reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Przyłączam się nieśmiało. Ostatnia miesiączka 14.04. Na wczorajszej wizycie potwierdzona ciąża wg usg 6+0, GS 13mm, serduszka jeszcze nie było. Dodatkowo okazało się, że jest ponad 4cm torbiel na lewym jajniku :( Lekarz zapisał Duphaston 3xdziennie i nospe, zlecił zrobić betę, kazał odpoczywać, ale nie zakładał karty ciąży ani nie wyznaczał terminu porodu. Mimo, że ciąża nie do końca planowana, to jestem podłamana...

A to nie jest 100% płatne, wyplaty obecnej jaka masz? Ja tak mialam w poprzedniej ciazy.. 🤔 dostawalam normalna wyplate, a ze w miesiacy gdzie zaszlam w ciaze dostalam podwyzke to tak dostawalam caly czas z ta podwyzka
Tak 100% płatne liczone ze średniej.
Hmm to nie wiem 🤔 czyli dostałaś L4 takie jak ta wypłata z podwyżka? I potem macierzyńskie liczone z tej wyższej wypłaty?

Mam kolejny temat w głowie, który nie daje mi spokoju... 😞 ogólnie w pracy nikt jeszcze nie wie.. Z jednej strony chcialam poczekać do usg.. Z drugiej nie wiem co mam zrobic z L4 😳 pracy nie mam "ciężkiej", bo to korpo.. ale sytuacja z covid pozbawiła mnie 20% wypłaty co nie zbyt dobrze wplywa na moja średnia z ostatnich 12 miesięcy, ktore beda brane pod uwage do wyliczenia L4. Pół biedy gdyby to był tylko jeden miesiac z obniżoną wyplata, ale to byl juz kwiecień, teraz maj i na pewno czerwiec.. Co dalej nie wie nikt😞
Masz zmniejszony etat od kwietnia czy mniejszą premię otrzymujesz?

Przyłączam się nieśmiało. Ostatnia miesiączka 14.04. Na wczorajszej wizycie potwierdzona ciąża wg usg 6+0, GS 13mm, serduszka jeszcze nie było. Dodatkowo okazało się, że jest ponad 4cm torbiel na lewym jajniku :( Lekarz zapisał Duphaston 3xdziennie i nospe, zlecił zrobić betę, kazał odpoczywać, ale nie zakładał karty ciąży ani nie wyznaczał terminu porodu. Mimo, że ciąża nie do końca planowana, to jestem podłamana...
Hej, gratuluję ciąży ☺️
Nie załamuj się. Na torbiel coś wymyślą. A serduszka mogło jeszcze nie być.
Mi nie założyli karty ciąży chociaż było serduszko 🙄 czasami lekarze zostawiają to na następną wizytę 😉

Ale super ❤️ pochwal się zdjęciem jak masz 😁 uwielbiam oglądać zdjęcia malutkich fasolineczek 😍
IMG_20200522_140931.jpg

Mam nadzieję, że jak pójdę prywatnie będzie trochę lepsza jakość ale nie ma co, fasolkę witać i tutaj :)

reklama
Zwolnienie liczy się od średniej w ostatnich 12 miesięcy :)
Słuchajcie dziewczyna a tak z ciekawości czy do tej średniej liczy się premia za dodatkowe zadania oraz np 13 wynagrodzenie? 🤔 Pytam również o zasiłek macierzyński, może któraś z dziewczyn powiedzieć jak jej to wyliczono w praktyce ?

Do góry