reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja za to panicznie boję się CC, tak samo bałam się za pierwszym razem i o ile nie będzie sytuacji kryzysowej to dla mnie tylko SN, mimo, że pierwszego porodu nie miałam lekkiego.
U mnie dokładnie tak samo. Na porodówce leżała ze mną kobieta która rodziła CC. Po porodzie wyła z bólu. Trzeba było pomagać jej przy dziecku bo ledwo żyła. Mam nadzieję, że mnie to nigdy nie spotka.

Dziewczyny jeśli chodzi o poród to wolałabym cc ale wiadomo, że jak nie będzie wskazań to jakoś przełkne sn. Chociaż męczę się przez całe życie z bolesnymi okresami i jak sobie pomyśle że miałabym tak cierpieć przez 20 godzin to pewnie bym odleciała kilka razy taki mam niski próg bólu. Jak w tamtym roku okazało się, że mam puste jajo to w szpitalu najpierw próbowali farmakologicznie myślałam, że się wykoncze moją reakcją to biegunkę i wymioty więc zaraz zwracałam ta tabletkę która mi się rozpuściła pod językiem a przy biegunce wypadla mi tabletka z pochwy jeszcze nie rozpuszczona myślałam, że zdechne. Za 6 godzin kolejna dawka bo macica się całkiem nie wyczyściła i znów piekło takie skurcze macicy były a nic prawie nie leciało z pochwy. I na drugi dzień znów 2 razy wtedy już powiedziałam żeby dali mi jakiś przeciwbólowy czy coś oczywiście jadłam tylko wieczorem bo rano mi mówili żebym czasem nic nie jadła bo może łyżeczkowanie mnie czeka i tak w ciągu 4 dni spędzonych tam nie zjadłam żadnego obiadu szpitalnego tylko wieczorem jak już wiedziałam, że mogę. Bez siły i chęci już prosiłam o te czyszczenie macicy, wyszlam na drugi dzień odarta z intymnosci i człowieczeństwa.

Ja jestem po wizycie dziś 5t4d na usg jest już piękny kształtny pęcherzyk ciążowy ale nie ma jeszcze zarodka ani przecherzyka żółtkowego dlatego mam przyjść za 1.5 tyg 8 czerwca ☺️ ale cieszę się bo ja byłam tylko upewnić się ze pęcherzyk jest w macicy i wiem że już jest ☺️ teraz czekam na zarodek z serduszkiem

Ktoś pytał o porody. Ja miałam namiastkę porodu naturalnego do 7 cm rozwarcie, ale na szczęście wzięli mnie na cc i teraz tylko cc.
Ja dwa razy rodziłam sn, ostatni poród CC na szybko robione więc mam porównanie i wolałabym nigdy nie mieć CC.. dla mnie sn jest lżejszym porodem i szybciej dochodziłam do siebie.

Gratuluję dziewczyny wizyt, serduszek i rosnących pęcherzyków 😁❤️❤️❤️

Molly może po prostu na następnej wizycie powiedz prawdę lekarzowi, że byłaś też prywatnie i tamtego leku nie wykupiłaś bo miałaś stare zapasy tego drugiego. I czy może Ci ten tańszy wypisywać 😉
Rossig a Ty kiedy masz następną wizytę?

reklama
Ja powiem lekarzowi że cc i tyle.
Powiedzcie mi dziewczyny czy kąpiecie się w wannie? W poprzedniej ciąży nie miałam tego problemu bo miałam prysznic w teraz mam to i to i wolę wannę. Lubię sobie poleżeć :) gdzieś czytałam że to nie wskazane ale pewna nie jestem

Do góry