byłam spokojna i szczeliwa, ale niedługo minie tydzień od wizyty i już zaczynam się zamartwiać 🤦 w ogóle moja dyrektorka w tym tygodniu zaprosiła na rozmowę kwalifikacyjną nauczycielkę na zastępstwo za mnie, także czuję teraz podwójną presję, że musi być wszystko dobrze 😁
Ja też jestem w stałym kontakcie z panią dyrektor bo ona też czeka cały czas z decyzją poszukiwania kogoś na moje zastępstwo. Wczoraj mi ładnie przez tel powiedziała, że zawsze może być tak że będę chciała wrócić troszkę popracować, ale wiem że miała na myśli co innego 😖 wiadomo że na etapie wczesnej ciąży każdy bierze różne opcje pod uwagę. Ale mam nadzieję że nie będę musiała wracać do pracy ❤🥺

Ja już po badaniu . I bicie serduszka 140 na min

Załączniki

• 20200609_100729.jpg
    20200609_100729.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 88
Ja miałam 6+0 ostatnia wizytę był zarodek i serduszko i następna wizytę zapisali za miesiąc. Czyli w następny poniedziałek.. Ja odbieram to tak że widocznie jest wszystko w porządku skoro nie mówi żeby wcześniej przyjść.. Ale nie ukrywam miesiąc to długo i czasem myślę jak dziecko się przez ten czas zmieni...
Ja też mam wizyty z około miesięcznym dostępem teraz miałam 3.06 a następna 1.07

Ja też jestem w stałym kontakcie z panią dyrektor bo ona też czeka cały czas z decyzją poszukiwania kogoś na moje zastępstwo. Wczoraj mi ładnie przez tel powiedziała, że zawsze może być tak że będę chciała wrócić troszkę popracować, ale wiem że miała na myśli co innego 😖 wiadomo że na etapie wczesnej ciąży każdy bierze różne opcje pod uwagę. Ale mam nadzieję że nie będę musiała wracać do pracy ❤🥺

Moja dzwoniła z pytaniem czy planuję wrócić od września czy ma kogoś szukać na zastępstwo🤦 a jak ja się jej mogę zadeklarować w jedną albo drugą stronę, skoro nie wszystko ode mnie zależy... Musiałam tłumaczyć takie rzeczy 🤦 ale też mam nadzieję że wrócę dopiero po macierzyńskim i tego się trzymam 😁

Hej dziewczyny:)
Dawno nie odzywałam się ale jestem taka codziennie zmęczona ze nawrt nie chce mi sie telefonu używać.
Dziś czuje jakbym nie była w ciąży. Dwa dni mialam okropna bóle ze kierować nie mogłam dziś nic. Piersi mi całkowicie opadły zero boli niczego. Umówiłam się na 10 na usg zeby zobaczyć co się dzieje bo naprawdę dziwnie czuje się.

Nie nabijaj sobie niepotrzebnie głowy - ja miałam taką sytuację, że po 3 tygodniach codziennych mdłości i wrażliwości na zapachy, równo z wejściem w 8tc wszystko przeszło jak ręką odjąl. Po 2 dniach spanikowalam tak bardzo, że lekarz przyjmował mnie specjalnie w sobotę i wszystko było pięknie- serduszko bilo jak dzwon, okruszek sporo urósł, objawy po prostu ustąpiły i wróciły po 4 dniach ale dużo lżejsze niż wcześniej. Dobrze robisz, że idziesz na wizytę, bo ten stres i nerwy są najgorsze, ja tez odetchnęłam z ulgą po wizycie.. ale myśl pozytywnie, wszystko bedzie dobrze, A fasolka pewnie po prostu daje Ci trochę odetchnąć od objawów 😍

Moja dzwoniła z pytaniem czy planuję wrócić od września czy ma kogoś szukać na zastępstwo[emoji1751] a jak ja się jej mogę zadeklarować w jedną albo drugą stronę, skoro nie wszystko ode mnie zależy... Musiałam tłumaczyć takie rzeczy [emoji1751] ale też mam nadzieję że wrócę dopiero po macierzyńskim i tego się trzymam [emoji16]
Tłumaczyć i to jesCze kobiecie.. [emoji1751]‍[emoji3601]

reklama
Do góry