reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ach no ja też plany mam ambitne a podejrzewam że ciężko będzie się zebrać [emoji2356] dlatego umówiłam się z mamą, ona lumpa nie odpuści więc w najgorszym wypadku wytarga mnie z domu za nogi [emoji28] mam tylko nadzieję że to nie będzie wycieczka na darmo, bo ja to się bardzo szybko zniechęcam
A ja to nigdy nie umiałam szukać w lumpach i strasznie zazdrościłam tym co umieją i lubią wyszukiwać perełki.. [emoji2368] Ja na razie jestem zadowolona bo udało mi się znaleźć jakieś starsze staniki co są dobre na mnie i mi w nich wygodnie

Ostatnia edycja:
reklama
Witam. Małe pytanie do mam które są 11-12tyg. Czy wam tez się tak w głowie kręci? Ledwo co dziś śniadanie dałam zrobić. Czy to normalne ?
Ja zaczęłam 11 tydzień dziś i nic mi nie jest,nie czuje się w ogóle ciazowo, czasem tylko brzuch zakłuje... a dużo wody pijesz? Może odwodniłas się?

Ja zaczęłam 11 tydzień dziś i nic mi nie jest,nie czuje się w ogóle ciazowo, czasem tylko brzuch zakłuje... a dużo wody pijesz? Może odwodniłas się?
Wody pije bardzo dużo nawet 3l dziennie. Ogólnie objawy takie jak mdłości mi prawie przeszły. Piersi tez bolą ale tylko na wieczór i rano. Myśle ze już w tym czasie można się spodziewać innych objawów ale to moja pierwsza ciąża wiec nie mam pewności 🤦🏼‍♀️

Wody pije bardzo dużo nawet 3l dziennie. Ogólnie objawy takie jak mdłości mi prawie przeszły. Piersi tez bolą ale tylko na wieczór i rano. Myśle ze już w tym czasie można się spodziewać innych objawów ale to moja pierwsza ciąża wiec nie mam pewności 🤦🏼‍♀️
Myślę że zawroty głowy są naturalne, na pewno pogoda i ciśnienie też mają na to wpływ :) na najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi, a jak będzie się nasilać to skontaktuj się z nim szybciej dla świętego spokoju :) dużo leż, odpoczywaj i dużo świeżego powietrza :) mi objawy ustąpiły jakoś w 9 tygodniu, zostały tylko piersi bolące falowo, wizyta dopiero za 1.5 tygodnia i się okaże wszystko, mam nadzieję, że po prostu tak łagodnie przechodzę ciążę i nic złego się nie wydarzylo 😪

Myślę że zawroty głowy są naturalne, na pewno pogoda i ciśnienie też mają na to wpływ :) na najbliższej wizycie powiedz o tym lekarzowi, a jak będzie się nasilać to skontaktuj się z nim szybciej dla świętego spokoju :) dużo leż, odpoczywaj i dużo świeżego powietrza :) mi objawy ustąpiły jakoś w 9 tygodniu, zostały tylko piersi bolące falowo, wizyta dopiero za 1.5 tygodnia i się okaże wszystko, mam nadzieję, że po prostu tak łagodnie przechodzę ciążę i nic złego się nie wydarzylo 😪
Mam rozmowę z położna we wtorek to się jej zapytam dla świetego spokoju 😀 tez wydawało mi się to normalne ale nigdy ( nawet przed ciąża) takie osłabienia i zawroty głowy mi się nie przydarzyły wiec troszkę spanikowałam 😂🙈 chyba zapomniałam ze w ciąży jestem 😂

A ja to nigdy nie umiałam szukać w lumpach i strasznie zazdrościłam tym co umieją i lubią wyszukiwać perełki.. [emoji2368] Ja na razie jestem zadowolona bo udało mi się znaleźć jakieś starsze staniki co są dobre na mnie i mi w nich wygodnie [emoji3059]

Wymyśliłam też fajny sposób powiedzenia rodzicom o ciąży.. Mają 28ego 45ta rocznicę ślubu i uznałam, że to super moment. Będę wtedy 11t0d. Wprawdzie tydzień wcześniej my mamy swoją pierwsza rocznice, ale ten tydzień robi mi jednak różnice. Zaplanowałam, że zrobię dla nich taka piękna fotoksiazke, nieduża, ale premium, gdzie najpierw dam ich zdjęcie, potem mojej siostry najstarszej i męża, później ich dzieci, następnie mój brat i na kolejnej stronie jego corka, a na koniec ja z mężem, bo jestem najmlodsza i na ostatniej stornie zdjęcie usg naszego maleństwa [emoji3059] tylko przygotowanie księgi zajmie mi tydzień z wydrukiem i wysyłka, a na ostatnią chwilę myślałam żeby pójść do lekarza i zanim powiem upewnić się ostatecznie, że na pewno wszystko gra.. Mój mąż mówi, że to bez sensu drukować na czas skoro po tym chce się jeszcze upewnić i zawsze możemy dać prezent tydzień później, ale dla mnie po babsku to już wtedy nie jest "w rocznicę" i trochę traci swój taki mega wydźwięk, z drugiej strony część myśli mówi mi, że może aż nadto ostrożna jestem i trzeba wyluzować, dać prezent i być dobrej myśli, że wszystko gra i tak sama nie wiem.. Taka pierdółka, a tydzień już nad tym myślę [emoji849][emoji85]
Świetny pomysł ❤️

Mam rozmowę z położna we wtorek to się jej zapytam dla świetego spokoju 😀 tez wydawało mi się to normalne ale nigdy ( nawet przed ciąża) takie osłabienia i zawroty głowy mi się nie przydarzyły wiec troszkę spanikowałam 😂🙈 chyba zapomniałam ze w ciąży jestem 😂
Być może 😂😂 jak objawy ustępuja to zdarza się zapomnieć, że ma się w brzuchu lokatora 😁😁

Pewnie że zawroty głowy to normalny objaw ciąży teraz nasze organizmy pracują na podwójnych obrotach i ty bardziej przy takiej pogodzie mogą się zdążyć zawroty.

reklama
A ja dziś wyjątkowo dobrze się czuje. Obudziłam się bez mdłości i na razie samopoczucie super. Ale w głowie mam już różne chore myśli 😭 martwi mnie to że tak się dobrze czuje. Miałyście takie dni jakby całkowicie odpuszczalo a potem wracało ?
Ja tak miałam wczoraj. Do dnia wczorajszego cały czas wymioty, wczoraj wstałam i nic się nie dzialo przez cały dzień.
Niestety dzisiaj ledwo żyje, wszystkie objawy wróciły

Do góry