reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny czy Wam też ktoś zabiera całą energię? 😅 przez ostatnie dni moje maksimum możliwości w ciągu dnia to wstanie do łazienki i przygotowanie na szybko jakiegoś posiłku - praktycznie cały dzień poleguję na kanapie.. jakby mnie ktoś rozładował... wypedzcie mnie z wyrzutów sumienia i powiedzcie że też tak macie 😁
Też tak mam i niestety mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuję syna... Im jestem bardziej wykończona tym on więcej mojej uwagi potrzebuje 😁 wyjście do ogrodu to już w ogóle dla mnie szczyt możliwości fizycznych 😁 mąż wraca dopiero o 17 z pracy...

reklama
Dziewczyny czy Wam też ktoś zabiera całą energię? 😅 przez ostatnie dni moje maksimum możliwości w ciągu dnia to wstanie do łazienki i przygotowanie na szybko jakiegoś posiłku - praktycznie cały dzień poleguję na kanapie.. jakby mnie ktoś rozładował... wypedzcie mnie z wyrzutów sumienia i powiedzcie że też tak macie 😁
Ja leże i odpoczywam.W koncu zwolnienie lekarskie do czegos zobowiazuje :)

Identycznie! Ale to jest przerażające... Mam nadzieję że niedługo to minie 🙄 ja od tygodnia nie mopowałam paneli 😒 nie umiem się do niczego zebrać. Kanapa i łóżko to moje ulubione miejsca. Mogę tak wegetować całymi dniami 🥺 dobrze że to pierwsza ciąża, bo gdybym miała zajmować się teraz dzieckiem to chyba by mi prawa odebrali 🤷‍♀️

A wiesz, że na NFZ jest jakiś przepis, że w ciąży musisz się dostać do specjalisty chyba w ciągu tygodnia czy dwóch?
Poczytaj sobie, napewno jest coś takiego
Faktycznie, nie miałam o tym pojęcia. Póki co linia w przychodni ciągle zajęta... Boże, leczyć się na NFZ to jest naprawdę wyzwanie. Ale bardzo dziękuję za tą informację 😘 może akurat się uda, bo faktycznie wizyty u ginekologa i wszystkie badania to i tak już niezła sumka.

Identycznie! Ale to jest przerażające... Mam nadzieję że niedługo to minie 🙄 ja od tygodnia nie mopowałam paneli 😒 nie umiem się do niczego zebrać. Kanapa i łóżko to moje ulubione miejsca. Mogę tak wegetować całymi dniami 🥺 dobrze że to pierwsza ciąża, bo gdybym miała zajmować się teraz dzieckiem to chyba by mi prawa odebrali 🤷‍♀️

Faktycznie, nie miałam o tym pojęcia. Póki co linia w przychodni ciągle zajęta... Boże, leczyć się na NFZ to jest naprawdę wyzwanie. Ale bardzo dziękuję za tą informację 😘 może akurat się uda, bo faktycznie wizyty u ginekologa i wszystkie badania to i tak już niezła sumka.
Wysłac kogos do poradni endokrynologicznej,ze skierowaniem z poz.Bo te paniusie nie odbieraja telefonow.Wielkie kolejki,a w poradni endo bylam jedyna zywa istota,poza lekarzem i rejestratorka.Teraz wygrywaja teleporady.Tak sie pochowali jak te szczury....przyjmuja tylko tych,co juz musza.

Wysłac kogos do poradni endokrynologicznej,ze skierowaniem z poz.Bo te paniusie nie odbieraja telefonow.Wielkie kolejki,a w poradni endo bylam jedyna zywa istota,poza lekarzem i rejestratorka.Teraz wygrywaja teleporady.Tak sie pochowali jak te szczury....przyjmuja tylko tych,co juz musza.
Podejrzewam, że takie skierowanie do poradni specjalistycznej od prywatnego ginekologa nie przejdzie? Będę musiała przejść się do rodzinnego po skierowanie.

To nie jest jakiś tragiczny wynik ale do endokrynologa idź jak najszybciej. I polecam iść do jakiegoś sprawdzonego/poleconego bo mi niektórzy takie głupoty opowiadali i źle dobierali dawki, że szok.
Ja brałam jod (kelp) bo kazała brać mi to endokrynolog, poszłam do innej i wytłumaczyła mi dopiero dlaczego nie powinnam tego brać. To samo z dawką, ja jestem bardzo wysoka, ważę pewnie też więcej niż większość kobiet i ona mi dopiero bardziej podniosła dawkę bo moje zapotrzebowanie jest po prostu większe... :)
polecasz kogoś w trójmieście??

reklama
Podejrzewam, że takie skierowanie do poradni specjalistycznej od prywatnego ginekologa nie przejdzie? Będę musiała przejść się do rodzinnego po skierowanie.
Nie trzeba chodzic.Wystarczy zadzwonic i pewnym siebie glosem wyartykuowac,pani rejestratorce,czego sie od niej oczekuje :)
A skierowanie moze ktos odebrac :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry