reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Mam nadzieję że covid w końcu odpuści i takie zajęcia będą funkcjonować normalnie. Bo mimo że to wyczekiwane dzieciątko to przeraża mnie opieka i pielęgnacja takiego małego, drobnego i kruche go człowieczka [emoji85]

Apropos covid, dobrze że posłuchałam lekarza i nie wróciłam do pracy. U nas pojawiło się zakażenie potwierdzone już pozytywnym wynikiem testu... Chyba bym teraz umarła na zawał [emoji33] a druga koleżanka, która pracowała na grupie z tamta dziewczyną też wczoraj miała już objawy - temperatura i bóle mięśni. Na wymaż musi czekać do przyszłego poniedziałku...
ja też się cieszę, że jestem na L4, bo u mnie w innym biurze (co prawda w innym mieście) kierowniczka ma korona i wszyscy na kwarantannie. niestety przy pracy z klientem większe ryzyko... poza tym ja i tak nie byłabym w stanie pracować, bo nie dość, że wszystko mi śmierdzi to [emoji2961][emoji2961] dalej niż widzę

reklama
Prenatalne robię i usg i pappa ale mam darmowe przez wiek. Jeśli chodzi o szkole rodzenia to jakoś nie czułam potrzeby chodzenia na takie zajęcia przy pierwszej ciąży

Warszawa: kompletny test Pappa kosztuje 630 - 690 zł. Także jak czytam, że u niektórych z Was jest 400 to zazdroszczę

O matko to się okazuje, że do innego miasta opłaca się jechać niż w wawie robić😉

Jeśli chodzi o badania prenatalne ja zdecyduję się na USG i pappa, zielona w tym jestem ale tak jak któraś z Was pisała - samo USG może sfałszować pozytywnie badanie, wolę miec pewność mimo wszystko.
Eh, a u mnie jakiś gorszy dzień dzisiaj. Mąż tak mnie dzisiaj wyprowadził z równowagi że nie chce mi się z nim rozmawiać 🙄 on tez sie wielce obraził 🤦‍♀️ Masakra, oby jutro wyszło u nas słońce choć ma chwilę bo póki co same deszczowe dni i pomału wpadam w bardzo depresyjny nastrój.

Mam pytanie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - zamierzacie uczęszczać do szkoły rodzenia? ☺

Jak nie pozamykają to się wybieram.
Opieki nad dzieckiem jakoś strasznie się nie boję, ale posłucham chętnie co mają do powiedzenia.
Mam nadzieję, że będzie też kurs pierwszej pomocy, bo miałam 3 lata temu i fajnie by było sobie powtórzyć zaksztuszenia itp. Dorosłego to wiem jak ratować, ale z dzieckiem to bym miała problem.

Hej ciężarówki 😁 nadrobić Was po całym dniu to trochę zajmuje czasu 😂
Gratuluję wszystkim dziś wizytującym świetnych wieści i pięknych zdjęć bobasow
Oraz witam nowe styczniówki na pokładzie
Ogólnie czuję się świetnie gdyby nie to że się szybko mecze i widać brzuszek to bym nie powiedziała że jestem w ciąży 😂
Dziś miałam pracowity dzień trochę przemeblowania w sypialni i z racji tego że cały dzień padało to zrobiłam parę słoików dżemu z truskawek 💪🍓🍓🍓🍓
Życzę miłego wieczoru 😘😘😘
Ooo ja tez dziś dżemiki, myślę że starczy mi zapasów, mam też zamiar zabrać się w najbliższym czasie za kompoty 😁 🥰🍓

Załączniki

• IMG_20200622_210053.jpg
    IMG_20200622_210053.jpg
    674,6 KB · Wyświetleń: 67
Ja przy córce chodziłam na szkole rodzenia ale to było 3.5 roku temu. Chętnie posłuchalabym sobie jakiś wykładów bo chyba już nie pamiętam.

Dziewczyny czy komuś wycieka przezroczysty płyn z piersi ? Czytałam że siara wytwarza się od około 16 tygodnia. Trochę mnie to martwi bo jak nie siara to co to może być?

Jeśli chodzi o badania prenatalne ja zdecyduję się na USG i pappa, zielona w tym jestem ale tak jak któraś z Was pisała - samo USG może sfałszować pozytywnie badanie, wolę miec pewność mimo wszystko.
Eh, a u mnie jakiś gorszy dzień dzisiaj. Mąż tak mnie dzisiaj wyprowadził z równowagi że nie chce mi się z nim rozmawiać 🙄 on tez sie wielce obraził 🤦‍♀️ Masakra, oby jutro wyszło u nas słońce choć ma chwilę bo póki co same deszczowe dni i pomału wpadam w bardzo depresyjny nastrój.

Mam pytanie do dziewczyn, które spodziewają się pierwszego dziecka - zamierzacie uczęszczać do szkoły rodzenia? ☺

Ja też mam zamiar iść na szkołę rodzenia i mam ogromną nadzieję że się uda ,bezpiecznie 😊

Tak w ogóle to dzisiaj byłam na pobraniu krwi na HIV, tokso, różyczkę i inne takie :). No i moja teściowa stwierdziła, że po co robić takie badania, że jak ona w ciąży była to tak nie wymyślali [emoji23].

A moja mama w weekend wyskoczyła ze po co wizyty u ginekologa co miesiąc i że ona w ciąży to była może z 3 razy. Uwielbiam takie mądrości sprzed ponad 30 lat [emoji3590]
No jakbym moja słyszała! Dalej nie wie, że jestem w ciąży, ale opowiadałam jej, że znajoma nie robiła prenatalnych i mnie tym zaskoczyła, a moja mama na to, że kiedyś to się takich nie robiło, tylko jak kobieta miała w rodzinie takie przypadki, a tak to nikt takich rzeczy nie wymyślał i w ogóle teraz to cuda jakieś.. Odpuściłam polemikę, szkoda nerwów [emoji28][emoji23] czuje, że w najbliższym okresie swojego życia będę musiała wytyczać jasne granice i bronić swojwgo stanowiska [emoji41]
Ja robię USG + pappa. Jeśli wyszło by coś nie tak to nifty.
Właśnie tak jak pisałam wyżej.. Ponoć dopiero usg + pappa ma sens, bo inaczej zostaje wciąż 1/5 szans, że coś co na usg wyglądało dobrze jednak takie nie jest [emoji4] polecam artykuł mamy ginekolog dla tych co się zastanawiają, wystarczy wyszukać jako mama ginekolog badania prenatalne
ja pierwsze dziecko i mam zamiar chodzić do szkoły rodzenia ;)
Ja tak samo i też liczę, że będą normalne, a nie online [emoji4][emoji3059]
Ooo ja tez dziś dżemiki, myślę że starczy mi zapasów, mam też zamiar zabrać się w najbliższym czasie za kompoty [emoji16] [emoji3059][emoji526]
Niby nic nie robią, tylko [emoji2961] i śpią, a tu masowa produkcja dzemow na styczniowkach [emoji23]

reklama
Do góry