E
Ewka34
Gość
W 4 duzo za wczesnieW którym tygodniu byłyście na pierwszej wizycie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 4 duzo za wczesnieW którym tygodniu byłyście na pierwszej wizycie?
Ja byłam w 5 tyg 3 dni i był tylko pęcherzyk.W którym tygodniu byłyście na pierwszej wizycie?
Wiesz co aż tak się na tym nie znam. Zdjęcie oczywiście możesz podesłać. Ale mi wyliczył wiek ciąży na podstawie samego pęcherzyka ciążowego bez zarodka. Myśle, że po prostu lekarz nie chciał Cie martwić i dlatego za wiele nie dodał.Rossig usg nie wyliczyło wieku ciąży bo nie było widać zarodka tak mi przynajmniej powiedziała pani która robiła usg, jeśli znasz się na tym mogę podesłać zdj usg tutaj są jakies pomiary
DziękujęRozumiem, ja w ciąży z synem zaczęłam plamić w 2 miesiącu ciąży i leżałam W szpitalu. Ja przed mięśniaka, lekarze mi mówili że mięśniak może wchlonac płód na szczęście wszystko było ok i mam zdrowego syna. Właśnie się obawiam jego reakcji ma prawie 6 lat, jest nauczony ze wszystko jest jego i nie wiem czy się ucieszy podpytuje go ale mówi :" no nie wiem musiałbym to przemyśleć"
Rozumiem Cię że wzięłaś l4 ja w poprzedniej ciąży też od początku byłam Na l4 i w sumie musiałam leżeć. Będzie dobrze :*
Wiesz co aż tak się na tym nie znam. Zdjęcie oczywiście możesz podesłać. Ale mi wyliczył wiek ciąży na podstawie samego pęcherzyka ciążowego bez zarodka. Myśle, że po prostu lekarz nie chciał Cie martwić i dlatego za wiele nie dodał.
Ja miałam 7 mm i jak wpisałam w Google, żeby zobaczyć kiedy będzie serduszko przy takim pęcherzyku to właśnie pokazało 5+3 tak samo jak u lekarza. Chociaż każda aplikacja na telefon pokazuje inaczej. Dlatego nie ufam aplikacjom. To jest takie tylko podglądowe. U mnie wymiary pęcherzyka zgadzają się idealnie z tabelką poniżej i wiekiem ciąży z usg.
Na usg program komputerowy licza wiek ciąży na podstawie wymiarów. To jest brane jakoś z tego, że zarodek przyrasta 1 mm w 1 dzień w tym okresie. Oczywiście to są średnie. Zobacz np tutaj :
Zobacz załącznik 1119524
Jesteście na l4 czy nadal pracujcie? Ja szczerze sobie nie wyobrażam powrotu do pracy, pracuje w żłobku i boje sie troche... Ale nie wiem jak to wygląda ze zwolnieniamiW 4 duzo za wczesnie
Tak czy siak dziękuję za interpretację jest mi teraz trochę lżej na duchu , trochę zaczęłam juz świrować. Chyba pójdę za tydzień na prywatne usg myslisz ze jest sens będzie juz coś widac, u monego lekarza mam dopiero za 2 tygTrochę głupio się z tym czuje interpretując to bo nie jestem lekarzem
Wymiar zarodka to 4.6 mm
Ta 1 w prawym dolnym rogu to wysokość, a 2 szerokość pęcherzyka ciążowego.
Według mnie (tej tabelki, która wkleiłam to są średnie) to jest 5+1 czyli nie będzie widać zarodka.
Ja byłam 10 dni po terminie miesiączki i wyszło na usg 4+6, nie widać było jeszcze serduszka, kolejna wizytę mam 28 majaDziewczyny myślicie, że na 1 wizycie będzie coś widać na USG? Będzie to tydzień i 2 dni po spodziewanej miesiączce