reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Jakie herbatki dziewczyny pijecie? Typu melisa mięta zielona herbata?
Mięta i pokrzywa.

Coś dziwny ten lekarz tymbardziej że nawet pisze ze dla tego tyg dziecko powinno mieć 0.9 - 1.1 nie przejmuj się jeśli się martwisz wszystko jest ok tymbardziej że ja np mam różnice tylko 2 dni między Om a usg a Ty który tydzień masz z OM i z usg?
To było usg nie u mojej gin, tylko u jakiejś z pakietu z pracy. Nawet nie liczyła tygodnia z usg, bo powiedziała, że to za mała ciąża. Z OM wychodziło 7w2d.

a kiedy powiedzialyście w pracy, że jesteście w ciązy, ale tak oficjalnie, kierownikowi/szefowi itp. miałyście zaświadczenie od lekarza? zastanawiam się kiedy i jak to zrobić, w przyszły czwartek będę zakładać kartę ciąży, jeśli wszystko będzie w porządku.
Ja jeszcze nie mówię. Pracuję zdalnie, więc łatwiej mi to ukryć. Najchętniej powiedziałabym po prenatalnych.

Odnośnie pracy to też bym chciała powiedzieć po 12 tyg ale już jestem na l4. Póki co na zwykłym ale wiem że ginekolog nie będzie mi przedłużal takiego zwykłego A wtedy jak ciążowe to dojdzie do pracodawcy. Chyba że macie jakiś pomysł żeby być na l4 i nie mówić jeszcze ?

Też co chwilę sprawdzam czy są jakieś wiadomości.
Dziewczyny, jestem już po wizycie. Jest zarodek i echo serduszka ❤❤❤❤ widzieliśmy z mężem pięknie migającą kropeczkę ❤ całe 0,48 cm. Wyję ze szczęścia 😭😭😭 siedzimy już u rodziców, mama też podobno odchodziła już od zmysłów. Jesteście kochane, mega wsparcie od Was otrzymałam 🥺

Dziewczyny, jestem już po wizycie. Jest zarodek i echo serduszka ❤❤❤❤ widzieliśmy z mężem pięknie migającą kropeczkę ❤ całe 0,48 cm. Wyję ze szczęścia 😭😭😭 siedzimy już u rodziców, mama też podobno odchodziła już od zmysłów. Jesteście kochane, mega wsparcie od Was otrzymałam 🥺
kochana właśnie się popłakałam w pracy 🙈 super bardzo gratuluję i ogromnie się cieszę!! ❤️❤️❤️

Bardzo się cieszę!!! Cudowna wiadomość :-) Bo ja tu już się zamartwiałam ta ciszą... Naprawdę bardzo się cieszę! 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

I to jest wspaniała wiadomość ❤️ rośnijcie zdrowo 😚

reklama
Dziewczyny na mdłości spróbujcie imbir w tabletkach. Na niektórych działa. Można też spróbować coli, wody z mietą, tic taców, dużo płynów, suplementacji B6 i przede wszystkim na mdłości działa mniej stresu ! ;)

Do góry