reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Wie sam sie domyślił, byl niezbyt zadowolony stwierdził że jest za mlody na rodzeństwo bo nie skończył nawet 15 lat, jego teksty 😂🙈 a Twoje dzieci jak zareagowaly?
Nie wiedzą, wiedzą ze chcemy i nie są zadowoleni- przeciez jest nam dobrze..mamy spokój to po co Wam te dziecko😃
Moj mąż plywa na statku, wraca we wtorek to oboje im powiemy.

Dziewczyny właśnie się umówiłam na I wizytę na 26 maja jestem mega podekscytowana!

I od razu pytania do bardziej doświadczonych:
w co sie ubieracie na wizyte w sensie spodnie czy sukienka? Chodzi mi o wygode badania
i drugie pytanie czy któraś była na pierwszej wizycie z partnerem?
U mojego lekarza na drzwiach gabinetu jest wywieszona kartka że wchodzimy pojedynczo i w maskach. Rękawiczek nie zakładałam. Zazwyczaj chodzę w spodniach

Dziękuję :* O kurcze dlaczego masz już l4?
Ja właśnie się boję najbardziej że będę musiała iść na l4 przez mięśniaka którego mam. A mam super pracę i szkoda mi po prostu :( martwię się oby było ok i boję się reakcji mojego 6 latka na wieść o ciąży :(
Bo zaczęłam krwawić w 5+0. Byłam na izbie przyjęć. Nie znalazł przyczyny krwawienia, kazał się nastawić na różne opcje. Wziąć L4, leżeć, nic nie robić, 0 seksu i brać duphaston. Dlatego będę w strachu do 13 tygodnia. Ale myślę pozytywnie, musi być dobrze 😉
Byłam w pracy tylko 5 dni w ciąży i koniec.
Nie mam mięśniaków ani nic takiego.
Czemu boisz się reakcji syna? Myślisz, że się nie ucieszy? 🤗

Jestem po usg i mam mieszane uczucia... Widac tylko pecherzyk ciążowy i woreczek żółtkowy, wedlug aplikacji i innych artykułów jestem w 7 tygodniu i w tym tyg zaczyna bić serduszko a na usg ani serduszka ani zarodka, wiec podejrzewam ze ciąża jest mlodsza 🤔 w dodatku mam coś takiego jakby dziurę, szczelinę w macicy obok pecherzyka ciążowego, niestety nie wiem jak to nazwać bo jestem w uk i nie pamietam jak pani ktora robila usg to nazwala wiec nie mogę sb przetłumaczyć, ale powiedziała ze moge przez to krwawić, następne usg za 2 tyg 😔
A według programu usg w którym dniu i tygodniu ciąży jesteś? Bo on wylicza na podstawie wielkości pęcherzyka. Mi też inaczej aplikacje pokazują. Według 3 aplikacji w poniedziałek miałam między 4+5, a 5+0, a na usg według wielkości pęcherzyka 5+3. Więc ciąża starsza o parę dni. U Ciebie może być młodsza.
Jaka była wielkość pęcherzyka ciążowego?
Cześć! Dołączam do Was po cichutku! Dwa testy pozytywne, 18 maja pierwsza wizyta 🤭😍
Hej gratuluję 😉
Dziewczyny właśnie się umówiłam na I wizytę na 26 maja jestem mega podekscytowana!

w co sie ubieracie na wizyte w sensie spodnie czy sukienka? Chodzi mi o wygode badania
Z partnerem prawie nigdzie nie wpuszczaja. Ubieram sukienkę jak idę do nowego gabinetu. Jak idę do Luxmedu to wiem, że tam są spódnice jednorazowe i ubieram byle co.
Maseczki nie ściągam podczas wizyty. Rękawiczki ubieram (nawet jak nie trzeba) i wyrzucam zaraz po wizycie. To samo po wyjściu z labolatorium.

Rossig usg nie wyliczyło wieku ciąży bo nie było widać zarodka tak mi przynajmniej powiedziała pani która robiła usg, jeśli znasz się na tym mogę podesłać zdj usg tutaj są jakies pomiary

reklama

Ja jeansy i bluzę tak mi wygodnie no i pamiętaj o masce, mój mąż nie mógł ze mną wejść ale ja mieszkam w uk nie koniecznie musi być tak w Polsce 😊

Do góry