reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

M
Dokładnie te mądrości 😂 kiedyś jak byłam u rodziców no i mówię że źle się czuje prawie🤮 to oni na to że nie choroba A mama ze ze mną w ciąży to pracowała do ostatniego dnia i nikt nie wiedział że ona w ciąży🤦‍♀️ no to po takim wykładzie już nic więcej nie mówiłam bo szkoda słów
Moja mama tez stwierdzila,zeze to normalne,ze czasem brzuch "poboli"i trzeba przestac tak sie przejmowac,ona w 9 tym mcu ze mna odsniezala ,bo tata byl na morzu :)

reklama
Ja na szkole rodzenia nie chodzilam I nie bede. Co do kapieli itp na samym poczatku ubieranie i kapiele to muj slubny wszystko robil nie ja.
Wszystkie lachony, nadmiar wyprodukowanych przetworow a wielka checia przyjme ja:cool2:
Tez nie chodziłam w pierwszej ciąży, a jak małych się pojawił instynkt wygrał. Od razu wiedziałam jak trzymać, jak kąpać. To niesamowite, ale jak dostaje się swoje dziecko na ręce to się człowiek nawet chwili nie zastanawia co ma z nim robić. Wszystko przyszło naturalnie 😊 czego nie wiedziałam to dopytałam.
Fakt jest taki, że u mnie w najbliższej rodzinie jest dużo dzieci, ale z tymi dziećmi od rodzeństwa byłam ostrożna i się bałam.

Witajcie dziewczyny. Ja już od 7 siedzę sobie na badaniu krzywej cukrzycowej. Strasznie nudno A dopiero za 20 min minie pierwsza godzina. Co do samej glukozy do wypicia nie było źle- nawet smaczna 😋 ale pewnie dlatego mi tak dobrze weszła bo w ciąży mnie mega ciągnie do słodkiego. Przed ciąża to czekoladę miałam na miesiąc. Nie lubiłam słodyczy. Także ja sobie jeszcze 1,5h posiedzę w poczekalni, a za wszystkie dziś wizytujące trzymam mega kciuki 😍🤗
W pierwszej ciąży strasznie sie obawialam tej glukozy, a sie okazało, ze była zupełnie znosna :D

W pierwszej ciąży strasznie sie obawialam tej glukozy, a sie okazało, ze była zupełnie znosna :D
No nie taki diabeł straszny... Ale myślę, że też duży wpływ ma to, że dobrze się czuję i nie mam już od tygodnia za bardzo mdłości. Bo jakbym to badanie miała tydzień temu to byłaby pewnie masakra 🤢😁

Dziewczyny czy któraś malowała lub planuje malować w domu w ciąży?
Ja mam Pewne obawy aby być wtedy w domu ale kuzynka mnie zapewnia że ona w ciąży malowała pokój sama i wszyscy mają się dobrze..... Co myślicie?
Niedługo mąż będzie malował cały dom, a ja jestem na pracy zdalnej, więc ogólnie będę przebywać w domu. Mam zamiar nie siedzieć tak przy samym pędzlu ;) a jak będzie malowanie w sypialni, to planuję na pierwszą noc przenieść się do salonu. Nie wiem, czy to jest konieczne, ale skoro mam taką możliwość to tak zrobię :)
Tez nie chodziłam w pierwszej ciąży, a jak małych się pojawił instynkt wygrał. Od razu wiedziałam jak trzymać, jak kąpać. To niesamowite, ale jak dostaje się swoje dziecko na ręce to się człowiek nawet chwili nie zastanawia co ma z nim robić. Wszystko przyszło naturalnie 😊 czego nie wiedziałam to dopytałam.
Fakt jest taki, że u mnie w najbliższej rodzinie jest dużo dzieci, ale z tymi dziećmi od rodzeństwa byłam ostrożna i się bałam.
Dokładnie tak było u mnie. Nie chodziłam na szkołę rodzenia, bo cc. I potem od razu wiedziałam jak się zabrać do dzidziusia, chociaż nie miałam w ogóle do czynienia z maluchami. U mnie w rodzinie nie było wtedy małych dzieci. Także zgadzam się, że to wchodzi naturalnie, po prostu to wiesz. I ręce się nie trzęsą :)

Dziewczyny, a wyniki z prenatalnych są tak od razu? Ja myślałam, że na to się czeka z tydzień.

No to się rozbudziłam z rana, prasowałam młodej bluzkę do przedszkola, wyciągam wtyczkę z gniazdka, a tu iskra i ogień, szybko bezpieczniki wyłączyłam i tylko palpitacje serca zostały.
Polecacie jakieś niedrogie żelazko???

Dzień dobry z rana [emoji16] ja już mecze kawkę tak mnie zaparcia męczą że tragedia mam z nimi problem od dawna już po operacji ale wcześniej brałam dulcobis i pomagało teraz nic nie pomaga a boje się brać np dwa bo powodują skurcze jelit a każdego bólu brzucha się boje. Już nie mam pojęcia jak sobie pomóc nie wiem też czy to od nich czy z nerwów czy coś się dzieje ale boli mnie podbrzusze dobrze że już w piątek wizyta.
Któraś z Was pisała o fajnym artykule mamy ginekolog o prenatalnych jakbyś mogła podeślij link [emoji16] miłego spokojnego dnia [emoji8]
Proszę, choć nie wiem czy link przejdzie [emoji4]

Dzisiejszy dzień przedstawia się następująco :) jak zwykle kciuki za wszystkie dziewczyny, za mnie trzymajcie tez :D
23.06
@Ann91 8:45 wizyta;
@ania.1982 10:15 wizyta;
@Inka91 10:30 usg prenatalne;
@M@lly 11:00 wizyta ppc;

24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;
@Izkawalizka 11:45;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;
@Lebiooda usg prenatalne;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 9:00 wizyta;
@klucha09 13:15 usg;
@topka55 15:00 wizyta;
@asia333podlasie wizyta;
@AtenaSA wizyta;

29.06
@Czarnanoc 9:15 usg prenatalne;
@Patka0000 10:30 wizyta;
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;
@Paulinad wizyta;

30.06
@D4ri4 12:30 wizyta;
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@Asij3090 18:45 wizyta;
@Annasol93 usg prenatalne;
@magda9104 wizyta;
@Renata.b2 usg;
Kciuki za wszystkie razem i osobno [emoji3590][emoji3059] ja jednak też się dziś wizytuje i 12.10 [emoji3059]

@Inka91 dopisz mnie proszę 8go lipca na prenatalne na 8.20 [emoji4][emoji3059] co za nieludzka godzina [emoji85]
Moje prenatalne o 10:30, juz nie mogę sie doczekać. Stresik lekki jest, ale bardziej ekscytacja czego tez tam sie dowiem :) czy uda sie plcie ustalic, czy moje przypuszczenia sie potwierdza itp. Bo ze sae zdrowe to innej opcji nie biore pod uwage w zadnym wypadku. Az sie zastanawiam czy pobadaniu nie wejsc.do. sklepu na piwrwsze mini zakupy :D
Ale zazdroszczę już prenatalnych! Trzymam kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli i czekam na relacje [emoji7]

reklama
[emoji23][emoji28] Trochę się uśmiechnęłam [emoji16] jak wyjdę z łóżka to zerknę jakie mamy, bo nie było drogie a służy nam i służy [emoji6]

Do góry