reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

ja właśnie muszę sobie kupić ze dwie pary leginsow, bo jest mi bardzo nie wygodnie w spodniach, dopinam się, ale bardzo uciskają mi brzuch 😵

reklama
Molly napisz na jakiejś grupie może albo olx ja mam nowka z paragonem za 40 zł bo ktoś użył kilka razy i mu to wystarczyło , żel praktycznie cały :)

Dziewczyny ja dziś mam co świętować! Pierwszy raz w tym tygodniu śniadanie zostało w żołądku! 😆🥳 Miłego i SPOKOJNEGO dnia Wam wszystkim mamusie życzę dzisiaj - ja niedługo zbieram się po odbiór wyników m.in. glukoza, TSH, HIV, tokso itd - oby wszystko było dobrze! 🤞
Dziewczyny które dzisiaj wizytują- trzymam za Was ogromnie kciuki, wierzę, że wszystko będzie u Was dobrze i z niecierpliwością czekam na Wasze zdjęcia i relacje z wizyty 🤩

Ostatnia edycja:
Cześć kochane mam problem i bardzo się tym stresuje, zacznę od tego że mam nieregularne cykle i chodziłam na monitoring cyklu... Pierwsze usg miałam wg USG w 4+4 tyg i był widoczny sam pęcherzyk ciążowy 6,6 mm 2 tyg później czyli wczoraj byłam znów na usg i wg USG 6+1 tyg i również był sam pęcherzyk ciążowy 18 mm, lekarz powiedział że może być to puste jajo płodowe i dostałam skierowanie do szpitala na poronienie bądź też mogę sama poronic... Nie wiem co mam o tym myśleć czy któras miała podobnie? Może ciąża jest na wczesnym etapie i trzeba poczekać... :(
Czytałam już podobne sytuacje na forum grudniówek i chyba Listopadowych mam (tak, jestem na tyle głupia że czytałam te fora od początku żeby wiedzieć ile dziewczyn miało jakieś niepokojące objawy 🤦‍♀️😒). Tam też dziewczyny pisały że lekarz stwierdził puste jajo, wysłał do szpitala na zabieg a podczas USG przed samym zabiegiem pojawiało się piękne serduszko ❤ nie chcę żebyś się nastawiała, bo to faktycznie różnie może być. Ale warto zawsze mieć nadzieję ☺ tym bardziej że u Ciebie ładnie pęcherzyk rośnie, to może być kwestia kilku dni jak pojawi się zarodek a później serduszko. Ja bym jeszcze poczekała na Twoim miejscu, 6tyg to wczesna ciąża i na tym etapie nie u każdego widać zarodek. Tym bardziej jeśli lekarz miał zły sprzęt.

myslalyscie już o zaczęciu używania balsamów/kremów na rozstępy? zastanawiam się kiedy zacząć.
Mi lekarz mówił że po 12 tyg zacząć, proponował mi zwykła oliwke dla dzieci i bio Oil, mówił że te specyfiki dedykowane na rozstępy i tak mało co dają a są strasznie drogie, ujął to tak - jak rozstępy maja być i tak będą bez względu na to jak drogi środek się nie użyje

Po tych wszystkich historiach to teraz ja się zastanawiam czy mam się martwić bo mam z OM 8+2 a z USG 8+4 i nie zauważyłam jeszcze by kiedykolwiek mnie piersi bolały czy też były wrażliwe....może zrobiły się ciut okrągłe ale prócz tego nic 🤔

reklama
Cześć kochane mam problem i bardzo się tym stresuje, zacznę od tego że mam nieregularne cykle i chodziłam na monitoring cyklu... Pierwsze usg miałam wg USG w 4+4 tyg i był widoczny sam pęcherzyk ciążowy 6,6 mm 2 tyg później czyli wczoraj byłam znów na usg i wg USG 6+1 tyg i również był sam pęcherzyk ciążowy 18 mm, lekarz powiedział że może być to puste jajo płodowe i dostałam skierowanie do szpitala na poronienie bądź też mogę sama poronic... Nie wiem co mam o tym myśleć czy któras miała podobnie? Może ciąża jest na wczesnym etapie i trzeba poczekać... :(
Ja bym jeszcze poczekała. U mnie serduszko widac było dopiero 6t+5d. Robiłaś bete?

Do góry