reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Jesli się bardzo denerwujesz to umów się szybciej na wizyte, szkoda Twoich nerwów tym bardziej że w ciąży potrzebny jest spokój, jeśli miałoby Cię tel uspokoić to idź do lekarza
Skoro tak mówicie to nie będę o tym myśleć i tak nic nie zmienię. 1 lipca mam wizytę, wiec się okaże czy jest dobrze

reklama
Dzień dobry wszystkim!

@kat. Ja chyba na Twoim.miejscu umowilabym wizytę szybciej dla własnego spokoju :)

Dzisisj obudziłam się z mega mdłoścismi, wiedziałam, że jak tylko coś zjem to będę wymiotować. I tak też się stało, ale od razu czuje się lepiej.

Moje chłopaki wstały dzisisj w takim okropny humor ze, że o 7 już mieliśmy dość [emoji15] młodszy ma.dzis imieniny więc o zabawkę też była awantura. A my ze Starym mamy dziś 5 rocznicę ślubu.

Co macie dzisiaj w planach? My jedziemy kupić fotelik dla młodszego, bo w końcu kupiliśmy auto! Od lutego byliśmy bez, masakra. Młody tym sposobem ma jeszcze łupinę więc dostanie lepszy tron :)
W związku z tym.zakupem.szykuje się wycieczka dla starszego, bo pojedzie ze mną autobusem, a mąż z młodszym samochodem i spotkamy się na miejscu. Potem zrobimy zakupy i weźmiemy obiad na wynos. Do wieczora pewnie będziemy siedzieć na balkonie, dzieci wsadzimy do basenu, żeby się nie potopiły w tym upale.

No nic. Panicz właśnie zasnął na drzemkę to idę na kawę :) miłego dnia wszystkim!

Dzisiaj aplikacja pokazuje mi 9+6. Wymioty ustąpiły, bólu piersi nie było. Ostatnim razem gdy byłam w 9 tygodniu okazało się, ze jest poronienie zatrzymane, wiec dzisiaj zrobiłam test ciążowy i kreska nie była taka ciemna jak w 6 tygodniu. Martwię się, ze znów coś jest nie tak
Kat, na tym etapie Twoja beta wynosi pewnie ok 100 tysięcy. Test pozytywny wychodzi od bety 20. Robienie testu jest bez sensu bo nawet przy poronieniu, testy będą wychodzić pozytywnie jeszcze bardzo długo. Bety też nie rób, na tym etapie ona tak zwalnia, że możesz sobie tylko narobić stresu. Najlepiej umów się na wizytę dla własnego spokoju, żeby zobaczyć, że wszystko jest dobrze :)

Dzień dobry wszystkim!

@kat. Ja chyba na Twoim.miejscu umowilabym wizytę szybciej dla własnego spokoju :)

Dzisisj obudziłam się z mega mdłoścismi, wiedziałam, że jak tylko coś zjem to będę wymiotować. I tak też się stało, ale od razu czuje się lepiej.

Moje chłopaki wstały dzisisj w takim okropny humor ze, że o 7 już mieliśmy dość [emoji15] młodszy ma.dzis imieniny więc o zabawkę też była awantura. A my ze Starym mamy dziś 5 rocznicę ślubu.

Co macie dzisiaj w planach? My jedziemy kupić fotelik dla młodszego, bo w końcu kupiliśmy auto! Od lutego byliśmy bez, masakra. Młody tym sposobem ma jeszcze łupinę więc dostanie lepszy tron :)
W związku z tym.zakupem.szykuje się wycieczka dla starszego, bo pojedzie ze mną autobusem, a mąż z młodszym samochodem i spotkamy się na miejscu. Potem zrobimy zakupy i weźmiemy obiad na wynos. Do wieczora pewnie będziemy siedzieć na balkonie, dzieci wsadzimy do basenu, żeby się nie potopiły w tym upale.

No nic. Panicz właśnie zasnął na drzemkę to idę na kawę :) miłego dnia wszystkim!
zazdroszczę takiego fajnego planu na dziś ☺️ ja tymczasem zbieram się do pracy na 13, będę się tam kisić do 21 😵. natomiast jutro będziemy pewnie kończyć malowanie w naszym gniazdku, a wieczorem mam egzamin ☺️

Ja już po śniadaniu kanapki z serkiem topionym śmietankowym. Dziewczyny czy wam też się śni jedzenie? Jesuuu mi się śni że jem przeważnie jakieś pyszne ciasto lub tort bezowy 🙂. Dziś mężu ma wolne także pomoże mi posprzątać nie mam siły ogarnąć 90 m2 sama. Normalnie nie będąc w ciąży uwielbiam porządek i sprzątanie mogę w stawać o 7 rano i ze szmatą latać a teraz szok co się ze mną dzieje. Stary wraca z pracy i się tylko na mnie patrzy z pod byka że nie ogarnięte. Całkiem mnie ta ciąża rozwaliła mięsa jeść nie mogę co ja się zrobię wege czy to minie.
Ha,mi tez sie sni jedzenie :))))) dzis snily mi sie nalesniki z dzemem i jakis burger z kapusta pekinska :)

Ha,mi tez sie sni jedzenie :))))) dzis snily mi sie nalesniki z dzemem i jakis burger z kapusta pekinska :)

A mi się śniła wizyta u ginekologa. Było dużo osób w poczekalni, bo lekarz się spóźnił i zaprosił wszystkie dziewczyny do gabinetu i badał nas po kolei 🤦 jedna na fotelu a reszta patrzyła 🤦😁😁

Ja dziś wstałam jeszcze przed 8 a to niezły wyczyn, bo codziennie ledwo się czołgam o 10.
Mąż i koty jeszcze śpią :wink: więc mam trochę ciszy i spokoju.
Dzis to chyba będę się lenić, taki mam ambitny plan na ten dzień

Ja dziś wstałam jeszcze przed 8 a to niezły wyczyn, bo codziennie ledwo się czołgam o 10.
też bym się z przyjemnością poleniła 😔😴. zmęczona jestem już od rana haha. ja postanowiłam wczoraj razem z partnerem, że pójdę na L4 od sierpnia, żeby mieć spokojną głowę. także jeszcze półtora miesiąca.

stresuje się znowu tą wizytą 🙈 mam nadzieję, że nie doprowadzę się do takiego stanu jak ostatnio haha. we wtorek na badania z rana albo w poniedziałek i wizyta we wtorek o 19:15 🥺

No ogarnęłam ten bałagan i mokra cała jestem tak gorąco dzieci wygoniłam na ogród bo później będzie za gorąco. Te moje dzieci przez tego koronawirusa to się takie lenie śmierdzące zrobiły tylko komputer i tablet i telefon zawsze się broniłam od tego ale niestety przyszedł taki okropny czas że teraz całymi dniami siedzą w komputerach niby szkoła yhy.

reklama
To na odwrót niż ja 😁 mnie w częściej jak nie pracowałam to ciężko było w stać o 9-10 rano 😂 a teraz budzę się o 5-6 rano i już nie mogę usnąć 😔 oczywiście obowiązkowo siku i kanapka bo aż mi nie dobrze z głodu 🙊

Do góry