reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Mam L4 z kodem B, czyli ciąża. A mój szef pytał koleżanki z pracy czy w ogóle jestem w tej ciąży, bo do tej pory nie dałam zaświadczenia. Pierwsze słyszę, aby poza L4 z kodem B potrzebne było jeszcze zaświadczenie dla pracodawcy. Wy dawalyscie?
Ja ddawałam zaświadczenie do pracy. 😊

reklama
Dziekuje dziewczyny za wsparcie.

Dzis 9t5dz wg OM
Zatrzymanie po wizycie poniedzialkowej. Chyba nawet w poniedzialek po lekarzu

Kochana tak bardzo nam przykro... na to nie ma słów pocieszenia, ale trzymam i ja i na pewno wszystkie dziewczyny z forum ogromnie kciuki, żebyś szybko doszła do siebie i doczekała się upragnionej fasolki w odpowiednim dla Ciebie czasie 🧡🧡🧡 - czy na dzisiejszej wizycie lekarz powiedział co mogło być przyczyną? Dzidziuś rozwijał się prawidłowo? Miał właściwe rozmiary jak na wiek ciąży? Plamiłaś? 9+5 to już tak daleko... 🙏

Kochana tak bardzo nam przykro... na to nie ma słów pocieszenia, ale trzymam i ja i na pewno wszystkie dziewczyny z forum ogromnie kciuki, żebyś szybko doszła do siebie i doczekała się upragnionej fasolki w odpowiednim dla Ciebie czasie 🧡🧡🧡 - czy na dzisiejszej wizycie lekarz powiedział co mogło być przyczyną? Dzidziuś rozwijał się prawidłowo? Miał właściwe rozmiary jak na wiek ciąży? Plamiłaś? 9+5 to już tak daleko... 🙏

Ciaza byla mniejsza niz powinna ale mam przesunietą owulacje nawet o ponad tydzien
Zero plamien, bolow. Nic.
Objawy typowo ciążowe, spanie i polace piersi.
Dam rade. Wyjscia nie ma. Tyle, że to drugi raz w ciągu pol roku...

Ps. Jestem ksiegowa i kadrową.
Zaświadczenie o ciązy zawsze dobrze dostarczyc pracodawcy. Dzieki temu ma sie przywileje. I po 12 tyg jest ochrona przed zwolnieniem.

Kurcze, znowu mi się mózg wyłączył 🤦‍♀️ przepraszam za wprowadzenie w błąd. Moje tsh miało 3,39. Przepraszam jeszcze raz za pomyłkę
Ja byłam lepsza mówię do koleżanki bo była u fryzjera zapłaciła kupę kasy wyszła niezadowolona i z brudna bluzka to jej pisze że za tą kasę poszła by do salonu Paprocki i Brzozowski a to przecież projektanci a chodziło mi o shmidt i Wierzbicki 😂

Ciaza byla mniejsza niz powinna ale mam przesunietą owulacje nawet o ponad tydzien

Zaświadczenie o ciązy zawsze dobrze dostarczyc pracodawcy. Dzieki temu ma sie przywileje. I po 12 tyg jest ochrona przed zwolnieniem.
A pierwsza strata na jakim etapie? Brałaś jakieś leki?

reklama

Ja też przy poprzednik poronieniu miałam objawy do samego końca. Nawet dniu badań prenatalnych wymiotowałam... Jakie to niesprawiedliwe :( nie rozumiem dlaczego niektóre kobiety muszą tyle wycierpieć, a innym się udaje jedno za drugim...

Dałam pracodawcy L4 z kodem B. Wydawało mi się że nie muszę dodatkowo dawać zaświadczenia o ciąży, przecież widzi kod.

Do góry