reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziś mnie głowa boli i mega głodna jestem. Zjadłam już cały prowiant do pracy i nie wiem jak wytrzymam jeszcze te 2h bo jestem mega głodna.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie wczoraj było słonecznie i duszno, jak wyszłam na dwór to musiałam się mojego trzymać bo myślałam że zaraz zemdleje... A jak ogólnie w czasie upałów sobie radzicie/lub macie w planach radzić sobie będąc w ciąży? Zostajecie w domu czy wychodzicie na dwór? Ja jestem z tych co uwielbia siedzieć na ogrodzie i czytać książkę ale pod parasolem np :)

Ja muszę wychodzić z synkiem, więc nie mam wyjścia 🤷 w pierwszej ciąży większość upałów spędziłam w domu z mdłościami, im cieplej tym gorzej się czułam 🤦

Hej!

Ja jestem rocznik 92 :)

U nas nie ma żadnego wesela. Ale jakbyśmy mieli to bym raczej nie poszła. Mnie to nawet stresuje roczek dziecka na 20lilka osób [emoji23]

U nas tez gorąco i parno, wczoraj to samo. Siedzę w domu, a się ze mnie leje [emoji21] mam nadzieje, że pierdyknie porządna burzą [emoji173]

Powiedzieliśmy w końcu rodzinie o ciąży. Twscuiwa jak to teściowa "no ka wiedziałam, że Ala to dziwna ostatnio się zrobiła i chwała brzuszek". Brzuszka nie chowałam, zwyczajnie jestem taka gruba [emoji23] jeszcze nic mi się wyszło. Moi rodzice się ucieszyli, gratulacje, uściski itp. No ale co.mieli powiedzieć [emoji23]

Na co macie ochotę? Ja dzisiaj miałam mega ochotę na wędzona makrele! Zrobiłam z niej pastę i taka podjarana zabrałam się za jedzenie, ale szału nie było :(

W dolnośląskim od wczoraj piękna pogoda, słoneczko 😊. Dziś jedziemy trochę poleżeć nad jeziorkiem, rozłożymy się gdzieś w cieniu i po prostu polezymy. Mieszkam w bloku więc bardzo mi brakuje łona natury..

Wstałam rano z całkiem niezłym samopoczuciem, zrobiłam sobie i mężowi jajecznicę na śniadanie. Wzięłam może z 2 gryzy i biegłam do toalety 😭 jajecznica do kubla, a ja jem jabłko i pije jogurt.

Hej!

U nas nie ma żadnego wesela. Ale jakbyśmy mieli to bym raczej nie poszła. Mnie to nawet stresuje roczek dziecka na 20lilka osób [emoji23]

U nas tez gorąco i parno, wczoraj to samo. Siedzę w domu, a się ze mnie leje [emoji21] mam nadzieje, że pierdyknie porządna burzą [emoji173]

Powiedzieliśmy w końcu rodzinie o ciąży. Twscuiwa jak to teściowa "no ka wiedziałam, że Ala to dziwna ostatnio się zrobiła i chwała brzuszek". Brzuszka nie chowałam, zwyczajnie jestem taka gruba [emoji23] jeszcze nic mi się wyszło. Moi rodzice się ucieszyli, gratulacje, uściski itp. No ale co.mieli powiedzieć [emoji23]

Na co macie ochotę? Ja dzisiaj miałam mega ochotę na wędzona makrele! Zrobiłam z niej pastę i taka podjarana zabrałam się za jedzenie, ale szału nie było :(
nie powinno się jeść wędzonych ryb z tego co słyszałam 😔 w szczególności makreli.

Dziewczyny czy któraś z Was miała w poprzedniej ciąży CC? Zastanawiam się jak
blizna będzie wyglądać jak już urośnie brzuch... czy ona się rozciągnie czy jak 🤔 lekarz mówił że przez bliznę mogą być różne dolegliwości w ciąży, ale wolałam nie dopytywać póki co jakie to dolegliwości, bo pewnie od razu bym je wszystkie miała na zawołanie🤦. A wczoraj zauważyłam, że z jednej strony zaczyna delikatnie ją wciągać jakby w głąb skóry 😁 jakby brzuch delikatnie urósł a blizna została bez zmian 🤔

W normalnych warunkach powiedziałabym że pycha i narobiłaś mi ochoty, bo uwielbiam 🥰 ale dzisiaj nie dałam rady spojrzeć na to zdjęcie dłużej niż 2 sekundy, bo mi się źle zrobiło🤦🤦😁😁
Też tak mam. Ostatnio mój mąż zjeździł pół miasta w niedzielę za ogórkami malosolnymi bo nagle sobie pomyślałam że może zjem. I co ugryzłam kawałek i był finał...

Dziewczyny czy któraś z Was miała w poprzedniej ciąży CC? Zastanawiam się jak
blizna będzie wyglądać jak już urośnie brzuch... czy ona się rozciągnie czy jak 🤔 lekarz mówił że przez bliznę mogą być różne dolegliwości w ciąży, ale wolałam nie dopytywać póki co jakie to dolegliwości, bo pewnie od razu bym je wszystkie miała na zawołanie🤦. A wczoraj zauważyłam, że z jednej strony zaczyna delikatnie ją wciągać jakby w głąb skóry 😁 jakby brzuch delikatnie urósł a blizna została bez zmian 🤔
Ja miałam 2 cc tyle że ostatnio 8 lat temu blizna u mnie wygląda ok nic się nie dzieje gorzej tam w środku odczuwam jak chce mi się kichnąć to musze usiąść i się za brzuch złapać bo mnie wtedy tak z prawej strony szarpnie aż łzy stają to pewnie mam zrosty.

Hej!

Ja mam mega smaka na kluski na parze w sosie truskawkowym, nie wiem czy bd miała siłę je sobie zrobić ale chyba nie mam wyboru, bo aż ślinka mi leci na samą myśl 🤤

reklama
Do góry