reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Wysylam mojego szkraba 😋
Dzis gin przepisala mi duphaston w sumie to sama nie wiem dlaczego moze przez te nasilajace sie bole brzucha 🤔

Z tego co ja słyszałam to połowa lekarzy przypisuje duphaston "w razie w".. Ja też już od 4tc biorę - u mnie to już 3 opakowanie. Lekarz powiedział, że dziecku absolutnie to nie zaszkodzi, a bardzo może pomóc 😊

reklama
A możecie polecić jakieś książki o tematyce ciazowej? Chciałabym coś poczytać ale nie wiem co warto kupic
Któraś z dziewczyn polecała poradnik Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko". Ja zacznę dopiero czytać po kolejnej wizycie. Czyli ZA MIESIĄC!!! 🤯😱😱😱 zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć ile muszę czekać. Wy też macie takie odstepy?

A to mój jeździ ze mną od samego początku, bo jak jechałam pierwszym razem to byłam tak rozciapciana psychicznie, że średnio się za kierownice nadawałam.. [emoji85] A później to już sam nawet chciał mi towarzyszyć [emoji6] wprawdzie do środka mu nie wolno wejść, ale i tak mi raźniej z myślą, że na mnie czeka [emoji4][emoji4]
Mój też stara się czekać przed gabinetem zawsze gdy mam wizytę u gina. Jutro też idzie. Dziś ma urodziny mam nadzieję że jutro wszystko będzie w porządku.
W tym roku przez covid nie mam prezentu. Raczej już dawno miałam zamówić ale sobie nie wybrał. W tym roku stawiamy na praktyczne prezenty. Ale zastanawiam się czy jako dodatek nie kupić kuponów lotto. Bardzo rzadko grany ale to trzecia ciąża a mówi się że do trzech razy sztuka więc może i w lotto jakiś fart by był. ;).

Zawsze jak jadę komunikacja miejska to mam wrażenie że za przeproszeniem mam infekcje. Po 5 minutach od wstania z siedzenia przechodzi. Pff. Jest to mega irytujące. Ma któraś z was tak?

Któraś z dziewczyn polecała poradnik Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko". Ja zacznę dopiero czytać po kolejnej wizycie. Czyli ZA MIESIĄC!!! 🤯😱😱😱 zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć ile muszę czekać. Wy też macie takie odstepy?
Teraz miałam krótsze, bo ciągle było na zasadzie, że będzie coś z tej ciąży albo nie bedzie. Raz tydzień, a potem dwa. We wcześniejszej kazali mi być co 3-4tyg

Witam ja byłam dwa razy już na wizycie i zAwsze słyszałam bicie serduszka 😁
Mi nic takiego lekarz nie mówił 😏 ale co lekarz to inaczej grunt że w wszystko dobrze 😉

Ja tak samo - słyszałam bicie serduszka już w 7tc. ogólnie z tego co czytałam kiedyś bodajże w poście u mamyginekolog, to sama pisała, że niektórzy lekarze teraz odchodzą od słuchania w 1 tygodniach bo to może jakoś wpłynąć na płód, ale to nie są potwierdzone badania i lekarze od lat puszczali bicie serduszka już na samym początku i rodziły się zdrowe dzieci i pisała właśnie o tym, że jeżeli nasz lekarz wcześnie puści nam bicie serca, to żeby się tym absolutnie nie przejmować, bo to trwa kilka sekund i lekarz nie zrobi nic co mogłoby zaszkodzić dziecku 😊

Mój też stara się czekać przed gabinetem zawsze gdy mam wizytę u gina. Jutro też idzie. Dziś ma urodziny mam nadzieję że jutro wszystko będzie w porządku.
W tym roku przez covid nie mam prezentu. Raczej już dawno miałam zamówić ale sobie nie wybrał. W tym roku stawiamy na praktyczne prezenty. Ale zastanawiam się czy jako dodatek nie kupić kuponów lotto. Bardzo rzadko grany ale to trzecia ciąża a mówi się że do trzech razy sztuka więc może i w lotto jakiś fart by był. ;).

Zawsze jak jadę komunikacja miejska to mam wrażenie że za przeproszeniem mam infekcje. Po 5 minutach od wstania z siedzenia przechodzi. Pff. Jest to mega irytujące. Ma któraś z was tak?
JesCze nigdy nic nie wygrałam w lotto, więc masz szansę zgarnac moja fortunę 😎 ja akurat z komunikacji miejskiej nie korzystam, więc nie wiem, ale na pewno możesz życzyć od styczniowek wszystkiego najlepszego mężowi 😊🥂

Ja miałam 6+0 ostatnia wizytę był zarodek i serduszko i następna wizytę zapisali za miesiąc. Czyli w następny poniedziałek.. Ja odbieram to tak że widocznie jest wszystko w porządku skoro nie mówi żeby wcześniej przyjść.. Ale nie ukrywam miesiąc to długo i czasem myślę jak dziecko się przez ten czas zmieni...

Tak, ja mam odstęp 3,5 tygodnia 😭 pierwsze dni po wizycie byłam spokojna i szczeliwa, ale niedługo minie tydzień od wizyty i już zaczynam się zamartwiać 🤦 w ogóle moja dyrektorka w tym tygodniu zaprosiła na rozmowę kwalifikacyjną nauczycielkę na zastępstwo za mnie, także czuję teraz podwójną presję, że musi być wszystko dobrze 😁

reklama
Do góry