reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Co do pracy to ja man calkowicie inne doswiadczenie
Z hanutem pracowalam do 39tc w restauracji I wszystko oki. Szefowa dawala mi mniej obowiazkow I robila kolacja zebym napewno zjadla. Po macierzynskim wrocilam namoich zasadach.
Teraz pra uje w przedszkolu I tu sa zasady ze miesciac przed terminem musze zjesc na macierzynskie.
I irl ciaza to nie wymowka zeby l4 brac. Tu sir pracuje normalnie do konca prawie

reklama
Ja czekam z niecierpliwością już na kolejną wizytę.. Czy wszystko jest ok i co z badaniami.. Pewnie będę musiała powtarzać tsh po lekach i chyba zrobię też ft3 i ft4 jak mówicie.. Wogole mam wrażenie że jak będzie ok to po tej wizycie dopiero zacznę myśleć że jestem w ciąży.. Uwierzę że może być wszystko ok i zaczne sie cieszyć..

Ja czekam z niecierpliwością już na kolejną wizytę.. Czy wszystko jest ok i co z badaniami.. Pewnie będę musiała powtarzać tsh po lekach i chyba zrobię też ft3 i ft4 jak mówicie.. Wogole mam wrażenie że jak będzie ok to po tej wizycie dopiero zacznę myśleć że jestem w ciąży.. Uwierzę że może być wszystko ok i zaczne sie cieszyć..
A wizytę masz kiedy? I ktoey to bedzie Twój tydzień? [emoji4]

To nie jest jakiś tragiczny wynik ale do endokrynologa idź jak najszybciej. I polecam iść do jakiegoś sprawdzonego/poleconego bo mi niektórzy takie głupoty opowiadali i źle dobierali dawki, że szok.
Ja brałam jod (kelp) bo kazała brać mi to endokrynolog, poszłam do innej i wytłumaczyła mi dopiero dlaczego nie powinnam tego brać. To samo z dawką, ja jestem bardzo wysoka, ważę pewnie też więcej niż większość kobiet i ona mi dopiero bardziej podniosła dawkę bo moje zapotrzebowanie jest po prostu większe... :)
No też różne opinie słyszałam o zażywaniu jodu, jedno bardzo go polecają inni wręcz przeciwnie, a czemu kazała ci nie brać?

Co do pracy to ja man calkowicie inne doswiadczenie
Z ganutem pracowalam do 39tc w restauracji I wszystko oki. Szefowa dawala mi mniej obowiazkow I robila kolacja zebym napewno zjadla. Po macierzynskim wrocilam namoich zasadach.
Teraz pra uje w przedszkolu I tu sa zasady ze miesciac przed terminem musze zjesc na macierzynskie.
I irl ciaza to nie wymowka zeby l4 brac. Tu sir pracuje normalnie do konca prawie
Z tym przedszkolem to trochę dziwnie... U mnie lekarz jak dowiedział się że pracuje w żłobku od razu proponował mi l4. Infekcje od dzieci bardzo łatwo złapać. Ja dwa miesiące po zatrudnieniu zaraziłam się bostonką, gdybym była wtedy w ciąży byłoby to bardzo niebezpieczne dla płodu. Moja pani dyrektor też wykazała się zrozumieniem i popiera to, że nie chce wrócić do pracy, tym bardziej teraz jak jest jeszcze covid a nie mamy żadnych badań jak wirus wpływa na dzieci w łonie matki 🙄

@Czarnanoc ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się z endokrynologiem. U mnie tsh wyszło 3,49 i ginekolog przepisał mi Letrox50. Terminy w moim mieście są na miesiąc czekania 🤦‍♀️ wizyta 200zl i już chce mi się płakać na samą myśl. No ale nic nie zrobię. Na NFZ to już w ogóle zdążę urodzić nim doczekam się na termin 🤷‍♀️

Mi wyszedł wynik 2.48 to jest zły wynik?? granica jest do 2.84.
Wiesz co mówi się, że w ciąży wynik powinien być niższy ale jeśli Twój lekarz mówi, że jest ok to nie ma się czym przejmować :) tak jak mówię ja mam od 9 lat Hashimoto więc ja hormon o którym mówimy dostarczam organizmowi sztucznie więc u mnie by unikać gwałtownych wahań lepiej mieć mniej niż więcej. Wiecie jak to jest każda z nas jest inna i ma inny organizm... trzeba dziewczyny zdać się na specjalistów z wiarą że mają wystarczającą wiedzę by było dobrze bo inaczej ześwirujemy :)

Ja mam z wczoraj lasagne i dziś już zrobiłam a raczej thermomix zrobił zupę pomidorowa i chce upiec ulubione ciasto męża karpatke na weekend :)

reklama
No też różne opinie słyszałam o zażywaniu jodu, jedno bardzo go polecają inni wręcz przeciwnie, a czemu kazała ci nie brać?
Kurcze, nie stresujcie z tym jodem bo mam tsh podwyższone, ale zażywam też pregna plus i pregna DHA i chyba i tutaj i tutaj jest jod 🙄 to jakoś źle wpływa na tarczyce? Ja się kompletnie nie znam bo nigdy nie miałam z nią problemów 🤷‍♀️

Któraś z Was pytała co tam dzisiaj w planach na obiad. Ja robię łazanki, tylko muszę znaleźć jakieś pokłady energii i wybrać się do sklepu po makaron 🤦‍♀️ jutro chcę robić skrzydełka z sosikiem ❤❤❤

Do góry