reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny czy Wam też ktoś zabiera całą energię? 😅 przez ostatnie dni moje maksimum możliwości w ciągu dnia to wstanie do łazienki i przygotowanie na szybko jakiegoś posiłku - praktycznie cały dzień poleguję na kanapie.. jakby mnie ktoś rozładował... wypedzcie mnie z wyrzutów sumienia i powiedzcie że też tak macie 😁
Dziś tak się źle czuje że jeszcze z łóżka nie wstałam i raczej nie wstanę. Nie mam w związku z tym żadnych wyrzutów. Brak obiadu, w domu syf ale przede wszystkim muszę się dobrze czuć, żeby cokolwiek robić.

reklama
Z tym przedszkolem to trochę dziwnie... U mnie lekarz jak dowiedział się że pracuje w żłobku od razu proponował mi l4. Infekcje od dzieci bardzo łatwo złapać. Ja dwa miesiące po zatrudnieniu zaraziłam się bostonką, gdybym była wtedy w ciąży byłoby to bardzo niebezpieczne dla płodu. Moja pani dyrektor też wykazała się zrozumieniem i popiera to, że nie chce wrócić do pracy, tym bardziej teraz jak jest jeszcze covid a nie mamy żadnych badań jak wirus wpływa na dzieci w
No widdzisz. Co kraj to obyczaj.ja tu pracuje w przedszkolu of 2013 I zawsze tak jest. Ja osobiscie nigdy nic wiecej niz zwykle przeziebienie nie wynioslam od dzieci

Opowiadaj co tam 🥰 masz wydruk z USG? ☺
Kochane wydruk oczywiście mam i wrzucę fotkę wieczorem. 😊 w skrócie dziś 8+1, termin z usg na 20.01 🥰 bejbulek ma 17 mm i ❤ bije jak dzwon 😁 następna wizyta dopiero 8.07- nie wiem jak to wytrzymam.
Umówiłam się też na prenatalne na 13.07 I zastanawiam się czy nie przełożyć na 6.07. Jak myślicie?

Ja dziś z łóżka przeniosłam się na kanapę. Jedyne co robiłam w mieszkaniu, to włączyłam roombe. Nie mam dziś na nic siły, ciągle mi coś siedzi na żołądku. Udało mi się zjeść tylko jabłko. Co wy jecie na śniadania? U mnie kanapki nie przejdą, samo gryzienie powoduje odruch wymiotny.

Ja dziś z łóżka przeniosłam się na kanapę. Jedyne co robiłam w mieszkaniu, to włączyłam roombe. Nie mam dziś na nic siły, ciągle mi coś siedzi na żołądku. Udało mi się zjeść tylko jabłko. Co wy jecie na śniadania? U mnie kanapki nie przejdą, samo gryzienie powoduje odruch wymiotny.
Kurczę współczuję Wam tych mdłości i wymiotów . 😞Ja jak do tej pory miałam może 2 razy taki gorszy dzień. Ale za to bardzo dużo śpię 🤦‍♀️
Może owsianka na śniadanie z jakimiś ulubionulymi owocami? Albo jakiś koktajl owocowy- bomba witaminowa i nie trzeba gryźć 🤣😁

Współczuję mdłości. Ja po prostu mam lenia i dlatego tak ciągle poleguje. Dzisiaj np zjadłam kaszę mannę na mleku z truskawkami i cynamonem. Ale często robię sobie smoothie że szpinakiem baby, dodaje banana, jabłko, pomarańcze, czasami trochę płatków owsianych. No i woda dla odpowiedniej konsystencji

Ja na śniadanie muszę coś zjeść bo inaczej strasznie mnie mdli, polecam owsianke, tylko że ja np nie umiem jesc mleka więc robię ja sobie na wodzie, u mnie to w sumie zależy od dnia, ja czasem mam tak że nawet bułki nie umiem zjeść a czasem mega mam na nią smaka, ale zwykle jem ja sucha, bo rzadko się zdarza żebym mogła ją zjeść z czymś 🤷‍♀️

Ja przeważnie owsiankę, ale tylko mleko, płatki i odrobina soli. Dziś akurat tosty z wędliną i serem. Mi jadłowstręt pomału przechodzi więc nie jest tak źle.

Od dziecka nienawidzę owsianki... Tak samo jogurtow z kawałkami owoców. Idę sobie zrobić jajecznicę. Może faktycznie tak mi źle bo mam pusty żołądek. A wczoraj czułam się tak dobrze... :). Mój mąż ma urodziny w sobotę i chciałam pojechać gdzieś na łono natury, do jakiegoś ogrody botanicznego. Ale przez te mdłości niczego nie mogę zaplanować na 100% :(. Jestem na L4 od 2 tygodni i marze chociaż o 1 dniu poza domem.

reklama
Witajcie ja też dziś mega zle się czuję zauważyłam że jak pogoda do d.... to ja też nie mam sił też leżę cały dzień dzieci mają haj lajf bo cały dzień komputer i telefon. Obiad pomidorowa i frytki sami sobie zrobią mi jest tak niedobrze że nie daje rady i ten posmak okropny w ustach. Boże kiedy to się skończy 😭

Do góry