reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
13+0 ledwo zdążyłam :p
Termin na 28 grudnia

Załączniki

• F08FBB64-2BF5-4B9B-BA8C-53DADC856112.jpeg
    F08FBB64-2BF5-4B9B-BA8C-53DADC856112.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 75
  • 5A2F6018-617E-4E5B-BEB9-BB21BFD06056.jpeg
    5A2F6018-617E-4E5B-BEB9-BB21BFD06056.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 82
Hej dziewczyny. Cały dzień mnie nie było, ale już nadrobiłam! 😘🤭
Gratulacje dla wizytujących się dziewczyn, zdjęcia są cudne.
Cudne są te zdjęcia do albumu w sukience w kwiatki, już nie pamiętam kogo to, ale świetny pomysł, aż chce się ukraść 🙈
Co do opryszczki możecie stosować maści miejscowe, np Vratizolin.
Co do prenatalnych ja chyba (ale jeszcze nie pewne) robię tylko usg. W poprzedniej ciąży miałam tylko usg i to było dla mnie wystarczające. Jeszcze się doedukuje na temat testów z krwi, no ale zobaczymy.
Testy genetyczne są kuszące, ale ta cena... W innych krajach są refundowane, no ale w Polsce albo prywatnie, albo wcale...
Luteinę dowcipna, normalnie przed wizytą wkładać, mnie ostatnio lekarz pochwalił, że jest ze mnie dumny, bo włożona daleko 🤣
Czytając posty miałam tyle napisać, ale przez moją skleroze w ciąży juz połowę zapomniałam... 🤣😅🤦🏻‍♀️ Oczywiście zapomniałam pozapisywać cytatow, byłoby prościej.
Za błędy przepraszam, ale mój słownik że mną nie współpracuje...

Jeśli chodzi o test nifty to rozmawiałam dziś z moim ginekologiem i powiedział, że jeżeli usg i papa jest wporzodku to nie ma sensu robić nify. Ale ja się zastanawiam nad nifty wiadomo, że jest to badanie statystyczne. Tylko nie wiem kiedy zrobić czy poczekać bliżej połówkowych? Jak myślicie?

No mnie siostra ostrzegała że dziecko musi być dobrze ułożone do prenatalnych i jeśli nie to trzeba chodzić, jeść słodkie i co chwile sprawdzać.. Masakra 😅 ciekawe jak będzie u mnie i czy wejdę z mężem.. Powiem wam ze jak mam iść sama to się mniej stresuje..

Jeśli chodzi o badania prenatalne ja zdecyduję się na USG i pappa, zielona w tym jestem ale tak jak któraś z Was pisała - samo USG może sfałszować pozytywnie badanie, wolę miec pewność mimo wszystko.
Eh, a u mnie jakiś gorszy dzień dzisiaj. Mąż tak mnie dzisiaj wyprowadził z równowagi że nie chce mi się z nim rozmawiać 🙄 on tez sie wielce obraził 🤦‍♀️ Masakra, oby jutro wyszło u nas słońce choć ma chwilę bo póki co same deszczowe dni i pomału wpadam w bardzo depresyjny nastrój.

Mam pytanie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - zamierzacie uczęszczać do szkoły rodzenia? ☺

reklama
Jeśli chodzi o badania prenatalne ja zdecyduję się na USG i pappa, zielona w tym jestem ale tak jak któraś z Was pisała - samo USG może sfałszować pozytywnie badanie, wolę miec pewność mimo wszystko.
Eh, a u mnie jakiś gorszy dzień dzisiaj. Mąż tak mnie dzisiaj wyprowadził z równowagi że nie chce mi się z nim rozmawiać [emoji849] on tez sie wielce obraził [emoji2356] Masakra, oby jutro wyszło u nas słońce choć ma chwilę bo póki co same deszczowe dni i pomału wpadam w bardzo depresyjny nastrój.

Mam pytanie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - zamierzacie uczęszczać do szkoły rodzenia? [emoji5]
ja pierwsze dziecko i mam zamiar chodzić do szkoły rodzenia ;)

Do góry