A może być to związane z powstawaniem żylaków?? Bo ja miałam takie skurcze kilka lat temu i po jakimś czasie wylazł mi okropny żylun kobiety w ciąży bardziej narażone, Magnez w jakiś sposób wpływa zapobiegawczo?Dziewczyny czy bolą Was łydki?
Mnie w nocy bardzo i teraz już leżę w łóżku i zaczynają delikatnie mnie boleć, tak jakby przed skurczem łydek... Wzięłam Magnes i tyle... Po
reklama
No wiem co czułas, doskonale wiem... Moja mamę to kilka razy pogotowie zabierało bo mdlala, a trójkę dzieci urodziła i wszystkie zdrowe... Taka naturaTeż miałam silne bóle miesiączkowe, dosłownie dni wyjęte z życia, milion tabsów przeciwbólowych żeby tylko jakoś przeżyć dzień w pracy ...
rossig
Fanka BB :)
Mi 4 razy beta i 1 progesteron wyszło koło 200 złDziewczyny, a z ciekawości ile płacicie za betę i ile czekacie na wyniki? Z tego co czytałam wcześniej niektóre z Was powtarzają betę nawet po kilka razy. Przy tych wszystkich płatnych wizytach u lekarza i badaniach to już się robi niezła suma
Robiłam w diagnostyce. Pierwszy raz przyszlam z ulicy bo nie miałam siły dzień wcześniej bawić się w zamówienia online. Potem już płaciłam online i wtedy jest taniej.
Na miejscu 43 zł, online płatność 31,50
Progesteron online jakoś 28.50
Wyniki były zwykle w ten sam dzień.
Raz miałam tak, że na drugi dzień o 10 nie było wyników to zadzwoniłam do labolatorium i Pani mi powiedziała, że to jakiś błąd bo ona widzi wyniki i mi to jeszcze raz wrzuci. Za 2 min już były.
Potem już mnie Panie pamiętały i jedna mówiła, że jak jest beta to odwieża wyniki co 3 minuty heh. I 14.03 już miałam
To był punkt gdzie nie są wykonywane badania na miejscu, więc o 11 ktoś przyjeżdża po wszystkie próbki.
Ale jak się trafi z labolatorium na miejscu to i o 11 potrafią być wyniki.
Pytanie czy nie lepiej "samej pęknąć"... Mimo wszystko chyba wolę naturalnie rodzic, Wy dałyście radę to moze i ja nie umręI słusznie Dla mnie to było najgorsze mimo, że rodziłam 12 godzin, to było jedyne co nie było jak ja to mówię "moim bólem", mnie ogółem najbardziej przeraża brak kontroli nad sytuacją dlatego CC jest dla mnie takie straszne i ja się modliłam na oddziale 12 dni po terminie oby się udało SN.
Balbinka1991
Nie wiem od czego tak naprawdę to zależy leżała ze mną dziewczyna która też tak bolało, a później dwie które nic nie czuły więc to pewnie kwestia budowy macicy i innych predyspozycji. W trakcie takich boli miesiączkowych robię się blada jak ściana a moje usta i płytka Paznokci siwa. Kiedyś w pracy w ciągu 10 minut tak mnie zmiotło, bo za późno zażylam tabletkę i potem już nic mi nie pomaga, muszę przejść wymioty, biegunkę, spanie i budzę się jak nowonarodzona i bardzo głodna przy tym. I tak od 13 roku życia na szczęście nie co każda miesiączke mam ale ile ja tabletek zjem jak tylko mnie piknie to tylko ja wiem. Jak nie zażyje to ból tak się rozkręca..Również miałam wywoływane skurcze farmakologicznie po poronieniu ale ja byłam w domu bo nie chciałam iść do szpitala. Mam wysoki próg bólu, wiec powiem szczerze, ze mnie bolało 1 w skali do 10
Słyszałam kiedyś o czymś takim, że rzeczywiście tak jest, że od córki to inaczej się kocha .... ale u mnie nie mam jak za obserwować, bo mam tylko dwóch braci i jeden brat ma dziecko, więc ja jako jedyna dziewczyna jak urodzę to się przekonamja rzuciłam w dniu spodziewanej miesiączki kiedy wyszedł mi na teście cień cienia, pobiegłam na bete i miałam 76. zapaliłam wieczorem ostatniego papierosa (akurat ostatni z paczki) i od następnego dnia nic... przez kilka dni co jakiś czas mi sie o paleniu przypominało ale teraz jest tak jakbym w ogóle nie paliła... jedynie został mi kaszel, ale widzę, że już coraz mniejszy jest
Mój mąż pali i też "niby" chce rzucić, ale coś mu nie idzie powiedziałam, że ma przed spaniem nie palić i mi nie chuchać bo zamorduje
to też mój pierwszy poród i szczerze mówiąc tak się boje że sn i cc, to dla mnie dramat. może z biegiem czasu mój pogląd się jakoś ukierunkuje....
czy wy też odnosicie wrażenie że różnie się podchodzi do dzieci rodzeństwa w zależności czy są od brata czy siostry? to wydaje mi sie, że traktuje się inaczej, tak jakby od siostry te dzieci były "bardziej" w rodzinie.... może tylko ja mam takie spostrzeżenia...
Ada0701
Super koniecznie daj znać, ja miałam dzisiaj ostatnie usg w klinice wcześniej ciąży i dlatego ze jest wszystko dobrze skierują mnie do położnej takie są procedury w uk i polozna prowadzi ciążę, ale pójdę prywatnie myślę ze za 2 tyg z tego wzgledu ze mi wlasnie dzisiaj zaczął sie 9 tydzień a powiedzieli mi ze z usg wychodzi ze 6..., ale u Ciebie chyba tez na ostatnim usg wyszło ze młodsza ciąża jest prawda?1 czerwca, jakoś po południu koło 17 czy 18 ale u innego lekarza. To będzie już 9 tydzień.
A Ty?
K
kat1
Gość
Nie mam pojęcia właśnie miewałam często skurcze łydek przed ciąża, teraz miałam Spokój aż do wczorajszej nocy... Myślę że magnez troszkę pomoże a co do żylaków nie miałam i oby to nie było to... Nie mam pojęciaA może być to związane z powstawaniem żylaków?? Bo ja miałam takie skurcze kilka lat temu i po jakimś czasie wylazł mi okropny żylun kobiety w ciąży bardziej narażone, Magnez w jakiś sposób wpływa zapobiegawczo?
Podpytam lekarza przy najbliżej okazji i dam znaćNie mam pojęcia właśnie miewałam często skurcze łydek przed ciąża, teraz miałam Spokój aż do wczorajszej nocy... Myślę że magnez troszkę pomoże a co do żylaków nie miałam i oby to nie było to... Nie mam pojęcia
reklama
Kocia90
Ja też na początku macałam cycki jak głupia, ale One bolą jak chcą i kiedy chcą. Teraz już 6t3d i bolą non stop, ale na początku różnie to było. I też biegałam co chwilę do toalety bo mi się wydawało po bólu, że właśnie okresu dostałam. Także nie martw się, wszystko będzie dobrzeJutro rano jadę wykonać drugi raz betę, więc dopiero koło 14 będę wiedzieć czy przyrost jakiś jest. Trochę mnie martwi że objawy mi częściowo ustapily. Wcześniej piersi nie byłam w stanie dotknąć a teraz ściskam je jak nienormalna i nie są już takie tkliwe. Czułam też bóle w podbrzuszu jak na okres, a teraz od czasu do czasu czuje lekkie klucie w lewym jajniku