reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dzisiaj mialam tak stresujacy dzien, ze zasnac nie moge. Powiedzialam szefowej o ciazy i wyobrazcie sobie, ze zaczela podnosic na mnie glos ze na pewno pojde na l4 ze ja zostawie na lodzie,ze moge spokojnie pracowac do 6 miesiaca, ze dlatego chcialam umowe na caly etat... ehhh😥 a szczerze? Wlasnie to bym zrobila teraz najchetniej poszla na l4 za to jak traktuje ludzi ale nie jestem taka i nie zostawie jej (pracuje w sklepie monopolowym)
Daj jej 2-3 dni na oswojenie z tą wiadomością jeśli chcesz dalej pracować albo zależy Ci na powrocie tam po macierzyńskim. Ja w pierwszej ciąży pracowałam w sklepie spożywczym do 6 mca więc nie jest tak, żeby się nie dało, ale zastanów się czy warto...

reklama
Powiedzcie czy wy też tak macie że dosłownie każdy zapach wam przeszkadza? Ogólnie to ja dzisiaj się poryczalam bo mam psa w domu i mi się wydaje że wszystko śmierdzi na niego.... Ja to w sumie nawet masła nie mogę czuć bo mi tak przeszkadza ten zapach, a co dopiero smak :(
Możecie napisać jak sobie z tym radzicie?
Mi wszystko śmierdzi jest to uciążliwe. Najgorsze jest to że obiady jak chcę gotować to mnie bardzo rwie w żołądku i przestaje gotować. Moja druga połówka przychodzi z pracy i gotuje a ja na czas gotowania zamykam się w pokoju i czekam na jedzonko.😁

Daj jej 2-3 dni na oswojenie z tą wiadomością jeśli chcesz dalej pracować albo zależy Ci na powrocie tam po macierzyńskim. Ja w pierwszej ciąży pracowałam w sklepie spożywczym do 6 mca więc nie jest tak, żeby się nie dało, ale zastanów się czy warto...
Wiem juz, ze na pewno po maciezynskim tam nie wroce bo nie chce. Ale faktycznie dam jej troche czasu zobaczymy jak dalej bedzie sie zachowywac. I jeszcze dowiadujac sie o ciazy wydluzyla nam godziny otwarcia sklepu mam wrazenie ze zrobila to zlosliwie bo pt i sob do 24 to juz pojechala na grubo. No ale zacisne zeby i wytrzymam ten okres 😉

Wiem juz, ze na pewno po maciezynskim tam nie wroce bo nie chce. Ale faktycznie dam jej troche czasu zobaczymy jak dalej bedzie sie zachowywac. I jeszcze dowiadujac sie o ciazy wydluzyla nam godziny otwarcia sklepu mam wrazenie ze zrobila to zlosliwie bo pt i sob do 24 to juz pojechala na grubo. No ale zacisne zeby i wytrzymam ten okres 😉

Jeśli Ci nie zależy żeby tam zostać to ja bym na Twoim miejscu nawet się nie zastanawiała... Na L4 będziesz miała 100% wynagrodzenia, a domyślam się że praca w takim sklepie łatwa nie jest. W ogóle co za kobieta z tej szefowej, sama ma dzieci? Bo bardzo nieładnie zareagowała 🙄

Jeśli Ci nie zależy żeby tam zostać to ja bym na Twoim miejscu nawet się nie zastanawiała... Na L4 będziesz miała 100% wynagrodzenia, a domyślam się że praca w takim sklepie łatwa nie jest. W ogóle co za kobieta z tej szefowej, sama ma dzieci? Bo bardzo nieładnie zareagowała 🙄
Dziewczyny ja w 1 ciąży pracowałam do 8 miesiąca jako księgowa i gdybym teraz rowniez tam pracowała to odeszłabym od razu na l4 nerwy terminy papierkowe załatwianie to nie jest łatwe teraz mam już córkę i jestem w drugiej ciazy i siedzę w domu chociaż teraz mam inna sytuację bo mamy z mężem wspolna firmę ale cieszę się że mogę być w domu i przynajmniej mniej stresu i użerania się

Co za straszna kobieta 😨 jakby każdy tak myślał to byśmy mieli ujemny przyrost naturalny. Ja uważam, że jeśli ktoś zatrudnia kobiety w wieku rozrodczym to nie może się dziwić, że zachodzą w ciążę...

Dziewczyny ja w 1 ciąży pracowałam do 8 miesiąca jako księgowa i gdybym teraz rowniez tam pracowała to odeszłabym od razu na l4 nerwy terminy papierkowe załatwianie to nie jest łatwe teraz mam już córkę i jestem w drugiej ciazy i siedzę w domu chociaż teraz mam inna sytuację bo mamy z mężem wspolna firmę ale cieszę się że mogę być w domu i przynajmniej mniej stresu i użerania się

Ja też jestem księgową. Kiedyś pracowałam w biurze rachunkowym, mieliśmy młody zespół i jedną trochę starszą od nas mamę 3 dzieci. Jej słowa mi zapadły w pamięć do teraz bo powiedziała nam, że nie warto się bardzo poświęcać bo rzadko ktoś to docenia. Ona w dwóch pierwszych ciążach pracowała prawie do końca a i tak po powrocie dostała wypowiedzenie. W trzeciej ciąży poszła odrazu na zwolnienie i po powrocie też dostała wypowiedzenie więc nie ma to znaczenia czy się starasz czy nie. A w pracy miałyśmy dużo stresu.

reklama
Nie wiem czy prawo cie nie chroni że nie mozesz pracować w godzinach nocnych a 24 to przecież noc 😱

Do góry