Ada0701
Fanka BB :)
Możliwe mi tez w sumie powiedzieli ze jeszcze wszystko moze sie zmienićNo u mnie równo 2 tygodnie temu było 5 i 3 na usg, a dziś 7 i 6 czyli jakby dzieciak nadrabiał?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Możliwe mi tez w sumie powiedzieli ze jeszcze wszystko moze sie zmienićNo u mnie równo 2 tygodnie temu było 5 i 3 na usg, a dziś 7 i 6 czyli jakby dzieciak nadrabiał?
No właśnie więc spokojna głowaMożliwe mi tez w sumie powiedzieli ze jeszcze wszystko moze sie zmienić
Kochana mierzone jest CRL o statystycznie wielkość konkretną odpowiada danemu tygodniu. Ale to tylko statystyki.No u mnie równo 2 tygodnie temu było 5 i 3 na usg, a dziś 7 i 6 czyli jakby dzieciak nadrabiał?
Dziewczyny jeśli chodzi o poród to wolałabym cc ale wiadomo, że jak nie będzie wskazań to jakoś przełkne sn. Chociaż męczę się przez całe życie z bolesnymi okresami i jak sobie pomyśle że miałabym tak cierpieć przez 20 godzin to pewnie bym odleciała kilka razy taki mam niski próg bólu. Jak w tamtym roku okazało się, że mam puste jajo to w szpitalu najpierw próbowali farmakologicznie myślałam, że się wykoncze moją reakcją to biegunkę i wymioty więc zaraz zwracałam ta tabletkę która mi się rozpuściła pod językiem a przy biegunce wypadla mi tabletka z pochwy jeszcze nie rozpuszczona myślałam, że zdechne. Za 6 godzin kolejna dawka bo macica się całkiem nie wyczyściła i znów piekło takie skurcze macicy były a nic prawie nie leciało z pochwy. I na drugi dzień znów 2 razy wtedy już powiedziałam żeby dali mi jakiś przeciwbólowy czy coś oczywiście jadłam tylko wieczorem bo rano mi mówili żebym czasem nic nie jadła bo może łyżeczkowanie mnie czeka i tak w ciągu 4 dni spędzonych tam nie zjadłam żadnego obiadu szpitalnego tylko wieczorem jak już wiedziałam, że mogę. Bez siły i chęci już prosiłam o te czyszczenie macicy, wyszlam na drugi dzień odarta z intymnosci i człowieczeństwa.
Ja bym zdecydowanie chciała SN. Zamierzam wziąć znieczulenie zewnątrzoponowe i nie przejmować się bólemDziewczyny chcecie rodzić SN czy CC ??
Ja miałam pierwszy SN i 25h rodzilam gdzie ponad 3 h mialam parte myślałam ze zejdę na tamten świat. I nie wiem czy nie pogadam z lekarzem o CC bo naprawdę boję się psychicznie nie dam rady
Czyli lepiej się tym nie sugerować, tak czy inaczej nawet termin porodu mi przesunęliKochana mierzone jest CRL o statystycznie wielkość konkretną odpowiada danemu tygodniu. Ale to tylko statystyki.
Ja no urodziłam corke w 39 tyg A uznali mi za wcześniak bo była malusia A na usg przed samym porodem wychodziło 3.500 kg i ze bardzo długa A ona 51 cm hahaha
Ja bym zdecydowanie chciała SN. Zamierzam wziąć znieczulenie zewnątrzoponowe i nie przejmować się bólem
I chciałabym też rodzic w wodzie. Ciekawe czy da się to połączyć ze znieczuleniem czy albo jedne albo drugie
Ojej. To po przebojach nie dziwię Ci się, że masz lękiKochana ja rodzilam w was nie z drabinki, piłka, prysznic fotel Jezu jak małpa skakalam.
Przyszło dac mi znieczulenie o niestety mam problem z dolnym kręgosłupem i jakby źle się wkuł mogłabym jeździć na wózku inwal. To dopoero 9 tydzień A ja już myślę o porodzie taki mam lek
Wcale sie nie dziwie. Moj lekarz na pewno nie będzie cisnal na sn, tym bardziej, ze bliźniakiWłaśnie ja miałam taki poród, bóle krzyżowe wylrecalo mnie jak w jakiś egzorcyzmach. Mdlalam dwa razy z bolu i nie chce przechodzić tego ponownie. Bede na pewno kombinować na CC
Też miałam taki poród - krzyżowe i 2.5h partych. Bolało w cholerę, też czułam sie tak, jakbym miała umrzeć. No ale przezylam. Jeśli chodzi o sam poród pewnie gdybym mogła to wybrałabym CC, choć z drugiej strony, jak widziałam problem u kuzynki z podtswoowimi czynnościami na dwa tyg po CC.. to nie wiem. Bo po porodzie sn mimo trzęsących nóg po dwóch h wstałam do WC i było ok.Właśnie ja miałam taki poród, bóle krzyżowe wylrecalo mnie jak w jakiś egzorcyzmach. Mdlalam dwa razy z bolu i nie chce przechodzić tego ponownie. Bede na pewno kombinować na CC