reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Rossig usg nie wyliczyło wieku ciąży bo nie było widać zarodka tak mi przynajmniej powiedziała pani która robiła usg, jeśli znasz się na tym mogę podesłać zdj usg tutaj są jakies pomiary
Wiesz co aż tak się na tym nie znam. Zdjęcie oczywiście możesz podesłać. Ale mi wyliczył wiek ciąży na podstawie samego pęcherzyka ciążowego bez zarodka. Myśle, że po prostu lekarz nie chciał Cie martwić i dlatego za wiele nie dodał.
Ja miałam 7 mm i jak wpisałam w Google, żeby zobaczyć kiedy będzie serduszko przy takim pęcherzyku to właśnie pokazało 5+3 tak samo jak u lekarza. Chociaż każda aplikacja na telefon pokazuje inaczej. Dlatego nie ufam aplikacjom. To jest takie tylko podglądowe. U mnie wymiary pęcherzyka zgadzają się idealnie z tabelką poniżej i wiekiem ciąży z usg.
Na usg program komputerowy licza wiek ciąży na podstawie wymiarów. To jest brane jakoś z tego, że zarodek przyrasta 1 mm w 1 dzień w tym okresie. Oczywiście to są średnie. Zobacz np tutaj :

IMG_20200513_203628.png

Rozumiem, ja w ciąży z synem zaczęłam plamić w 2 miesiącu ciąży i leżałam W szpitalu. Ja przed mięśniaka, lekarze mi mówili że mięśniak może wchlonac płód :( na szczęście wszystko było ok i mam zdrowego syna. Właśnie się obawiam jego reakcji ma prawie 6 lat, jest nauczony ze wszystko jest jego i nie wiem czy się ucieszy :) podpytuje go ale mówi :" no nie wiem musiałbym to przemyśleć" 😁
Rozumiem Cię że wzięłaś l4 ja w poprzedniej ciąży też od początku byłam Na l4 i w sumie musiałam leżeć. Będzie dobrze :*
Dziękuję ❤️
Synek na pewno się ucieszy tylko musi oswoić się z nową sytuacją ☺️
Ojej to też przeboje z tym mięśniakiem.
Musiałam wziąć L4 - tak przynajmniej mi lekarz zalecił. Chociaż średnio mi to było na rękę tak wcześnie. Dziś też krwawiłam, ale tak jednorazowo i przeszło. Jutro mam teleporade w luxmed. Mam nadzieję, że mi odblokuję opcje, żeby umówić usg 🙏
Umówiłam też lekarza na wtorek. Muszę wiedzieć co jest grane. Czy wszystko ok i skąd te krwawienia.
Odebrałam wyniki bety z dziś.
Wartość 6500
Przyrost w ciągu 48 h 170% czyli super.
Dziwne to wszystko

Wiesz co aż tak się na tym nie znam. Zdjęcie oczywiście możesz podesłać. Ale mi wyliczył wiek ciąży na podstawie samego pęcherzyka ciążowego bez zarodka. Myśle, że po prostu lekarz nie chciał Cie martwić i dlatego za wiele nie dodał.
Ja miałam 7 mm i jak wpisałam w Google, żeby zobaczyć kiedy będzie serduszko przy takim pęcherzyku to właśnie pokazało 5+3 tak samo jak u lekarza. Chociaż każda aplikacja na telefon pokazuje inaczej. Dlatego nie ufam aplikacjom. To jest takie tylko podglądowe. U mnie wymiary pęcherzyka zgadzają się idealnie z tabelką poniżej i wiekiem ciąży z usg.
Na usg program komputerowy licza wiek ciąży na podstawie wymiarów. To jest brane jakoś z tego, że zarodek przyrasta 1 mm w 1 dzień w tym okresie. Oczywiście to są średnie. Zobacz np tutaj :

Zobacz załącznik 1119524

Załączniki

• IMG_20200513_195733.jpg
    IMG_20200513_195733.jpg
    758,4 KB · Wyświetleń: 126
Trochę głupio się z tym czuje interpretując to bo nie jestem lekarzem 🙈

Wymiar zarodka to 4.6 mm
Ta 1 w prawym dolnym rogu to wysokość, a 2 szerokość pęcherzyka ciążowego.
Według mnie (tej tabelki, która wkleiłam to są średnie) to jest 5+1 czyli nie będzie widać zarodka.

Trochę głupio się z tym czuje interpretując to bo nie jestem lekarzem 🙈

Wymiar zarodka to 4.6 mm
Ta 1 w prawym dolnym rogu to wysokość, a 2 szerokość pęcherzyka ciążowego.
Według mnie (tej tabelki, która wkleiłam to są średnie) to jest 5+1 czyli nie będzie widać zarodka.
Tak czy siak dziękuję za interpretację jest mi teraz trochę lżej na duchu 😘, trochę zaczęłam juz świrować. Chyba pójdę za tydzień na prywatne usg myslisz ze jest sens będzie juz coś widac, u monego lekarza mam dopiero za 2 tyg 🙈

reklama
Do góry