reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Jak byłam na USG, to też wychodziło, że 6+1tc bobas 0,48mm 😀 czy mówił lekarz ile wynosi tętno? U mnie było 113 i powiedziała, że mogłoby być szybsze :/ zepsuła mi całą radość z wizyty. Jutro nam kolejna wizytę i zaczynam czuć stres 😬😬
Ojej, nie mówił nic o tętnie... A ja nie wpadłam na to żeby zapytać 🤷‍♀️ daj znać po wizycie 😘

reklama
Trochę zazdroszcze takich pięknych wartości, bo mi w 6t6d powiedział że zarodek ma 2-3mm i jest za mały 😔 jutro będę wiedzieć na czym stoję po półtorej tygodnia..
Bo pewnie wyszła Ci młodsza ciąża według USG. Ja wtedy miałam 0,48mm i wskazywało na 6+1tc chociaż według OM byłam w 6+5tc. Też mam nadzieję, że moj małych nadrobił.

Noo, a jak się pospieszą to jeszcze mniej i może zostaniemy grudniowymi mamusiami ;)
Ja to liczę, że dziecko będzie bardziej leniwe jak tatuś i wytrwa w brzuchu do 2021 roku. Mam jakiś lęk, że urodzę w święta albo sylwestra 😅

W sylwestra to jeszcze ujdzie, ale w święta to bym nie chciała rodzić. Wszyscy skupiają się na choince a nie na urodzinach i dziecku może być przykro. Poza tym wszyscy dostają prezenty i nie ma tej radości, że to tylko mój wyjątkowy dzień. Moja kuzynka ma urodziny 25.12 i do dziś tego nie lubi mimo, że ma 43 lata.

Ja się urodziłam na początku stycznia i zawsze byłam najstarsza w klasie. Jak będzie tak będzie ale wolałabym w styczniu rodzić.

Na zdjęciu z USG mam termin 31.01 ale w kartę ciąży lekarz mi nie wpisał bo powiedział że najlepiej sugerowac się datą z prenatalnych
No ja jeszcze bez karty ciąży, tak mi się zdaje, że to najpewniejsze z prenatalnych, u mnie już tak skakały te daty w zależności od robiącego usg i przyjętego pomiaru, ja na ekranie miałam dziś 1.56cm i 7w5d, na wypisie mam 1.7cm i 8w1d, z om 7w6d, u mojego w czwartek wychodziło 2 dni mniej niż z om. Ja już olewam ten temat, jest dzidzia i serduszko, reszta nie ma znaczenia.

Co do pracy już też machnęłam ręką na cudze humory i opinie, będę ciągnąć l4 o ile zastępstwo będzie dość szybko znalezione. Szkoda nerwów i dziecka.

Bo pewnie wyszła Ci młodsza ciąża według USG. Ja wtedy miałam 0,48mm i wskazywało na 6+1tc chociaż według OM byłam w 6+5tc. Też mam nadzieję, że moj małych nadrobił.
Ja po cichu liczę, że mój tak w ogóle miał wtedy jednak ze 2mm więcej tylko lekarz go zmierzył "na oko".. A dziś martwi mnie tylko totalny brak jakichkolwiek objawów
Masz może zdjęcie z tamtego usg?

reklama
W sylwestra to jeszcze ujdzie, ale w święta to bym nie chciała rodzić. Wszyscy skupiają się na choince a nie na urodzinach i dziecku może być przykro. Poza tym wszyscy dostają prezenty i nie ma tej radości, że to tylko mój wyjątkowy dzień. Moja kuzynka ma urodziny 25.12 i do dziś tego nie lubi mimo, że ma 43 lata.
Ja najmłodszą córkę urodziłam 25.12 i narazie udaje się nam jakoś oddzielać jej urodziny od świąt ale niewiem jak to będzie jak będzie starsza tzn jak ona będzie to odczuwać.

Do góry