reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Nic nie boli jedynie, delikatnie ukuło mnie w jajniku pod wieczór wczoraj, tak to żadnych bóli. Plamienie jest delikatne przy podcieraniu raczej. Może pod koniec dnia lekko na wkładce.
Wiem, że nam się łatwo mówi, bo nie jesteśmy w Twojej sytuacji, ale myślę, że przy poronieniu na pewno rozkreciloby Ci się krwawienie+ ból brzucha.
Poroniłam i ból brzucha pamiętam do Dzisiaj.

reklama
Skąd ja to znam jak prosisz nie mów to tym bardziej rozgada udusilabym. Myślę jak już to 10tydz to będzie dobrze tak jak piszą dziewczyny to może być krwiaczek lub jakieś naczynko nie stresuj się chodź wiem że łatwo powiedzieć a coś Cię boli? Ja w tym pierwszym przypadku miałam też skurcze jak do porodu to było poronienie jak przy krwiaki nie miałam żadnych skurczy.
Zawiodła ma całej linii. Dowiedział się teść i cała rodzina więc nie mogliśmy widzieć ich radości o nowinie :(teraz są na nas źli. A ciotka się głupio tłumaczy że musiała powiedzieć innej ciotce która jest księgowa i nas, ale mimo to obowiązuje je tajemnica skoro zaznaczyłam że mam dziwne rozpoznanie. Nic nie boli jedynie lekko w jajniku zaklulo wczoraj na wieczór. Tak to czuje takie ciągnięcie jak wcześniej gdy macica się rozciągała.

Wiem, że nam się łatwo mówi, bo nie jesteśmy w Twojej sytuacji, ale myślę, że przy poronieniu na pewno rozkreciloby Ci się krwawienie+ ból brzucha.
Poroniłam i ból brzucha pamiętam do Dzisiaj.
Ok trochę mnie uspokoiłyście, dziękuję :) w takim razie poczekam do wtorku na wizytę, może po 5 dniach już by wystąpiły jakieś silne bóle i krew. Chociaż naczytałam się że nie raz jest tydzień plamienia później przychodzi najgorsze. To bedzie najdłuższy tydzień w moim życiu 😭

Ok trochę mnie uspokoiłyście, dziękuję :) w takim razie poczekam do wtorku na wizytę, może po 5 dniach już by wystąpiły jakieś silne bóle i krew. Chociaż naczytałam się że nie raz jest tydzień plamienia później przychodzi najgorsze. To bedzie najdłuższy tydzień w moim życiu 😭
A nie masz możliwości przyspieszenia wizyty? Nawet prywatnie? Byłaś w szpitalu w Czwartek więc trochę już minęło.

ja dziś poproszę o zbadanie, bo mam duży ból brzucha..mam nadzieję, że to zrobi, bo w sumie nie byłam umówiona, przyjadę na koniec jej pracy.

A czy któraś jest lub była albo zna kogoś kto był na takiej diecie cukrzycowej?. Ciężko jest? Je się w ogóle coś normalnego? Bo ja chyba tego nie przetrzymam. Tyle ulubionych rzeczy już odstawiłam w ciąży bo zakazane. Jak jeszcze będę musiała jeść tylko "paszę" i nie będę mogła zaspokoić żadnej zachcianki ciążowej to umrę 😭😭😭

Dziewczyny u mnie parka, tak jak przeczuwalam! :D jestem taaaaaka szczęśliwa :D dzieci rozwijają sie bardzo dobrze, jedno ma 6,6 cm a drugie 7cm długosci. Serduszka ładnie biją. Wszystkie parametry w normie. Opis badania przyjdzie poczta, bo czekaja najpierw na wynik pappa i dopiero lekarz opisuje i wysyłają. Ale na ta chwile wszystko super!
Od góry na zdjęciu 3d chłopiec, nizej dziewczynka, na zwykłym pierwsza dziewczynka, a drugi chłopiec :)
Zobacz załącznik 1137947Zobacz załącznik 1137948
Cudne wieści! Ale szybko płeć poznałaś! Szok :)

A czy któraś jest lub była albo zna kogoś kto był na takiej diecie cukrzycowej?. Ciężko jest? Je się w ogóle coś normalnego? Bo ja chyba tego nie przetrzymam. Tyle ulubionych rzeczy już odstawiłam w ciąży bo zakazane. Jak jeszcze będę musiała jeść tylko "paszę" i nie będę mogła zaspokoić żadnej zachcianki ciążowej to umrę 😭😭😭
Ja jestem na takiej diecie od grudnia, dieta z niskim indeksem glikemicznym, można jesc naprawdę pysznie:)

Oby to pomogło:( naczytałam się że to są objawy poronienia i gonię co 30min do łazienki :( Moja szefowa która jest również ciotka męża jak wypisali mbie że szpitala z L4 musiałam ja poinformować, że narazie nie wrócę do pracy, powiedziała całej rodzinie a prosiłam ją by nie mówiła nikomu bo mamy komplikacje. :(
Witaj i gratuluję, może Cię trochę uspokoję ale ja też 10 TC byłam na Sorze z plamieniem , miałam zrobione bardzo dokładnie USG, z dzieckiem było wszystko ok a plamienie prawdopodobnie z powodu pękniętego naczynka, macica w tym okresie jest bardzo ukrwiona i zdarza się że jakieś naczynko pęknie, miałam brać no spe 3 x dziennie i duphaston 2 x dziennie takie delikatne plamienie trwało jeszcze tydzień bo to trochę trwa zanim się oczyścić dzisiaj 12 tv i jak na razie mam czysto, życzę zdrówka 😙

reklama
Do góry