Ja robię w Sonomedico w Tychach a Ty? Prywatnie robięJa też na Śląsku, no to jeśli faktycznie tak będzie to mąż będzie bardzo niezadowolony a robisz prywatnie czy z NFZ?
reklama
marmolada90
Fanka BB :)
Zdecydowanie czekać! Byłam na USG na samym początku 6tc i był sam pęcherzyk, Pani Doktor powiedziała "nie ma jeszcze dzidziusia,ale tym się nie martwimy". Poszłam tydzień później i nie dość, że był już zarodek, to nawet biło już serduszkoCześć kochane mam problem i bardzo się tym stresuje, zacznę od tego że mam nieregularne cykle i chodziłam na monitoring cyklu... Pierwsze usg miałam wg USG w 4+4 tyg i był widoczny sam pęcherzyk ciążowy 6,6 mm 2 tyg później czyli wczoraj byłam znów na usg i wg USG 6+1 tyg i również był sam pęcherzyk ciążowy 18 mm, lekarz powiedział że może być to puste jajo płodowe i dostałam skierowanie do szpitala na poronienie bądź też mogę sama poronic... Nie wiem co mam o tym myśleć czy któras miała podobnie? Może ciąża jest na wczesnym etapie i trzeba poczekać...
Stelle
Nie masz żadnych innych objawów? To nic złego... Ja wiem ze te objawy potrafią nas nieraz uspokoić, ale koleżanka urodziła bliźniaki i ciążę przechodziła tak lajtowo że gdyby nie to, że wiedziała ze starali się z mężem i szybko zrobiła test to nie wiedziałaby że jest w ciąży ☺ a ma piękne, zdrowe dziewczynki które skończyły niedawno dwa latkaPo tych wszystkich historiach to teraz ja się zastanawiam czy mam się martwić bo mam z OM 8+2 a z USG 8+4 i nie zauważyłam jeszcze by kiedykolwiek mnie piersi bolały czy też były wrażliwe....może zrobiły się ciut okrągłe ale prócz tego nic
G
guest-1705313312
Gość
Od początku miałam okropne mdłości ale z wejściem w 8tc zdarzają się bardzo sporadycznie, z początku też często do WC chodziłam i kwaśny posmak w ustach był. Aktualnie czasem mdłości poza tym jest okejNie masz żadnych innych objawów? To nic złego... Ja wiem ze te objawy potrafią nas nieraz uspokoić, ale koleżanka urodziła bliźniaki i ciążę przechodziła tak lajtowo że gdyby nie to, że wiedziała ze starali się z mężem i szybko zrobiła test to nie wiedziałaby że jest w ciąży ☺ a ma piękne, zdrowe dziewczynki które skończyły niedawno dwa latka
Nika261
Mi lekarz dopiero na następnej wizycie dokładnie wszystko powie, podejrzewam że sam zaproponuje gdzie i do kogo mogłabym iść, pewnie też prywatnie ogólnie to mój lekarz nie wykonuje badań prenatalnychJa robię w Sonomedico w Tychach a Ty? Prywatnie robię
Kundlica
Czekać! Ja byłam w 5t5d i był tylko pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, a tydzień później maleńki zarodek z [emoji3590] niestety, żadna z nas nie zapewni Cię że na pewno będzie ok, ale wszystkie w to głęboko wierzymy i znamy już dużo sytuacji kiedy nie takie cuda się zdarzały [emoji3059] a tu jeszcze nic nie zapowiada tragedii
Cześć kochane mam problem i bardzo się tym stresuje, zacznę od tego że mam nieregularne cykle i chodziłam na monitoring cyklu... Pierwsze usg miałam wg USG w 4+4 tyg i był widoczny sam pęcherzyk ciążowy 6,6 mm 2 tyg później czyli wczoraj byłam znów na usg i wg USG 6+1 tyg i również był sam pęcherzyk ciążowy 18 mm, lekarz powiedział że może być to puste jajo płodowe i dostałam skierowanie do szpitala na poronienie bądź też mogę sama poronic... Nie wiem co mam o tym myśleć czy któras miała podobnie? Może ciąża jest na wczesnym etapie i trzeba poczekać...
Kundlica
Ja bym wolała mieć jakiś jeden wciąż towarzyszący, żeby byc spokojna [emoji28] a tak to po usg się uspokoiłam, że pomimo ustąpienia bólu piersi maleństwo rośnie, minął tydzień a ja znów w panice, bo nie bolą [emoji39]
Nie masz żadnych innych objawów? To nic złego... Ja wiem ze te objawy potrafią nas nieraz uspokoić, ale koleżanka urodziła bliźniaki i ciążę przechodziła tak lajtowo że gdyby nie to, że wiedziała ze starali się z mężem i szybko zrobiła test to nie wiedziałaby że jest w ciąży [emoji5] a ma piękne, zdrowe dziewczynki które skończyły niedawno dwa latka [emoji3060]
AnMil
Mi lekarz mówił że po 12 tyg zacząć, proponował mi zwykła oliwke dla dzieci i bio Oil, mówił że te specyfiki dedykowane na rozstępy i tak mało co dają a są strasznie drogie, ujął to tak - jak rozstępy maja być i tak będą bez względu na to jak drogi środek się nie użyje
Potwierdzam - moja dobra koleżanka całą ciążę regularnie stosowała jakieś drogie oliwki i balsamy przeciw rozstępom (za buteleczkę płaciła chyba ok 80 zł) i faktycznie do 8 ms-ca miała gladziutki brzuszek, a w ciągu ostatnich 2 tygodni przed porodem posiekało jej dosłownie pół brzucha, razem z boczkami i plecami na to chyba nie ma rady - jak ktoś ma predyspozycje to i tak te rozstępy się zrobią, ale ja tam się nimi na ten moment zupełnie nie przejmuje - najwyżej trzeba będzie je pokochać i już
Stelle
O właśnie, przypomniało mi się jeszcze apropos badań prenatalnych. Ostatnio kuzynka męża opowiadała mi o swojej znajomej, której podczas badań wyszło, że dziecko urodzi się z zespołem Downa. Rodzice jakoś na tyle na ile to możliwe przygotowali się na to, po czym urodził się zdrowy dzidziuś! Te badania to w dużej mierze statystyka. Sama się ich boje, bo wiadomo że jeśli wyjdzie jakieś prawdopodobieństwo to już będzie stres, ale dziewczyna która malowała mnie na mój ślub też przeżyła podobną historię. Przez to że miała bardzo ciężki poród i trafiła po nim na OIOM, komputer wyliczył jej, że drugie dziecko urodzi się chore z prawdopodobieństwem 1 do trzystu ileś chyba. No ale też urodziła zdrową dziewczynkę. Te badania na pewno są stresujące ale nie są też żadna wyrocznią
reklama
Mój lekarz też nie wykonuje, ja w Sonomedico tylko prenatalne robię, tak to gdzie indziej chodzę :-)Mi lekarz dopiero na następnej wizycie dokładnie wszystko powie, podejrzewam że sam zaproponuje gdzie i do kogo mogłabym iść, pewnie też prywatnie ogólnie to mój lekarz nie wykonuje badań prenatalnych