reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja też mam tego samego dnia.. Myślę że jak usg będzie dobre to będę na spokojnie czekać na wyniki z krwi.. Jeszcze jak się tyle słyszy że to statystyka i często się nie zgadza.. Hmm.. Wogole robię te badania bo u mnie lekarz zaleca każdej pacjentce tak to chyba bym nie wiedziała ze tak szybko trzeba je robić.. Już umówiliśmy się z mężem że jak będą dobre wyniki to po 14 (bo wtedy będzie te krew na wizycie) jedziemy na jakieś pierwsze zakupy.. I wózki wstępnie obejrzeć żeby móc się zastanowić bo najlepiej na żywo zobaczyć i dobrać pod swoje potrzeby.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.. I od siebie polecam siemie lniane zmiksowane i zalane gorąca woda.. U mnie to działa cuda..

reklama
Ja po wizycie i tak jak się spodziewałem bez konkretów za bardzo, skierowanie na badania do następnej wizyty zrobić mam , ciśnienie zmierzone, waga i lekarz chciała posłuchać serduszka ale nie mogła znaleźć zbyt długo nie szukała ale uspokajała że pewnie tyłem maluch odwrócony ale ja już mam schize i nie wiem jak wytrzymam tydzień do prenatalnych 😔😔😔jestem podlamana 😟
ja miałam wczoraj USG przez brzuch i bardzo było ciężko uchwycić maluszka serce, bo się bardzo wiercił, robił fikołki także to na pewno nic złego 😊

Ja po wizycie i tak jak się spodziewałem bez konkretów za bardzo, skierowanie na badania do następnej wizyty zrobić mam , ciśnienie zmierzone, waga i lekarz chciała posłuchać serduszka ale nie mogła znaleźć zbyt długo nie szukała ale uspokajała że pewnie tyłem maluch odwrócony ale ja już mam schize i nie wiem jak wytrzymam tydzień do prenatalnych 😔😔😔jestem podlamana 😟
Myślę, że na pewno jakby coś było niepokojącego to by nie stanęło na "nie mogę znaleźć'. Niestety często lekarz coś powie, co wiadomo, że zestresuje, a potem o wyjaśnienia trudno. Jeżeli Maluch się ruszał to pewnie wszystko jest ok :)

Zastanawiam się jak to jest z tym progesteronem. Czy on musi faktycznie być taki książkowy czy np. nie jest tak że każda kobieta i tak ma swój poziom, który jest ok.
Ja nie mam żadnych plamien ani nic. Troche co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze (ciągnie albo zakluje jajnik) ale to ponoć normalne.
Chyba w 1 trymestrze norma progesteronu to od 11 - 44,3 ng/ml ( przynajmniej tak mam w karcie moich wyników) - jak dla mnie dosyć spory rozstrzał więc pewnie wynik powinien mieścić się w tych widełkach nawet przy dodatkowej suplementacji. U mnie 25,151 ng/ml. Podbrzusze też mnie boli i czasem coś zakuje.

Tak progesteron ma być książkowy aczkolwiek w 9+5 ja miałam progesteron 18 i lekarz mi zwiększył dawkę duphastonu bo stwierdził, że jest dość niski.

Ja też mam tego samego dnia.. Myślę że jak usg będzie dobre to będę na spokojnie czekać na wyniki z krwi.. Jeszcze jak się tyle słyszy że to statystyka i często się nie zgadza.. Hmm.. Wogole robię te badania bo u mnie lekarz zaleca każdej pacjentce tak to chyba bym nie wiedziała ze tak szybko trzeba je robić.. Już umówiliśmy się z mężem że jak będą dobre wyniki to po 14 (bo wtedy będzie te krew na wizycie) jedziemy na jakieś pierwsze zakupy.. I wózki wstępnie obejrzeć żeby móc się zastanowić bo najlepiej na żywo zobaczyć i dobrać pod swoje potrzeby.. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.. I od siebie polecam siemie lniane zmiksowane i zalane gorąca woda.. U mnie to działa cuda..
Siemię lniane to kopalnia zdrowia :) czasem też zalewam ale ziarna w całości. Boli mnie mniej brzuszek.

Ja dziś jestem tak zmęczona. Marzę tylko o kawie. ;(. Miałam jeszcze podjechać do przychodni ale nie mam siły. Czekam na tramwaj i do pracy ale tylko do 14.30 więc luzik ;)

Tak progesteron ma być książkowy aczkolwiek w 9+5 ja miałam progesteron 18 i lekarz mi zwiększył dawkę duphastonu bo stwierdził, że jest dość niski.
Dziewczyny nie stresuj się się progesteronem. Duphostan to sztuczny progesteron i on nie wychodzi w badaniu krwi. Więc jeśli go przyjmujecie to wasz progeteron jest wyższy niż ten z krwi. ;).

Ciekawe - ale ekspert wie, co robi. Może jak ktoś bierze duphaston to dbają o to, aby wyniki mieściły się w innych widełkach? Ja czuję się jednym wielkim, chodzącym progesteronem :( a mój wynik nie różni się za bardzo od Twojego, to jakby mi mieli jeszcze go dowalać to bym chyba padła.

Cześć dziewczynki,
Ja dziś miałam fatalną noc, o 3:30 jeszcze nie spałam, a teraz jak zombie jestem
Łeb mnie też nawala, podbrzusze cały czas boli i w dodatku krzyż. Zastanawiam się czy z tym mogą mieć coś wspólnego te moje wyniki moczu (obecność świezych erytrocytów i wysokie ph). Ja nie miałam nigdy infekcji żadnej pęcherza i nawet nie wiem jak to sie może objawiac...

Kciuki za wszystkie dziś wizytujące

Ja przy prenatalnych robię wszystko w 1 dzień, bo muszę jechać 100 km na wizytę. Jeśli zdecyduje się na Nifty to to samo i zastanawiam się czy nie zrobiłabym ich przy okazji tego samego wyjazdu

reklama
Cześć dziewczynki,
Ja dziś miałam fatalną noc, o 3:30 jeszcze nie spałam, a teraz jak zombie jestem
Łeb mnie też nawala, podbrzusze cały czas boli i w dodatku krzyż. Zastanawiam się czy z tym mogą mieć coś wspólnego te moje wyniki moczu (obecność świezych erytrocytów i wysokie ph). Ja nie miałam nigdy infekcji żadnej pęcherza i nawet nie wiem jak to sie może objawiac...

Kciuki za wszystkie dziś wizytujące

Ja przy prenatalnych robię wszystko w 1 dzień, bo muszę jechać 100 km na wizytę. Jeśli zdecyduje się na Nifty to to samo i zastanawiam się czy nie zrobiłabym ich przy okazji tego samego wyjazdu
Generalnie jeżeli ktoś ma infekcję pęcherza to na pewno by to zauważył :) Chodzi się siusiu non stop (nawet w nocy), ma się wrażenie "niedosikania", bardzo piecze, może pojawiać się krew w moczu. Przy dotykaniu - naciskaniu - pęcherza - mega ból.

Do góry