reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny, jestem nowa. Jest to moja pierwsza ciąża, bardzo się cieszymy z mężem, jednak od kilku dni pobawiły się u mnie brumatne plamienia, wychodziło by że w dniach kiedy miała wystąpić miesiączka, byłam na sor ale jedynie co przepisali mi duphastron i kazali czekac. Wizytę mam dopiero za tydzień, strasznie się denerwuje, macie jakieś doświadczenia z takim zjawiskiem:(
Witam ja miałam ale lepiej nie będę pisać bo Cię zdołuje bo raz źle się skończyło ale natomiast za drugim razem jak zobaczyłam znów plamienie po jednej już stracie myślałam że zawału dostanę odrazy poleciałam do szpitala na izbę przyjęć teraz się zastanawiam czy chociaż się umyłam w tym stresie i się okazało że nacisnęłam brzuch i był mały krwiak który brudził mi kilka dni i znikł i mam super synka. Najczęstszy okres poronień to 8 i 12 tydz kiedy powinna być miesiączka w którym tyg teraz jesteś? Mam nadzieję że będzie dobrze szkoda że jeszcze luteiny Ci nie dali nie próbowałaś przyspieszyć wizyty?

reklama
Biorę 4x1. Mam ale kazała odpoczywać wziąć magnez i przyjść za tydzień. Że jest to wczesna ciąża i jeśli duphastron nie pomoże to znaczy, że słaba ciąża była i chodź bym leżała ciągle z nogami do góry to nie pomoże.
4x1 to dużo powinno być ok, oszczędzaj się i postaraj nie martwić na zapas, czasem kobiety plamią nawet do 4 miesiąca. Będzie dobrze :)

Witam ja miałam ale lepiej nie będę pisać bo Cię zdołuje bo raz źle się skończyło ale natomiast za drugim razem jak zobaczyłam znów plamienie po jednej już stracie myślałam że zawału dostanę odrazy poleciałam do szpitala na izbę przyjęć teraz się zastanawiam czy chociaż się umyłam w tym stresie i się okazało że nacisnęłam brzuch i był mały krwiak który brudził mi kilka dni i znikł i mam super synka. Najczęstszy okres poronień to 8 i 12 tydz kiedy powinna być miesiączka w którym tyg teraz jesteś? Mam nadzieję że będzie dobrze szkoda że jeszcze luteiny Ci nie dali nie próbowałaś przyspieszyć wizyty?
W 10tc. byłam na sorze w czwartek, zostawili mnie na noc, przy wypisie mówili że ciąża rozwija się prawidłowo i że tak się zdarza 🤷‍♀️od tego czasu jeszcze lekko plamie.

4x1 to dużo powinno być ok, oszczędzaj się i postaraj nie martwić na zapas, czasem kobiety kłamią nawet do 4 miesiąca. Będzie dobrze :)
Oby to pomogło:( naczytałam się że to są objawy poronienia i gonię co 30min do łazienki :( Moja szefowa która jest również ciotka męża jak wypisali mbie że szpitala z L4 musiałam ja poinformować, że narazie nie wrócę do pracy, powiedziała całej rodzinie a prosiłam ją by nie mówiła nikomu bo mamy komplikacje. :(

Krwawienie we wczesnej ciąży i poronienie zagrażające jest na tym samym kodzie jak dobrze pamiętam, więc pewnie dlatego. Duphaston ile dziennie? Jak usg ok to pozostaje brać leki i odpoczywać, mógł być krwiaczek, polip, pękniete naczynko. Dla pewności przyspiesz kontrolę i bądź dobrej myśli.
Aha, uh to trochę mnie pocieszyłaś. No nic czekam może się uda na sobotę przyspieszyć wizytę ale moja gin ma długie terminy, może się zlituje 🤦‍♀️

I ja też mam takie obawy. I nie wiem jak Wy ale ja na początku nie kochałam mojego synka tak jak teraz. Był bardzo wymagającym noworodkiem i miałam takie momenty że chciałam go wystawić przed drzwi 😆😆😆 a teraz to moja naukochańsza mała kopia. I jak widze jaki jest wrażliwy to boje sie też ze jak pojawi sie drugie to bedzie czuł sie odrzucony.
Myslicie że starsze rodzeństwo czuje sie w jakis sposob gorsze jak pojawi sie nowe dziecko?

Wiesz wszystko zależy od zachowania rodziców. Wiadomo, że niemowlak potrzebuje dużo uwagi, ale nie można zapominać o starszym dziecku.
Ja mam 11 lat młodszego brata i jeszcze przez pierwszy rok było ok, bo przez ten czas moja mama była w szpitalu. Babcia nie dała mi odczuć, że idę na na dalszy tor. Natomiast kiedy wróciła moja mama to czułam się samotna i myślę, że za dużo ode mnie wymagano a ja miałam dopiero 12-13 lat. To wszystko doprowadziło do tego, ze przez długie lata nienawidziłam (przykro tak pisać, ale tak było) swojego brata. Właściwie jakikolwiek kontakt zaczął się jak miałam dopiero 26lat.

Oby to pomogło:( naczytałam się że to są objawy poronienia i gonię co 30min do łazienki :( Moja szefowa która jest również ciotka męża jak wypisali mbie że szpitala z L4 musiałam ja poinformować, że narazie nie wrócę do pracy, powiedziała całej rodzinie a prosiłam ją by nie mówiła nikomu bo mamy komplikacje. :(
Skąd ja to znam jak prosisz nie mów to tym bardziej rozgada udusilabym. Myślę jak już to 10tydz to będzie dobrze tak jak piszą dziewczyny to może być krwiaczek lub jakieś naczynko nie stresuj się chodź wiem że łatwo powiedzieć a coś Cię boli? Ja w tym pierwszym przypadku miałam też skurcze jak do porodu to było poronienie jak przy krwiaki nie miałam żadnych skurczy.

reklama
Do góry