Myślę, że nie ma przeciwskazań, ale nie wiem nic odnośnie temperatury, na pewno nie może być to gorąca kąpiel ale ciepła czemu nie relaksuje brzuszekJa powiem lekarzowi że cc i tyle.
Powiedzcie mi dziewczyny czy kąpiecie się w wannie? W poprzedniej ciąży nie miałam tego problemu bo miałam prysznic w teraz mam to i to i wolę wannę. Lubię sobie poleżeć gdzieś czytałam że to nie wskazane ale pewna nie jestem
reklama
anusiaanusia
Fanka BB :)
Ja powiem lekarzowi że cc i tyle.
Powiedzcie mi dziewczyny czy kąpiecie się w wannie? W poprzedniej ciąży nie miałam tego problemu bo miałam prysznic w teraz mam to i to i wolę wannę. Lubię sobie poleżeć gdzieś czytałam że to nie wskazane ale pewna nie jestem
Można leżeć tylko żeby w nie za cieplej wodzie
Ja sie ciesze, ze bede miec cc. Ostatnim razem miałam umowiona cesarke, ze wskazań, ale kilka dni wcześniej odeszły mi wody. Zanim dojechal do szpitala, to juz rozkrecily sie skurcze, a mialam krzyzowe, ktore w ogóle nie pisaly sie na ktg. A dla to juz wtedy byla masakra ja sie nie nadaje do porodu sn. Gdybym rodziła sto lat temu, to pewnie bylabym jedna z tych, co umarly przy porodzie.
Balbinka1991
Ja czasem biorę kąpiel, muszę uważać tylko z temperaturą bo wcześniej to lubiłam w gorącej wodzie się pluskać.Ja powiem lekarzowi że cc i tyle.
anusiaanusia
Właśnie ja miałam taki poród, bóle krzyżowe wylrecalo mnie jak w jakiś egzorcyzmach. Mdlalam dwa razy z bolu i nie chce przechodzić tego ponownie. Bede na pewno kombinować na CCJa sie ciesze, ze bede miec cc. Ostatnim razem miałam umowiona cesarke, ze wskazań, ale kilka dni wcześniej odeszły mi wody. Zanim dojechal do szpitala, to juz rozkrecily sie skurcze, a mialam krzyzowe, ktore w ogóle nie pisaly sie na ktg. A dla to juz wtedy byla masakra ja sie nie nadaje do porodu sn. Gdybym rodziła sto lat temu, to pewnie bylabym jedna z tych, co umarly przy porodzie.
Ada0701
Ja tez duzo o tym myślałam wszystkie za i przeciw i tez sklaniam sie ku ccDziewczyny chcecie rodzić SN czy CC ??
Ja miałam pierwszy SN i 25h rodzilam gdzie ponad 3 h mialam parte myślałam ze zejdę na tamten świat. I nie wiem czy nie pogadam z lekarzem o CC bo naprawdę boję się psychicznie nie dam rady
kat.
Jakie leki przyjmujesz przeciwwymiotne ?U mnie niestety jest dokładnie to samo tylko od początku silnych wymiotów jestem na lekach przeciwwymiotnych. Dobrze wiedzieć, że jednak nie wszyscy muszą przechodzi przez piekło drugi raz
Może tez powinnam coś kupić bo nie mogę sobie pozwolić na leżenie plackiem. Mam 2 latka w domu, wiec muszę jakoś to przetrwać
kat.
Ja chodzę na NFZ i powiem, ze jest rewelacja. Gabinet pięknie wyposażony, czysta i duża toaleta dla ciężarnych. Pani doktor to chyba Anioł bo taka sympatyczna. Kolejek nie ma bo specjalnie zapisują, na konkretne godziny żeby nie czekać. Dla mnie super!Dziewczyny w obecnej sytuacji to chyba jednostki chodzą na NFZ... Ja bym Się bała przynajmniej u mnie w okolicy z tego co słyszę jak to wygląda na NFZ to dziękuję
Dzisiaj od razu na pierwszej wizycie miałam pobrana cytologię, dostałam fajna teczkę na dokumenty. Duży plus za wszystko
Ada0701
Ola Ty jutro zaczynasz 9 tydzień? O na usg widzę 7tydzi bodajże 4 dzień, u mnie dzisiaj zaczął sie 9 tydzień (8+0) a powiedzieli mi ze 6 tydz sie zaczął z usgNie martw się, u mnie to sinusoida z objawami, wszystko zależy od dnia mnie brzuch nie bolał tydzień czasu, a od 3 dni znowu go czuje
reklama
Czarnanoc
Miałam przyjmować Torecan w czopku ale przez wirusa nigdzie go nie można dostać biorę Metoclopramidum 2 razy dziennie. Dzięki temu wymiotuje około 1-4 razy dziennie a nie naście razy. Mam 3 latkę w domu i nie mogę mdlec albo leżeć pół przytomna cały dzień w łóżku no i psychicznie drugi raz na pewno bym tego nie przeżyła.Jakie leki przyjmujesz przeciwwymiotne ?
Może tez powinnam coś kupić bo nie mogę sobie pozwolić na leżenie plackiem. Mam 2 latka w domu, wiec muszę jakoś to przetrwać
Oba leki są na receptę bo podwyższa się ryzyko uszkodzenia płodu. Niewielkie ale zawsze jakieś.