reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
U mnie z brzuchem to bardziej wzdęcia i zaparcia, które swoją drogą bywają tak upierdliwe... jednego dna wyglądam jakbym była w 5 miesiącu ciąży a po 2 dniach płaska jak deska 😳🙄.. już bym chciała mieć widoczną mała kulkę.
Myślałam , że tylko ja mam ten problem. Nie mam żadnych mdłości, nie wymiotuje. Ale walczę z zaparciami od jakiegoś tygodnia i czuję się taka brzydka przez to 😔 Brzuch mam też wzdęty i czasem sobie myślę, że wolałabym te mdłości 😞

U mnie kiepsko. Zarodek się pojawił, ale odpowiada 6 tygodniowi, czyli aż 3 tygodnie różnicy. Dal skierowanie do szpitala.. Dziewczyny, jutro mam wizytę u innego. Przełożyć na piątek żeby było wszystko wiadomo czy poszłybyscie jutro? Beta z 15500 na 17500 więc przyrost mały..
Będę trzymać kciuki. A lekarz mówił coś więcej? Było serduszko?

Nie nadążam za wami [emoji85] jak już siadam żeby nadrobić to mam parędziesiąt stron!

KasiaKar dopisz mnie prosze:
Kundlica, 29 lat, podkarpackie, poronienie we wrześniu 2019, data porodu 18.01.2021

Fajnie by było gdyby nam się udało jakoś jeszcze usystematyzować w tabelce dIwn ciąży np na jakiś konkretny dzień, żeby każda mogła się porównać do której ma najbliżej [emoji847]

Laski, a jakie macie ciśnienie? Ja jestem z tych książkowych, czyli 120/75/75 a aktualnie dziś się czułam jak worek, zmierzylam i 98/50/71 [emoji55] aż się wystraszyłam, ale wyczytałam, że w ciąży spada o 10, a że pogoda dziś taka a nie inna (u mnie właśnie burza) to chyba adekwatne jest [emoji2368]

Nie mogę nadążyć za wpisami aż ciężko do każdego się ustosunkować. Ktoś pytał o detektor to ja też mam Angel SoundsMini w poprzedniej ciąży nie raz podnosił mnie na duchu ale wiadomo nie używałam codziennie tylko w razie potrzeby.

Co do wpisu na listę to Inkaby- 30 lat, 3 ciąża termin na 21.01.2021

Było też pytanie o ruchy to w obu ciazach około 18-19tc były pierwsze smyranka, które mogłam śmiało stwierdzić, że to to :)

Nie nadążam za wami [emoji85] jak już siadam żeby nadrobić to mam parędziesiąt stron!

KasiaKar dopisz mnie prosze:
Kundlica, 29 lat, podkarpackie, poronienie we wrześniu 2019, data porodu 18.01.2021

Fajnie by było gdyby nam się udało jakoś jeszcze usystematyzować w tabelce dIwn ciąży np na jakiś konkretny dzień, żeby każda mogła się porównać do której ma najbliżej [emoji847]

Laski, a jakie macie ciśnienie? Ja jestem z tych książkowych, czyli 120/75/75 a aktualnie dziś się czułam jak worek, zmierzylam i 98/50/71 [emoji55] aż się wystraszyłam, ale wyczytałam, że w ciąży spada o 10, a że pogoda dziś taka a nie inna (u mnie właśnie burza) to chyba adekwatne jest [emoji2368]
Mi też spada ciśnienie, właśnie zwłaszcza wtedy kiedy pogoda się zmienia :)

reklama
Ja tez po wizycie. Jestem zalamana.
Ciaza nie rosnie. Nie widzi serduszka. Nic. Ogolnie pecherzyk duzo wiekszy niz tydzien temu.

Kazal odstawic leki i czekac. Jak to powiedzial dac naturze dzialac. Jesli obumarl plod to samo plamienie przyjdzie.
No i powiedzial ze moze akurat cos z tego jeszcze sie wykluje.

W dupie mam takie podejscie.
Zadzwonilam do znajomej. Jutro ma mnie umowic do lekarza co w zeszlym tygodniu widzial serduszko.

Do góry