reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
No u mnie równo 2 tygodnie temu było 5 i 3 na usg, a dziś 7 i 6 czyli jakby dzieciak nadrabiał? 🤷‍♀️🤷‍♀️
Kochana mierzone jest CRL o statystycznie wielkość konkretną odpowiada danemu tygodniu. Ale to tylko statystyki.
Ja no urodziłam corke w 39 tyg A uznali mi za wcześniak bo była malusia A na usg przed samym porodem wychodziło 3.500 kg i ze bardzo długa A ona 51 cm hahaha

Dziewczyny jeśli chodzi o poród to wolałabym cc ale wiadomo, że jak nie będzie wskazań to jakoś przełkne sn. Chociaż męczę się przez całe życie z bolesnymi okresami i jak sobie pomyśle że miałabym tak cierpieć przez 20 godzin to pewnie bym odleciała kilka razy taki mam niski próg bólu. Jak w tamtym roku okazało się, że mam puste jajo to w szpitalu najpierw próbowali farmakologicznie myślałam, że się wykoncze moją reakcją to biegunkę i wymioty więc zaraz zwracałam ta tabletkę która mi się rozpuściła pod językiem a przy biegunce wypadla mi tabletka z pochwy jeszcze nie rozpuszczona myślałam, że zdechne. Za 6 godzin kolejna dawka bo macica się całkiem nie wyczyściła i znów piekło takie skurcze macicy były a nic prawie nie leciało z pochwy. I na drugi dzień znów 2 razy wtedy już powiedziałam żeby dali mi jakiś przeciwbólowy czy coś oczywiście jadłam tylko wieczorem bo rano mi mówili żebym czasem nic nie jadła bo może łyżeczkowanie mnie czeka i tak w ciągu 4 dni spędzonych tam nie zjadłam żadnego obiadu szpitalnego tylko wieczorem jak już wiedziałam, że mogę. Bez siły i chęci już prosiłam o te czyszczenie macicy, wyszlam na drugi dzień odarta z intymnosci i człowieczeństwa.

Również miałam wywoływane skurcze farmakologicznie po poronieniu ale ja byłam w domu bo nie chciałam iść do szpitala. Mam wysoki próg bólu, wiec powiem szczerze, ze mnie bolało 1 w skali do 10

Dziewczyny chcecie rodzić SN czy CC ??
Ja miałam pierwszy SN i 25h rodzilam gdzie ponad 3 h mialam parte myślałam ze zejdę na tamten świat. I nie wiem czy nie pogadam z lekarzem o CC bo naprawdę boję się psychicznie nie dam rady
Ja bym zdecydowanie chciała SN. Zamierzam wziąć znieczulenie zewnątrzoponowe i nie przejmować się bólem 😅
I chciałabym też rodzic w wodzie. Ciekawe czy da się to połączyć ze znieczuleniem czy albo jedne albo drugie 🤔

Kochana mierzone jest CRL o statystycznie wielkość konkretną odpowiada danemu tygodniu. Ale to tylko statystyki.
Ja no urodziłam corke w 39 tyg A uznali mi za wcześniak bo była malusia A na usg przed samym porodem wychodziło 3.500 kg i ze bardzo długa A ona 51 cm hahaha
Czyli lepiej się tym nie sugerować, tak czy inaczej nawet termin porodu mi przesunęli 😂😂

Ja bym zdecydowanie chciała SN. Zamierzam wziąć znieczulenie zewnątrzoponowe i nie przejmować się bólem 😅
I chciałabym też rodzic w wodzie. Ciekawe czy da się to połączyć ze znieczuleniem czy albo jedne albo drugie 🤔

Kochana ja rodzilam w was nie z drabinki, piłka, prysznic fotel Jezu jak małpa skakalam.
Przyszło dac mi znieczulenie o niestety mam problem z dolnym kręgosłupem i jakby źle się wkuł mogłabym jeździć na wózku inwal. To dopoero 9 tydzień A ja już myślę o porodzie taki mam lek

Kochana ja rodzilam w was nie z drabinki, piłka, prysznic fotel Jezu jak małpa skakalam.
Przyszło dac mi znieczulenie o niestety mam problem z dolnym kręgosłupem i jakby źle się wkuł mogłabym jeździć na wózku inwal. To dopoero 9 tydzień A ja już myślę o porodzie taki mam lek
Ojej. To po przebojach nie dziwię Ci się, że masz lęki 🙄

Właśnie ja miałam taki poród, bóle krzyżowe wylrecalo mnie jak w jakiś egzorcyzmach. Mdlalam dwa razy z bolu i nie chce przechodzić tego ponownie. Bede na pewno kombinować na CC
Wcale sie nie dziwie. Moj lekarz na pewno nie będzie cisnal na sn, tym bardziej, ze bliźniaki

A z badaniami na nfz u mnie np jest tak, ze lekarz daje mi skierowanie, ale wyniki przychodza do niego, ja ich nie moge odebrac. Lipa całkiem,bo chciałam rownolegle prowadzic ciaze nanfz i pruwatnie

reklama
Właśnie ja miałam taki poród, bóle krzyżowe wylrecalo mnie jak w jakiś egzorcyzmach. Mdlalam dwa razy z bolu i nie chce przechodzić tego ponownie. Bede na pewno kombinować na CC
Też miałam taki poród - krzyżowe i 2.5h partych. Bolało w cholerę, też czułam sie tak, jakbym miała umrzeć. No ale przezylam. Jeśli chodzi o sam poród pewnie gdybym mogła to wybrałabym CC, choć z drugiej strony, jak widziałam problem u kuzynki z podtswoowimi czynnościami na dwa tyg po CC.. to nie wiem. Bo po porodzie sn mimo trzęsących nóg po dwóch h wstałam do WC i było ok.

Do góry