reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja za to panicznie boję się CC, tak samo bałam się za pierwszym razem i o ile nie będzie sytuacji kryzysowej to dla mnie tylko SN, mimo, że pierwszego porodu nie miałam lekkiego.
U mnie dokładnie tak samo. Na porodówce leżała ze mną kobieta która rodziła CC. Po porodzie wyła z bólu. Trzeba było pomagać jej przy dziecku bo ledwo żyła. Mam nadzieję, że mnie to nigdy nie spotka.

Dziewczyny jeśli chodzi o poród to wolałabym cc ale wiadomo, że jak nie będzie wskazań to jakoś przełkne sn. Chociaż męczę się przez całe życie z bolesnymi okresami i jak sobie pomyśle że miałabym tak cierpieć przez 20 godzin to pewnie bym odleciała kilka razy taki mam niski próg bólu. Jak w tamtym roku okazało się, że mam puste jajo to w szpitalu najpierw próbowali farmakologicznie myślałam, że się wykoncze moją reakcją to biegunkę i wymioty więc zaraz zwracałam ta tabletkę która mi się rozpuściła pod językiem a przy biegunce wypadla mi tabletka z pochwy jeszcze nie rozpuszczona myślałam, że zdechne. Za 6 godzin kolejna dawka bo macica się całkiem nie wyczyściła i znów piekło takie skurcze macicy były a nic prawie nie leciało z pochwy. I na drugi dzień znów 2 razy wtedy już powiedziałam żeby dali mi jakiś przeciwbólowy czy coś oczywiście jadłam tylko wieczorem bo rano mi mówili żebym czasem nic nie jadła bo może łyżeczkowanie mnie czeka i tak w ciągu 4 dni spędzonych tam nie zjadłam żadnego obiadu szpitalnego tylko wieczorem jak już wiedziałam, że mogę. Bez siły i chęci już prosiłam o te czyszczenie macicy, wyszlam na drugi dzień odarta z intymnosci i człowieczeństwa.

Ja jestem po wizycie dziś 5t4d na usg jest już piękny kształtny pęcherzyk ciążowy ale nie ma jeszcze zarodka ani przecherzyka żółtkowego dlatego mam przyjść za 1.5 tyg 8 czerwca ☺️ ale cieszę się bo ja byłam tylko upewnić się ze pęcherzyk jest w macicy i wiem że już jest ☺️ teraz czekam na zarodek z serduszkiem

Ktoś pytał o porody. Ja miałam namiastkę porodu naturalnego do 7 cm rozwarcie, ale na szczęście wzięli mnie na cc i teraz tylko cc.
Ja dwa razy rodziłam sn, ostatni poród CC na szybko robione więc mam porównanie i wolałabym nigdy nie mieć CC.. dla mnie sn jest lżejszym porodem i szybciej dochodziłam do siebie.

Gratuluję dziewczyny wizyt, serduszek i rosnących pęcherzyków 😁❤️❤️❤️

Molly może po prostu na następnej wizycie powiedz prawdę lekarzowi, że byłaś też prywatnie i tamtego leku nie wykupiłaś bo miałaś stare zapasy tego drugiego. I czy może Ci ten tańszy wypisywać 😉
Rossig a Ty kiedy masz następną wizytę?

reklama
Ja powiem lekarzowi że cc i tyle.
Powiedzcie mi dziewczyny czy kąpiecie się w wannie? W poprzedniej ciąży nie miałam tego problemu bo miałam prysznic w teraz mam to i to i wolę wannę. Lubię sobie poleżeć :) gdzieś czytałam że to nie wskazane ale pewna nie jestem

Do góry