Też tak mam i niestety mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuję syna... Im jestem bardziej wykończona tym on więcej mojej uwagi potrzebuje wyjście do ogrodu to już w ogóle dla mnie szczyt możliwości fizycznych mąż wraca dopiero o 17 z pracy...Dziewczyny czy Wam też ktoś zabiera całą energię? przez ostatnie dni moje maksimum możliwości w ciągu dnia to wstanie do łazienki i przygotowanie na szybko jakiegoś posiłku - praktycznie cały dzień poleguję na kanapie.. jakby mnie ktoś rozładował... wypedzcie mnie z wyrzutów sumienia i powiedzcie że też tak macie
reklama
Z
zmiana8.2
Gość
Ja leże i odpoczywam.W koncu zwolnienie lekarskie do czegos zobowiazujeDziewczyny czy Wam też ktoś zabiera całą energię? przez ostatnie dni moje maksimum możliwości w ciągu dnia to wstanie do łazienki i przygotowanie na szybko jakiegoś posiłku - praktycznie cały dzień poleguję na kanapie.. jakby mnie ktoś rozładował... wypedzcie mnie z wyrzutów sumienia i powiedzcie że też tak macie
Stelle
Fanka BB :)
Identycznie! Ale to jest przerażające... Mam nadzieję że niedługo to minie ja od tygodnia nie mopowałam paneli nie umiem się do niczego zebrać. Kanapa i łóżko to moje ulubione miejsca. Mogę tak wegetować całymi dniami dobrze że to pierwsza ciąża, bo gdybym miała zajmować się teraz dzieckiem to chyba by mi prawa odebraliDziewczyny czy Wam też ktoś zabiera całą energię? przez ostatnie dni moje maksimum możliwości w ciągu dnia to wstanie do łazienki i przygotowanie na szybko jakiegoś posiłku - praktycznie cały dzień poleguję na kanapie.. jakby mnie ktoś rozładował... wypedzcie mnie z wyrzutów sumienia i powiedzcie że też tak macie
Faktycznie, nie miałam o tym pojęcia. Póki co linia w przychodni ciągle zajęta... Boże, leczyć się na NFZ to jest naprawdę wyzwanie. Ale bardzo dziękuję za tą informację może akurat się uda, bo faktycznie wizyty u ginekologa i wszystkie badania to i tak już niezła sumka.A wiesz, że na NFZ jest jakiś przepis, że w ciąży musisz się dostać do specjalisty chyba w ciągu tygodnia czy dwóch?
Poczytaj sobie, napewno jest coś takiego
Z
zmiana8.2
Gość
Wysłac kogos do poradni endokrynologicznej,ze skierowaniem z poz.Bo te paniusie nie odbieraja telefonow.Wielkie kolejki,a w poradni endo bylam jedyna zywa istota,poza lekarzem i rejestratorka.Teraz wygrywaja teleporady.Tak sie pochowali jak te szczury....przyjmuja tylko tych,co juz musza.Identycznie! Ale to jest przerażające... Mam nadzieję że niedługo to minie ja od tygodnia nie mopowałam paneli nie umiem się do niczego zebrać. Kanapa i łóżko to moje ulubione miejsca. Mogę tak wegetować całymi dniami dobrze że to pierwsza ciąża, bo gdybym miała zajmować się teraz dzieckiem to chyba by mi prawa odebrali
Faktycznie, nie miałam o tym pojęcia. Póki co linia w przychodni ciągle zajęta... Boże, leczyć się na NFZ to jest naprawdę wyzwanie. Ale bardzo dziękuję za tą informację może akurat się uda, bo faktycznie wizyty u ginekologa i wszystkie badania to i tak już niezła sumka.
MaagdaB
Ja już jestem po co za ulgaJa mam aktualnie 1.6 i cieszę się ogromnie z tego wyniku, bo to jeden z moich najniższych. Niestety mogę doradzać wyłącznie w tych górnych normach, bo dolnych nigdy nie osiągałam [emoji4]
Ktos dzis wizytuje? [emoji4]
Stelle
Podejrzewam, że takie skierowanie do poradni specjalistycznej od prywatnego ginekologa nie przejdzie? Będę musiała przejść się do rodzinnego po skierowanie.Wysłac kogos do poradni endokrynologicznej,ze skierowaniem z poz.Bo te paniusie nie odbieraja telefonow.Wielkie kolejki,a w poradni endo bylam jedyna zywa istota,poza lekarzem i rejestratorka.Teraz wygrywaja teleporady.Tak sie pochowali jak te szczury....przyjmuja tylko tych,co juz musza.
Czarnanoc
polecasz kogoś w trójmieście??To nie jest jakiś tragiczny wynik ale do endokrynologa idź jak najszybciej. I polecam iść do jakiegoś sprawdzonego/poleconego bo mi niektórzy takie głupoty opowiadali i źle dobierali dawki, że szok.
Ja brałam jod (kelp) bo kazała brać mi to endokrynolog, poszłam do innej i wytłumaczyła mi dopiero dlaczego nie powinnam tego brać. To samo z dawką, ja jestem bardzo wysoka, ważę pewnie też więcej niż większość kobiet i ona mi dopiero bardziej podniosła dawkę bo moje zapotrzebowanie jest po prostu większe...
Stelle
Opowiadaj co tam masz wydruk z USG? ☺Ja już jestem po co za ulga
Czarnanoc
pomidorowa z termomixa jest pyszna zazdroszczeJa mam z wczoraj lasagne i dziś już zrobiłam a raczej thermomix zrobił zupę pomidorowa i chce upiec ulubione ciasto męża karpatke na weekend
reklama
Z
zmiana8.2
Gość
Nie trzeba chodzic.Wystarczy zadzwonic i pewnym siebie glosem wyartykuowac,pani rejestratorce,czego sie od niej oczekujePodejrzewam, że takie skierowanie do poradni specjalistycznej od prywatnego ginekologa nie przejdzie? Będę musiała przejść się do rodzinnego po skierowanie.
A skierowanie moze ktos odebrac