reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Hmm z poprzedniej ciąży źle wspominam "super węch". Nigdy nie potęgował ładnych zapachów, za to nie mogłam czuć gotowanego mięsa, zmywarki z brudnymi naczyniami i kosza na śmieci, bo mną szarpało od razu na wymioty. Ból lekki jest normalny (jajniki, plecy). Także jak nie ma krwawienia, albo nie jest super mocny to luz.
Czasami miewam uczucie podbrzusza jak na okres ale to raz dziennie może raz na dwa dni i od czasu do czasu kłucie w jajniku jednym lub drugim. Plecy czuje to nie tylko ból co po prostu je czuje jakby czasami ucisk czy rozpieranie. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko w porządku i w czwartek zobaczę jak pięknie rośnie ❤. Czyli z tymi zapachami widzę nie było kolorowo.. wręcz powiedziała bym, że ogień.. A teraz jak się czujesz?

reklama
Ja mam tylko pobolewania brzucha i zmęczona jestem cały czas + ból głowy. Noi cały czas się martwię. Jutro mam wizytę u jakiegoś gin na NFZ i 2.06 prywatnie u lekarza który będzie prowadził ciążę. Jutro powtarzam będę i glukozę. Jednak nie będę robić obciążenia glukozą z uwagi na złe samopoczucie i covid i poprzednie wyniki w ciazach. Mam powtórzyć glukozę i na tej podstawie da mi insulinę. Mam nadzieję że nie będzie za późno. Wizyta u diabetologa pewnie w czwartek lub piątek
Też próbowałam pomiędzy moją ginekolog prywatną wyskoczyć na NFZ po skierowanie na badania - dwa dni później miałam już infekcję... Było mnóstwo ludzi, szybko, szybko i taka niespodzianka 😑

No z tym martwieniem to przerąbane,rozumiem Cię doskonale.... mam to samo, okropnie mi o tym mówić i nienawidzę siebie za to, ale już mam w głowie siebie jak się dowiem, że ciąża się nie rozwija, staram się na to przygotować psychicznie , bo jutro kolejna wizyta będzie to 7t 3d. Czytam ciągle o poronieniach zatrzymanych, mój mąż już głową w ścianę wali....do jutra niedaleko kochana jakoś damy radę, ściskam kciuki ogromnie!!!!
Boże to nie tylko ja tak mam... to jest straszne.. ciągle zamartwianie. Jestem po kilku stratach i głowa już dosłownie eksploduje od tego wszystkiego mimo, że chce się tego pozbyć nie mogę. Najgorzej zaczyna się kilka dni przed wizytą...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie dzisiaj i mam mega mieszane uczucia..
Ciąża z OM wychodzi mi na 8 i pół tygodnia tymczasem Pan Doktor powiedział że z USG wychodzi 5 i pół tygodnia. Umówił mnie na wizyte za tydzień i wtedy powie czy w prawo czy w lewo.. Kazał być dobrej myśli, teoretycznie jest to możliwe bo test zrobiłam 12 dni po terminie miesiączki a prace miałam dosyć ciężką więc owulacja mogła się przesunąć.
Doktor ma bardzo dobry sprzęt, wszystko było pięknie widać. Pęcherzyk i ciałko żółte. Oprócz tego wszystko ok, pobrał mi cytologię i muszę czekać na kolejną wizytę 2.06.
Trochę się podłamałam, ale zobaczymy. Co będzie to będzie.
A i nie mam zdjęcia bo sam mi nie dał a ja w sumie nawet nie zapytałam z tego wszystkiego.
Nie martw się!! kwestia młodszej czy starszej ciąży to częste zjawisko, u mnie było to samo, owulacja była około 19 dc więc ciąża jest młodsza ☺️☺️ a jak długie masz cykle?

Boże to nie tylko ja tak mam... to jest straszne.. ciągle zamartwianie. Jestem po kilku stratach i głowa już dosłownie eksploduje od tego wszystkiego mimo, że chce się tego pozbyć nie mogę. Najgorzej zaczyna się kilka dni przed wizytą...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Dokładnie, ja też po stracie i wczoraj mąż, aż uciekł z domu... wybuchłam takim płaczem i darłam japę, bo się okazało że muszę jakieś oświadczenie do zusu zanieść, a dla mnie stało się to problemem na skalę światową 😂😂😂i płakałam w domu sama, bo mnie wku**ia cały świat .... To wszystko przez ten chory stres i wiecznie czarne scenariusze.... Człowiek się cieszyć nie potrafi, zazdroszczę tym beztrosko radosnym dziewczynom cieszącym się każdym dniem ciąży... Dobrze że nie jestem sama i Wy jesteście bo bym skoczyła z balkonu chyba, no ale z dwojga złego chyba lepiej się przygotować i potem ewentualnie miło zaskoczyć 🤔

przeważnie 29 dni wiec troche spore opóźnienie 😐
ale Lekarz kazał być dobrej myśli
Może wyjątkowo Ci się przesunęła owulacja :) różne cuda się zdarzają, znam osobiście przypadek zajścia w ciążę podczas krwawienia miesiączkowego, a owulacje może przesunąć wiele czynników :) na pewno będzie dobrze :) betę badalas?

Też próbowałam pomiędzy moją ginekolog prywatną wyskoczyć na NFZ po skierowanie na badania - dwa dni później miałam już infekcję... Było mnóstwo ludzi, szybko, szybko i taka niespodzianka 😑
Ja zawsze kontroluje by przy mnie zakładał czyste rękawiczki i kondoma na sprzęt.Nie byłam na NFZ od 3 lat. Zobaczymy. Mam nadzieję że nie będę miała takiej niespodzianki jak Ty.

reklama
Czasami miewam uczucie podbrzusza jak na okres ale to raz dziennie może raz na dwa dni i od czasu do czasu kłucie w jajniku jednym lub drugim. Plecy czuje to nie tylko ból co po prostu je czuje jakby czasami ucisk czy rozpieranie. Mam nadzieję, że z maleństwem wszystko w porządku i w czwartek zobaczę jak pięknie rośnie ❤. Czyli z tymi zapachami widzę nie było kolorowo.. wręcz powiedziała bym, że ogień.. A teraz jak się czujesz?
Ja tez czuje brzuszek i plecy, takie uczucie jakby coś tam się działo, może minimalne skurcze, ale mini wyczuwalne ☺️ nie wiem co to oznacza, okaże się 😀

Do góry