reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Wysylam mojego szkraba 😋
Dzis gin przepisala mi duphaston w sumie to sama nie wiem dlaczego moze przez te nasilajace sie bole brzucha 🤔

Z tego co ja słyszałam to połowa lekarzy przypisuje duphaston "w razie w".. Ja też już od 4tc biorę - u mnie to już 3 opakowanie. Lekarz powiedział, że dziecku absolutnie to nie zaszkodzi, a bardzo może pomóc 😊

reklama
A możecie polecić jakieś książki o tematyce ciazowej? Chciałabym coś poczytać ale nie wiem co warto kupic
Któraś z dziewczyn polecała poradnik Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko". Ja zacznę dopiero czytać po kolejnej wizycie. Czyli ZA MIESIĄC!!! 🤯😱😱😱 zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć ile muszę czekać. Wy też macie takie odstepy?

A to mój jeździ ze mną od samego początku, bo jak jechałam pierwszym razem to byłam tak rozciapciana psychicznie, że średnio się za kierownice nadawałam.. [emoji85] A później to już sam nawet chciał mi towarzyszyć [emoji6] wprawdzie do środka mu nie wolno wejść, ale i tak mi raźniej z myślą, że na mnie czeka [emoji4][emoji4]
Mój też stara się czekać przed gabinetem zawsze gdy mam wizytę u gina. Jutro też idzie. Dziś ma urodziny mam nadzieję że jutro wszystko będzie w porządku.
W tym roku przez covid nie mam prezentu. Raczej już dawno miałam zamówić ale sobie nie wybrał. W tym roku stawiamy na praktyczne prezenty. Ale zastanawiam się czy jako dodatek nie kupić kuponów lotto. Bardzo rzadko grany ale to trzecia ciąża a mówi się że do trzech razy sztuka więc może i w lotto jakiś fart by był. ;).

Zawsze jak jadę komunikacja miejska to mam wrażenie że za przeproszeniem mam infekcje. Po 5 minutach od wstania z siedzenia przechodzi. Pff. Jest to mega irytujące. Ma któraś z was tak?

Któraś z dziewczyn polecała poradnik Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko". Ja zacznę dopiero czytać po kolejnej wizycie. Czyli ZA MIESIĄC!!! 🤯😱😱😱 zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć ile muszę czekać. Wy też macie takie odstepy?
Teraz miałam krótsze, bo ciągle było na zasadzie, że będzie coś z tej ciąży albo nie bedzie. Raz tydzień, a potem dwa. We wcześniejszej kazali mi być co 3-4tyg

Witam ja byłam dwa razy już na wizycie i zAwsze słyszałam bicie serduszka 😁
Mi nic takiego lekarz nie mówił 😏 ale co lekarz to inaczej grunt że w wszystko dobrze 😉

Ja tak samo - słyszałam bicie serduszka już w 7tc. ogólnie z tego co czytałam kiedyś bodajże w poście u mamyginekolog, to sama pisała, że niektórzy lekarze teraz odchodzą od słuchania w 1 tygodniach bo to może jakoś wpłynąć na płód, ale to nie są potwierdzone badania i lekarze od lat puszczali bicie serduszka już na samym początku i rodziły się zdrowe dzieci i pisała właśnie o tym, że jeżeli nasz lekarz wcześnie puści nam bicie serca, to żeby się tym absolutnie nie przejmować, bo to trwa kilka sekund i lekarz nie zrobi nic co mogłoby zaszkodzić dziecku 😊

Mój też stara się czekać przed gabinetem zawsze gdy mam wizytę u gina. Jutro też idzie. Dziś ma urodziny mam nadzieję że jutro wszystko będzie w porządku.
W tym roku przez covid nie mam prezentu. Raczej już dawno miałam zamówić ale sobie nie wybrał. W tym roku stawiamy na praktyczne prezenty. Ale zastanawiam się czy jako dodatek nie kupić kuponów lotto. Bardzo rzadko grany ale to trzecia ciąża a mówi się że do trzech razy sztuka więc może i w lotto jakiś fart by był. ;).

Zawsze jak jadę komunikacja miejska to mam wrażenie że za przeproszeniem mam infekcje. Po 5 minutach od wstania z siedzenia przechodzi. Pff. Jest to mega irytujące. Ma któraś z was tak?
JesCze nigdy nic nie wygrałam w lotto, więc masz szansę zgarnac moja fortunę 😎 ja akurat z komunikacji miejskiej nie korzystam, więc nie wiem, ale na pewno możesz życzyć od styczniowek wszystkiego najlepszego mężowi 😊🥂

Ja miałam 6+0 ostatnia wizytę był zarodek i serduszko i następna wizytę zapisali za miesiąc. Czyli w następny poniedziałek.. Ja odbieram to tak że widocznie jest wszystko w porządku skoro nie mówi żeby wcześniej przyjść.. Ale nie ukrywam miesiąc to długo i czasem myślę jak dziecko się przez ten czas zmieni...

Tak, ja mam odstęp 3,5 tygodnia 😭 pierwsze dni po wizycie byłam spokojna i szczeliwa, ale niedługo minie tydzień od wizyty i już zaczynam się zamartwiać 🤦 w ogóle moja dyrektorka w tym tygodniu zaprosiła na rozmowę kwalifikacyjną nauczycielkę na zastępstwo za mnie, także czuję teraz podwójną presję, że musi być wszystko dobrze 😁

reklama
Do góry