reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

A są tu palące mamusie? Jak to u Was wygląda z papieroskami? Ja paliłam i nagle z dnia na dzień zapomniałam o istnieniu papierosów, nie żeby mnie odrzuciło, ale jakbym nigdy tego nie praktykowała, nałóg był i ni ma 🤷‍♀️🤔🤔🤔 psychika??

Ja rzuciłam w dzień w którym się okazało że jestem w ciąży, był widoczny tylko pęcherzyk wtedy, ale lęk wygrał z nałogiem. Ciągnęło mnie jeszcze przez kolejne 2 tygodnie, ale za bardzo się bałam że dziecku może coś się stać. Już zapomniałam jak to jest palić 😂 Małż pali, i strasznie mi śmierdzi jak wraca z dworu do domu :/

Co do porodu ja też mam bardzo niski próg bólu, nie wyobrażam sobie jak bardzo to boli jak mi ktoś opowiada, bo to mój 1 poród będzie, ale paniczne się boję i chyba wolałabym mieć cc 😰 jeszcze staram się o tym nie myśleć,czekam do końca 12 tygodnia, by móc cieszyć się ciążą.

Teściom powiedzieliśmy w ubiegłą sobotę, byli tak w szoku że nie mogli wydusić słowa z siebie 😂 To ich pierwsze wnuczątko będzie.

reklama
Ola a ja miałam odwrotnie bo ciąża starsza ale okaże się w piątek czy dzidzius dalej jest do przodu o 4 dni :) wg OM jutro 8+0 albo 1 już się gubie ,czyli zaczynam 3 miesiąc ciąży ? :))

Ja rzuciłam w dzień w którym się okazało że jestem w ciąży, był widoczny tylko pęcherzyk wtedy, ale lęk wygrał z nałogiem. Ciągnęło mnie jeszcze przez kolejne 2 tygodnie, ale za bardzo się bałam że dziecku może coś się stać. Już zapomniałam jak to jest palić 😂 Małż pali, i strasznie mi śmierdzi jak wraca z dworu do domu :/

Co do porodu ja też mam bardzo niski próg bólu, nie wyobrażam sobie jak bardzo to boli jak mi ktoś opowiada, bo to mój 1 poród będzie, ale paniczne się boję i chyba wolałabym mieć cc 😰 jeszcze staram się o tym nie myśleć,czekam do końca 12 tygodnia, by móc cieszyć się ciążą.

Teściom powiedzieliśmy w ubiegłą sobotę, byli tak w szoku że nie mogli wydusić słowa z siebie 😂 To ich pierwsze wnuczątko będzie.
Ja paliłam jednego dziennie 1 tydzień ze świadomością, że już jestem w ciąży... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Głupota, ale jakoś do głowy nie brałam, że serio to ciąża, ogólnie myślałam, że i tak coś się stanie... Straszne.... A potem zapomniałam co to fajki, z dnia na dzień 🤷‍♀️🤷‍♀️ co do porodów.. Jak Was poczytam, posłucham koleżanek to aż mnie macica boli, krocze i tylek dodatkowo.... Nie wiem czemu najbardziej mnie nacinanie krocza przeraża i szycie 😂😂😂bo ogólnie miesiaczkowe skurcze mam silne, że aż musialam kucać na ziemi po kilka minut, żeby puściło, bo aż miałam mroczki przed oczami, więc jakoś to mnie aż tak nie przeraża, mam nadzieję że po prostu to jakoś da się przeżyć, bez przyduszania niewinnego męża i przygryzania mu rąk do krwi z bólu 🤔🤔🤔

Ola a ja miałam odwrotnie bo ciąża starsza ale okaże się w piątek czy dzidzius dalej jest do przodu o 4 dni :) wg OM jutro 8+0 albo 1 już się gubie ,czyli zaczynam 3 miesiąc ciąży ? :))
Tak jeżeli jutro 8+0 i ponad to startujesz z 3 miesiącem 😃 ❤️ to się jakoś wyrównuje później, ogólnie lekarz się śmiał, że dzidziusie często żyją swoim kalendarzem i to nie oznacza nic złego 🤔😃

A są tu palące mamusie? Jak to u Was wygląda z papieroskami? Ja paliłam i nagle z dnia na dzień zapomniałam o istnieniu papierosów, nie żeby mnie odrzuciło, ale jakbym nigdy tego nie praktykowała, nałóg był i ni ma 🤷‍♀️🤔🤔🤔 psychika??

ja rzuciłam w dniu spodziewanej miesiączki kiedy wyszedł mi na teście cień cienia, pobiegłam na bete i miałam 76. zapaliłam wieczorem ostatniego papierosa (akurat ostatni z paczki) i od następnego dnia nic... przez kilka dni co jakiś czas mi sie o paleniu przypominało ale teraz jest tak jakbym w ogóle nie paliła... jedynie został mi kaszel, ale widzę, że już coraz mniejszy jest ;)

Mój mąż pali i też "niby" chce rzucić, ale coś mu nie idzie 😂 powiedziałam, że ma przed spaniem nie palić i mi nie chuchać bo zamorduje 😂

to też mój pierwszy poród i szczerze mówiąc tak się boje że sn i cc, to dla mnie dramat. może z biegiem czasu mój pogląd się jakoś ukierunkuje....

czy wy też odnosicie wrażenie że różnie się podchodzi do dzieci rodzeństwa w zależności czy są od brata czy siostry? to wydaje mi sie, że traktuje się inaczej, tak jakby od siostry te dzieci były "bardziej" w rodzinie.... może tylko ja mam takie spostrzeżenia... 🤔🤔🤔

Nie wiem czemu najbardziej mnie nacinanie krocza przeraża i szycie 😂😂😂
I słusznie ;) Dla mnie to było najgorsze mimo, że rodziłam 12 godzin, to było jedyne co nie było jak ja to mówię "moim bólem", mnie ogółem najbardziej przeraża brak kontroli nad sytuacją dlatego CC jest dla mnie takie straszne i ja się modliłam na oddziale 12 dni po terminie oby się udało SN.

Ja paliłam jednego dziennie 1 tydzień ze świadomością, że już jestem w ciąży... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Głupota, ale jakoś do głowy nie brałam, że serio to ciąża, ogólnie myślałam, że i tak coś się stanie... Straszne.... A potem zapomniałam co to fajki, z dnia na dzień 🤷‍♀️🤷‍♀️ co do porodów.. Jak Was poczytam, posłucham koleżanek to aż mnie macica boli, krocze i tylek dodatkowo.... Nie wiem czemu najbardziej mnie nacinanie krocza przeraża i szycie 😂😂😂bo ogólnie miesiaczkowe skurcze mam silne, że aż musialam kucać na ziemi po kilka minut, żeby puściło, bo aż miałam mroczki przed oczami, więc jakoś to mnie aż tak nie przeraża, mam nadzieję że po prostu to jakoś da się przeżyć, bez przyduszania niewinnego męża i przygryzania mu rąk do krwi z bólu 🤔🤔🤔
Też miałam silne bóle miesiączkowe, dosłownie dni wyjęte z życia, milion tabsów przeciwbólowych żeby tylko jakoś przeżyć dzień w pracy ... 😕

Dziewczyny czy bolą Was łydki?
Mnie w nocy bardzo i teraz już leżę w łóżku i zaczynają delikatnie mnie boleć, tak jakby przed skurczem łydek... Wzięłam Magnes i tyle... Po

reklama
Miałam 2 tygodnie temu już i Pani doktor powiedziała ze magnez wskazany i bardzo poleca . Biorę codziennie i super działa :) nie mogłam spać tak bolało

Do góry