reklama
Pewnie masz rację Natomiast mam takie przekonanie, że są też dziewczyny które robią co mogą w pracy a wieść o ciąży rozbudza w ich przełożonych jakąś niechęć... Jak gdyby nie było to naturalne zatrudniając młodą dziewczynę, że kiedyś ta chwila nastąpi...
To prawda ale myślę że to jak pracownik pracuje też ma wpływ na myślenie pracodawcy. Z drugiej strony zdarza się że pracodawca ma źle doświadczenie i np 3 zatrudniające po sobie dziewczyny zachodzą w ciążę, a przyszły z zamiarem zastąpienia tej pierwszej to raczej pracodawca nie będzie myślał pozytywnie. Nie raz na rozmowach pytali mnie czy mam męża dzieci, czy planuje dziecko w najbliższym czasie. I uwierz jak widzieli obrączkę to nie chcieli mnie zatrudnić ale po takich spojrzeniach czy tekstach nawet nie podjęłabym tam pracy.
A tak z innej beczki. Co tam macie dzisiaj na obiad? Szukam pomysłu, co można zjeść po czym mnie nie zemdli
Za mną chodzi pizza, hamburger, pomidorowa i ogórkowa. Ale jak uda mi się kupić truskawki to będą kluski z truskawkami
Nika261
Fanka BB :)
Moja endokrynolog mówi że w ciąży powinno się mieć od 0,8, a dzwoniłaś do lekarza??Dziewczyny, tsh=0,34 => nie za mało? Normę w ciąży pokazuje mi 0,4. Na pewno któraś z Was ma wiedzę i doświadczenie w tym temacie
Mixme92
Chyba mało, ja mam tyle bez ciąży i to jest wynik graniczny dla nadczynności, w ciąży skończyło mi do 1,2 i mój lekarz mówi, że idealne.Dziewczyny, tsh=0,34 => nie za mało? Normę w ciąży pokazuje mi 0,4. Na pewno któraś z Was ma wiedzę i doświadczenie w tym temacie
Niqui
Mam podobnie i moja Pani endokrynolog mówi, że to dobry wynik i że wynik zmienia się odrobinę codziennie... Nie ma stałego poziomu, rano jest inny ale wieczorem również dlatego grunt, żeby było mniej niż 1... chociaż kobiety bez chorób tarczycy nawet powyżej 1 uznaje się za wyniki prawidłowe. Ale ja mam Hashimoto więc warto się skonsultować mimo wszystko że specjalistą bo co u mnie można uznać za normę u Ciebie może nią nie byćDziewczyny, tsh=0,34 => nie za mało? Normę w ciąży pokazuje mi 0,4. Na pewno któraś z Was ma wiedzę i doświadczenie w tym temacie
Kundlica
Ja mam aktualnie 1.6 i cieszę się ogromnie z tego wyniku, bo to jeden z moich najniższych. Niestety mogę doradzać wyłącznie w tych górnych normach, bo dolnych nigdy nie osiągałam [emoji4]Mam podobnie i moja Pani endokrynolog mówi, że to dobry wynik i że wynik zmienia się odrobinę codziennie... Nie ma stałego poziomu, rano jest inny ale wieczorem również dlatego grunt, żeby było mniej niż 1... chociaż kobiety bez chorób tarczycy nawet powyżej 1 uznaje się za wyniki prawidłowe. Ale ja mam Hashimoto więc warto się skonsultować mimo wszystko że specjalistą bo co u mnie można uznać za normę u Ciebie może nią nie być
Ktos dzis wizytuje? [emoji4]
Nika261
Jak się dzisiaj czujesz?? Gorączka ci zeszła?ja mam właśnie już gorączkę 38.3 zaczynam się zastanawiać i bać czy to nie korona...niby nie miałam z nikim kontaku ale... rozmawiałam dziś z lekarzem i mówiła, żeby żadnych leków nie brać, masakra..
Balbinka1991
Ja o 13.30. do 12 jestem w pracyJa mam aktualnie 1.6 i cieszę się ogromnie z tego wyniku, bo to jeden z moich najniższych. Niestety mogę doradzać wyłącznie w tych górnych normach, bo dolnych nigdy nie osiągałam [emoji4]
Ktos dzis wizytuje? [emoji4]
reklama
Malinowa_959
Też mam krwiaka ale nie dostałam zaleceń by leżeć, mam nie dźwigać tylko do pracy też chodzę normalnie - nawet pracuję ponad normę czasową- tyle sie tej pracy teraz narobiło. Biorę co mi gin przepisała i zobaczymy za tydzień co tam sie w brzuszku dziejeKochana bardzo wiele dziewczyn zmaga się z krwiakami i z tego co tutaj podczytywalam, to odrazu miały zalecenia, żeby leżeć i wielu dziewczynom ten krwiak się pięknie wchłania musisz na siebie bardzo teraz uważać: nie podskakiwać, nie dźwigać i jak najwięcej polegiwac, żeby zminimalizować ryzyko pęknięcia i rozlania się krwiaka. Wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki!