reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
To są ludzie. Pracujesz dobrze, są z Ciebie zadowoleni więc chcą byś wróciła do nich po macierzyńskim. Jak byś była za przeproszeniem leniem, nie wyrabiala czy ogólnie byliby z Ciebie nie zadowoleni to by powiedzieli odwrotnie.
Nie zgadzam się z Tobą. Pracodawca patrzy na koszty swoje u Nas zwolniła całą załogę 7 osób bo koronawirus i powiedziała ze mamy iść na samozatrudnienie bo ona wychodzi na umowach jak Zabłcki na mydle... a wcale nie jest tak źle.... jak sie zapytałam czy cofnie mi wypowiedzenie z powodu mojego stanu to powiedziała ze nie.... a i tak była bym na L4.... Czasem ciężko znaleźć człowieka w człowieku,

W nocy na papierze zobaczylam barwę brązową no i na sor. Wszystko jest ok tylko trochę mnie zdzwiwil lekarz że dzidzia jest za mała jak na wiek ciąży i że ciąż A jest 5 dni młodsza niż mój gin powiedział a nie chce mi się w to wierzyć. No i serduszko mnie martwi bo bije 140 a powinno 160-180. Jestem 7+4

A jakiej wielkości jest Twój okruszek? Ile ma cm? Wydaje mi się, że 140 to dobra wartość, wcale nie za niska..

W szpitalu powiedział że 8mm a powinien większy być
Prawidłowo powinno byc między 7-12mm w 7 tygodniu ciąży. Masakra, widzę że trafiłaś na takiego lekarza jak ja-tez mnie ciągle czymś straszy. Najpierw, że beta trochę za niska chociaż była w granicach normy, a potem że tętno mogłoby być szybsze i znów do kolejnej wizyty strach. Co kobieta, to inna ciąża, a u Ciebie wszystko wciąż w granicach normy.

W szpitalu powiedział że 8mm a powinien większy być

Nie przejmuj się - bardzo możliwe, że miał gorszy sprzęt. Jeżeli Twój lekarz mówił, że wartości były prawidłowe, to raczej jemu bym zawierzyła.. poza tym jest sporo dziewczyn u ktorych wiek ciąży z USG jest nawet o tydzień młodszy niż ten wychodzący z OM i z dzieciątkiem wszystko jest ok - mogłaś mieć przesunięta owulację i ciąża jest młodsza.. najważniejsze, że jest serduszko 😍 kiedy masz najbliższą wizytę u swojego lekarza?

reklama
Nie przejmuj się - bardzo możliwe, że miał gorszy sprzęt. Jeżeli Twój lekarz mówił, że wartości były prawidłowe, to raczej jemu bym zawierzyła.. poza tym jest sporo dziewczyn u ktorych wiek ciąży z USG jest nawet o tydzień młodszy niż ten wychodzący z OM i z dzieciątkiem wszystko jest ok - mogłaś mieć przesunięta owulację i ciąża jest młodsza.. najważniejsze, że jest serduszko 😍 kiedy masz najbliższą wizytę u swojego lekarza?
23.06 i stres aż do wizyty a nie ma opcji przyspieszenia bo ledwo mi ten termin znalazł

Do góry