reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Zastanawiam się jak to jest z tym progesteronem. Czy on musi faktycznie być taki książkowy czy np. nie jest tak że każda kobieta i tak ma swój poziom, który jest ok.
Ja nie mam żadnych plamien ani nic. Troche co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze (ciągnie albo zakluje jajnik) ale to ponoć normalne.
Moj gin mowi, ze musi byc książkowe . Od początku biore duphaston .

reklama
Hej dziewczyny 😘 ja mam dzisiaj jakiś fatalny dzień. Tylko wstałam i poczułam taki ból głowy że pierwszą rzeczą która dzisiaj zjadłam był Apap. Czekam aż zadziała, bo ciśnienie rozwali mi głowę... Nie jestem w stanie oderwać głowy od poduszki, a moje dziecko umrze z głodu, bo nie ma mu kto śniadania zrobić...
Dziewczyny z mdłości ami i wymiotami, jeszcze trochę i przejdzie! Oby Wam ten czas szybko minął.
Pewnie już pisałam, ale dla mnie ukojeniem dla żołądka była herbata z imbirem, którego nie lubię 😅
U suchy żytni chleb...
Trzymam kciuki za wizytujące się! Czekam na cudowne fotki z usg ❤️ każde zdjęcie przeżywam jak swoje własne ❤️

Hej, Dziewczyny. Czytam Was od kilku dni, można jeszcze dołączyć? Jestem mamą 2-latka, dwie ciąże biochemiczne za sobą. Termin z OM 10.01.2021.
Hej, mamy termin na ten sam dzień 😊
A czy krew pobierają w placowce, w której bedzie USG? Ja mam mieć wyniki z krwi na wizytę i nie wiem kiedy najlepiej iść na pobranie, w alabie czeka się 3 dni na wyniki
Ja na krew chodzę tydzień przed wizytą, bo na niektóre badania trzeba dłużej czekać, a potem jak robie morfolofie tylko to 2 dni wcześniej 😊

Moja noc była ciężka, znowu mam straszne wzdęcia :( brzuch mi rozsadza od środka. Muszę iść dzisiaj do sklepu po te kiwi i arbuza, bo w toalecie byłam z 3 dni temu. Jak to nie pomoże to chyba muszę sięgnąć po jakieś środki farmaceutyczne.

A snilo mi się że byłam na USG z koleżanką (ona miała robione USG) i wyszło że jej dziecko będzie mieć wadę"koński zgryz". Właśnie patrzyłam w google o faktycznie jest coś takiego 🤣🤣🤣

Zastanawiam się jak to jest z tym progesteronem. Czy on musi faktycznie być taki książkowy czy np. nie jest tak że każda kobieta i tak ma swój poziom, który jest ok.
Ja nie mam żadnych plamien ani nic. Troche co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze (ciągnie albo zakluje jajnik) ale to ponoć normalne.
Chyba w 1 trymestrze norma progesteronu to od 11 - 44,3 ng/ml ( przynajmniej tak mam w karcie moich wyników) - jak dla mnie dosyć spory rozstrzał więc pewnie wynik powinien mieścić się w tych widełkach nawet przy dodatkowej suplementacji. U mnie 25,151 ng/ml. Podbrzusze też mnie boli i czasem coś zakuje.

reklama
Do góry